icon

Mám dať výpoveď v tejto ťažkej dobe?

Dnes o 14:36

Ahojte ženy, som v situacii kedy pracujem pod stresom ( aspon si Myslim) a robim stale chyby.Bola som uz upozornena sefom a cim viac sa snazim, tak opat chyba a potom chodi stale za mnou.Neviem z coho pramení ten stres, ale asi z toho, ze som raz urobila chybu a odvedy chcem byť 100% a vlastne robim veľa chýb.Jedna sa o financie a ja sa mýlim v číslach, co je neprípustné!! Ja sa uz bojim, kde som urobila chybu.
Mam na dobu neurcitu, mam 40+ rokov a hanbim sa po kazdej chybe, ktorú urobim. V tej chvili chcem odist z prace , lebo uz je to tak casto!!Mozno by ma uz aj hned prepustili a mozno uz aj chcu. Pracovala som vzdy s ‘číslami’, aj psych.narocnou pracou.Horsie je to, ze uz som si skusala hladat pracu a nikto sa mi neozve. Hladam si pracu kdekolvek, uz nechcem taku zodpovednu pracu. Asi to uz nezvladam.Mali ste niekedy nieco podobné?Dali ste vy alebo zamestnavatel vypoved v takej situacii ?

Strana
z2
anonym_5ac48a
Dnes o 19:08
@anonym_autor

@anonym_5ac48a v akej oblasti hladas a vek? Mam pocit, ze uz Moj vek je odradujuci?

@anonym_autor 40 rokov, Ba

administrativa/sluzby

autor
Dnes o 19:14
@anonym_5ac48a

@anonym_autor 40 rokov, Ba

administrativa/sluzby

@anonym_5ac48a wow, som prekvapena, myslela som, ze BA ponuka vela pracovnych možností.Preco si odisla z predchadzajucej prace?

anonym_5ac48a
Dnes o 19:15
@anonym_autor

@anonym_5ac48a wow, som prekvapena, myslela som, ze BA ponuka vela pracovnych možností.Preco si odisla z predchadzajucej prace?

@anonym_autor vela je ALE JE VELA UCHADZACOV

lucia147852
Dnes o 19:16

Tak vies, ono to neni až tak banálna chyba, keď niekoho ukratis o 300€. Tebe by sa tiež nepáčilo, keby ti namiesto 1000€ príde 700€. Nechápem, prečo toto robis ručne. Nemáte žiaden program? Alebo aspoň viac zapojiť Excel. Plus kontrolovať po sebe. Chyby robis, lebo to všetko buchas rýchlo. Dôležitejšia je presnosť ako rýchlosť. Ak teda tá rýchlost neni zas extrémne pomalá. Šéfovi keď bude naháňať, treba povedať, že robis čo vies a chceš aby to bolo všetko v poriadku. Chyba sa stane raz za čas každému. Ale takéto chyby veľmi často sú ozaj problém

anonym_ec16ad
Dnes o 19:27
@anonym_autor

@billy_jean presne toto je pravda! Ale raz povedal, ze to mam rychlo ratat, potom nasiel chybu lebo som to rychlo a bez 100% kontroly ratala a teraz to robim bez tej 100% kontroly , ale chcem byť 100% rychlo, ked to chce rychlo..a teda ja uz neviem, co vlastne chce.

@anonym_autor ved sa nenechaj vyhecovat: ked Ti povedal : rychlo rataj, povedz: nebudem to robit rychlo, lebo sa pomylim. a potrebujem si to po sebe skontrolovat. ved si zadaj podmienky, Ty si za pracu zodpovedas. ja by som vypoved nedavala. ale zacala sa k tomu inak stavat. chladna hlava, pracuj svedomite a dobre si po sebe skontroluj. nenechaj sa nahanat. Ked Ta bude sef nahanat: povedz, este nieco dorabam, dajte mi minutku. Ty chces aj rychlo aj bezchybne to naozaj nejde dokopy…

viera27
Dnes o 19:48

Mas 40, nie 70. Vyuzi vsetko co dnesna doba ponuka, vratane AI. Vytrenuj si ho, posli excely s chybami (samozrejme bez citlivych dat),co ti nasiel sef, vysvetli co ma kontrolovat po tebe a na co davat pozor. Par krat si to s nim prebehni, asi nevies pracovat so skills, ale tak aj normalne cez prompty. Ked to budes drzat v jednom vlakne, vycvicis si ho. A potom uz len budes sypat veci na kontrolu. Napriklad aj takto hlupo sa da, ked uz neveris sama sebe. Len prve razy si ho poriadne skontroluj.

