icon

Kolegyne učiteľky

4. okt 2022

Zdravím, nájdu sa tu nejaké pani učiteľky? Ako zvládate toto chorobné, jesenné obdobie? U nás v škole klasika, vysoká chorobnosť a neobišlo to ani mňa ako každý rok. Už 2 týždne sa so mnou ťahajú teploty, kašeľ, bolesť celého tela a neskutočná únava. Ako sa chránite v detskom kolektíve pred chorobami? Lepí sa na mňa každá viróza od detičiek. Nemôžem si dovoliť marodovať každý mesiac. Ďakujem za rady.

lucka_ke
•
4. okt 2022

muž učí a nosí respirátor, inak neberie nič na imunitu

aaadkaaa
•
4. okt 2022

Momentalne som na md, ale inak som brala mega davky C a D, pila teple caje, hlavne salviove a mala som stale satku, ja som velmi citliva na hrdlo....ale aj tak som vzdy do Vianoc minimalne raz ochorela, kym si telo zvyklo na tie detske bacily...

ava11
•
4. okt 2022

Ja nebývam chorá vôbec, na PN som nebola ešte nikdy. Minulý týždeň som bola doma s koronou, po dvoch rokoch som ju zázračne chytila ani neviem kde. Inak pre svoje zdravie nerobím v podstate nič, sem-tam si dám C, D, zinok.
Inak v našej škôlke je chorobnosť zatiaľ tento rok veľmi nízka, ja mám najmenších a mám aktuálne v triede plný stav. Minulý školský rok bolo chorých stále veľa, ale nenakazila som sa ani raz.

domi235
•
4. okt 2022

Na imunitu si kup od včelara včelie produkty, napr. na imunitu je dobra propolisova tinktura, kupis aj v lekarni, porovnaj si na internete ceny.
Použitie, rano na lačny žaludok par kvapiek do malej ČL.
Pomôže, a stale je to tak, že deti maju ine bakterie ako my dospeli, na ktore nie sme zvyknutí, preto sme často chorí, ak sme v kontakte s detmi.

adrianap83
•
4. okt 2022

Mne sa zhustili choroby, už som toho mala plné zuby, alergologia ok. No odporučil doktor v tomto období imunoglukan. A fakt pomohlo. Ak som už začínala cíti niečo, dala som si väčšie dávky, plus vitaminy a iná klasika. Dnes by som k tomu používala respirator, hej blbé, ale ak v ňom vydržíš, určite pomôže. Aspoň občas, pri takom úzkom kontakte. Držím palce 👊

marfikchov
•
4. okt 2022

Asi mám skvelú imunitu, som v školstve od 1999 a marodovala som pre operáciu očí, žlčníka a keď som mala 2x covid, tak som čerpala dovolenku. Inak chrípky, sople a pod sa na mňa nechystá a to neberiem ani nejaké farmaceutické vitamíny