icon

Koľko dní dovolenky majú učitelia?

2. jún 2025

Ahojte, som v školstve "nová", nastúpila som robiť na ZŠ v sept 2024. Chcela by som sa opýtať,ako to je tento rok, koľko dovolenky máme? 40 alebo 45? Pomaličky si rozratavam leto a mi to nijak raz nevychádza, nechcú nám dovoliť chodiť ani prvý týždeň do roboty, tak kombinujem, ako sa dá 🫠

anesim
•
2. jún 2025

45 dni, mas to aj na paske. 15 dni si mala sept- december, a teraz ak mas zmluvu na neurcito mas 45, Ak mas zmluvu do konca augusta, tak mas 30 dni.
My v juli chodime 1, max 2 dni, viac uz nemozme a v auguste 5 dni.

mirage
•
2. jún 2025
@anesim

45 dni, mas to aj na paske. 15 dni si mala sept- december, a teraz ak mas zmluvu na neurcito mas 45, Ak mas zmluvu do konca augusta, tak mas 30 dni.

@anesim zaujimave, lebo ine ucitelky zvycajne pisu, ze su v skole tyzden v juli a aj tyzden v auguste

autor
•
2. jún 2025
@anesim

@anesim ďakujem pekne za odpoveď. Nebola som si istá, lebo som počula, že niečo odbory riešili a či doriesili, som už nevedela zistiť... Stále sa v tom snažím zorientovať. Ďakujem ❤️

nikaeli
•
2. jún 2025
@mirage

@anesim zaujimave, lebo ine ucitelky zvycajne pisu, ze su v skole tyzden v juli a aj tyzden v auguste

@mirage záleží aj od školy ako takej, od počtu žiakov (tried), počtu zamestnancov (učiteľov, asistentov). Ak je priestor na zástup, nazbierané hodiny máme ako náhradné voľno. U nás je priestor na zástup veľmi malý, preto sme cez prázdniny v škole viac dní ako v iných školách - napr. dcéra mala školu od prvého dňa veľkých prázdnin zatvorenú, učiteľ žiadny, len administratíva. My sme vždy prvý júlový a posledný augustový týždeň v práci, tiež cez jarné prázdniny alebo jesenné - podľa plánu dovoleniek.

autor
•
2. jún 2025
@mirage

@mirage každá škola to má inak, nám na porade vraveli, že ideme do práce ešte v prázdninový pondelok a od utorka dovolenka. Potom posledný augustový týždeň robíme len 3 dni, keďže nastupujeme v utorok a piatok je štátny sviatok 🙃

anicka2211
•
2. jún 2025

Závisí od zmluvy, ak je doba určitá teda od septembra do augusta tak sa to kráti.

zuzanockamt
•
2. jún 2025
@mirage

@mirage Ja začínam dovolenku 7.7. a v auguste som od 25.8. už určite v práci, ale predpokladám, že nastúpime skôr.

anesim
•
2. jún 2025
@nikaeli

@mirage záleží aj od školy ako takej, od počtu žiakov (tried), počtu zamestnancov (učiteľov, asistentov). Ak je priestor na zástup, nazbierané hodiny máme ako náhradné voľno. U nás je priestor na zástup veľmi malý, preto sme cez prázdniny v škole viac dní ako v iných školách - napr. dcéra mala školu od prvého dňa veľkých prázdnin zatvorenú, učiteľ žiadny, len administratíva. My sme vždy prvý júlový a posledný augustový týždeň v práci, tiež cez jarné prázdniny alebo jesenné - podľa plánu dovoleniek.

@nikaeli cez ziadne prazdniny nie sme v skole. Vobec nikto z ucitelov. Ani ziadne vzdelavania cez prazdniny nemame. LV cez prazdniny nehrozi.
Ten prvy den letnych prazdnin sme vsetci, to mame poradu a druhy den uz len kto chce. Potom az 5 dni v auguste

anesim
•
2. jún 2025
@zuzanockamt

@mirage Ja začínam dovolenku 7.7. a v auguste som od 25.8. už určite v práci, ale predpokladám, že nastúpime skôr.

@zuzanockamt my nastupujeme 22.8 ( piatok), ale kto ma uz zakupenu dovolenku, tak az od pondelka nastupi

aaadkaaa
•
2. jún 2025

No toto keby nam zadelilo vedenie,tak neviem, asi pojdem na pn alebo co...odkial by som tolko volna vzala? My pracujeme prvy julovy a posledny augustovy tyzden

anesim
•
2. jún 2025
@aaadkaaa

No toto keby nam zadelilo vedenie,tak neviem, asi pojdem na pn alebo co...odkial by som tolko volna vzala? My pracujeme prvy julovy a posledny augustovy tyzden

@aaadkaaa ono aj velmi zalezi, kolko hodin NV si musite cerpat na jeden den cez prazdniny.

aaadkaaa
•
2. jún 2025
@anesim

@aaadkaaa ono aj velmi zalezi, kolko hodin NV si musite cerpat na jeden den cez prazdniny.

@anesim 7.5 a ja ako odborny zamestnanec nv nemam a asistentky si nemaju velmi ako nazbierat...takze u nas nerealne,aby sme nerobili v lete...