icon

Koľko by mala zarábať priemerná 30-ročná žena?

7. aug 2026

Ahojte, predstavme si, že ste priemerná 30r žena, VŠ vzdelanie, žijúca niekde povedzme nie v hlavnom meste, ale dajme tomu v Košiciach (i keď aj tam sú nehnuteľnosti mega drahé). Koľko peňazí by v čistom potrebovala priemerná 30r single žena podľa vás? Žiadne okázalé veci, normálne slušné bývanie v paneláku, 3r auto, v lete dovolenka niekde v Grécku, v zime lyžovačka. Žiadny luxus, ale normálny štandardný slušný život? Bez plánov na zahniezďovanie.

Strana
z3
klarissa25
7. aug 2026
@anonym_8f979b

@klarissa25
A nemas nahodou 41 rokov? 😁

@anonym_8f979b nemam 😅😅😅

oskvarka
8. aug 2026

Je to divná tema lebo nechápem kam smeruje ak máš viac rokov na čo ti je vedieť také číslo. Ty byť máš ale v modelovej sisuacii predpokladaná všetko od začiatku teda našetriť si na hypo kúpiť byt a tiež auto a chodiť na dovolenky ako píšeš...tiež aj úroveň dovolenky je rozdielna môžeš ísť do rezortu all inclusive alebo len na privát....lyžovať môžeš tiež na rôznych urovniach.. Je to veľmi hypotetická otázka. Mne by na slušny život 1500 eur v čistom určite stačilo ale lyžovať by som asi nechodila nie je to moja šálka kávy... C30 som ale zďaleka toľko nemala a teraz stále nemám toľko ale tak nie som kariérne založená lebo mám malé deti a venujem sa radšej rodine a VŠ mám a pracujem už dosť dlho v Tom istom zamestnaní v odbore čo som vyštudovala.

zelenykvet
8. aug 2026

@anonym_autor dvojecku by mohla staci aj pre styridsiatku🤣

autor
8. aug 2026
@oskvarka

Je to divná tema lebo nechápem kam smeruje ak máš viac rokov na čo ti je vedieť také číslo. Ty byť máš ale v modelovej sisuacii predpokladaná všetko od začiatku teda našetriť si na hypo kúpiť byt a tiež auto a chodiť na dovolenky ako píšeš...tiež aj úroveň dovolenky je rozdielna môžeš ísť do rezortu all inclusive alebo len na privát....lyžovať môžeš tiež na rôznych urovniach.. Je to veľmi hypotetická otázka. Mne by na slušny život 1500 eur v čistom určite stačilo ale lyžovať by som asi nechodila nie je to moja šálka kávy... C30 som ale zďaleka toľko nemala a teraz stále nemám toľko ale tak nie som kariérne založená lebo mám malé deti a venujem sa radšej rodine a VŠ mám a pracujem už dosť dlho v Tom istom zamestnaní v odbore čo som vyštudovala.

@oskvarka ty keby si mala teraz 30r, bola by si slobodná, koľko by si potrebovala. Nie ja, ale ty.

oskvarka
8. aug 2026
@anonym_autor

@oskvarka ty keby si mala teraz 30r, bola by si slobodná, koľko by si potrebovala. Nie ja, ale ty.

@anonym_autor neviem ak by som bola sama a mám nezaradené bývanie bolo by to inak ako hypotékou. Presné čísla neviem ale keď som bola sama zarábala som o dosť menej a stačilo mi v pohode ale bývalá som v zdieľanom byte takže to nebom taký komfort to zhodne ale zase sommplatila nájom a keďže som bola v ensom.meste tak bol naozaj nízky veľa som aj ucetrila ak by som mala 30 bola sama si by som sa snažila kariérne trochu povyrast a priblížiť sa k tej priemernej mzde aspoň tak alebo trochu menej nie moc...to by mi stačilo ale ak by som bola vo väčšom.meste tomis.ista nie som závisimkolko by to bývanie má stálo či už hypo alebo najom

Strana
z3