autor
Dnes o 19:55
@anonym_ec16ad

@anonym_autor ved sa nenechaj vyhecovat: ked Ti povedal : rychlo rataj, povedz: nebudem to robit rychlo, lebo sa pomylim. a potrebujem si to po sebe skontrolovat. ved si zadaj podmienky, Ty si za pracu zodpovedas. ja by som vypoved nedavala. ale zacala sa k tomu inak stavat. chladna hlava, pracuj svedomite a dobre si po sebe skontroluj. nenechaj sa nahanat. Ked Ta bude sef nahanat: povedz, este nieco dorabam, dajte mi minutku. Ty chces aj rychlo aj bezchybne to naozaj nejde dokopy…

@lucia147852 Ano, ved to je taka ‘banalne chyba’ , ze ako sa mozem pomylit, su to cisla a mam byt presna!! No zle sa citim , ze to robim.A cim viac takych preklepov, tak viac stresu mam.Ved raz povedal, ze to mam robit rychlo a teraz ked nastala ta chyba, tak som povedala, ze som to rychlo robila..tak povedal, ze nemam robit rychlo ale dobre ! Ved ja som uz z toho v strese.
@anonym_ec16ad no a sa zle citim za tie chyby, lebo som ich take nerobila.

anonym_1f6eb0
Dnes o 19:58
@anonym_autor

@luccija mozno vtedy ako mi to povedal, potom nasiel chybu a uz to ide dole vodou..najde vzdy nieco.Kratko tam robim, len 3,5 roka, ale nastupovala som hned na neurcito, taka bola ‘moznost’..len to je to, ze on ma tym riadne stresuje ked najde nieco.Robi tam dost ludi a chodi len za mnou od vtedy, co robim tie banalne chyby.Takze este viac ma to stresuje, ze som tam jedina s chybami .

@anonym_autor tak ja si pod krátko predstavujem 2, 3 mesiace. Myslela som, že sa ešte zaucas a ty tam robíš 3 a pol roka. To už nie je krátko. Ak po takom čase stále robíš chyby, asi to naozaj nie je práca pre teba.

anonym_eb360c
Dnes o 20:00
@anonym_autor

@lucia147852 Ano, ved to je taka ‘banalne chyba’ , ze ako sa mozem pomylit, su to cisla a mam byt presna!! No zle sa citim , ze to robim.A cim viac takych preklepov, tak viac stresu mam.Ved raz povedal, ze to mam robit rychlo a teraz ked nastala ta chyba, tak som povedala, ze som to rychlo robila..tak povedal, ze nemam robit rychlo ale dobre ! Ved ja som uz z toho v strese.

@anonym_autor ale chyba je v tebe. Nenechaj sa vystresovat. Musis si zapnut spunac v hlave. Rob takym tempom, aby si nestresovala. Nemysli na sefa, cas... Ale na vysledok.

anonym_ec16ad
Dnes o 20:12
@anonym_autor

@anonym_autor dobre tak sprav za tym hrubu ciaru a zacni odznova. rob pomalsie a kontroluj po sebe. drzim palce nech to pomoze

anonym_30a8d7
Dnes o 20:15

Treba robiť vlastným tempom, dôkladne a kontrolovať. Práca chvatná, málo platná. Ak to chce šéf rýchlo, hneď a bezchybne, nech si to tak urobí sám. 🙂

anonym_7b88de
Autor odpoveď zmazal
marci9
Dnes o 20:46
@thirstymonk

@anonym_autor Ja som si v 26. rokoch konečne priznal, že TPP proste nie je pre mňa, lebo mám problém s autoritami. A tak som začal so živnosťou, ktorá trvá dodnes. Som spokojný, stres nemám. Dnes som sa len tak ráno zobral s detiskami a šli sme do Tatier sa vyvenčiť. No a čo, že traja z piatich žereme ATB... :D A proste nikomu som sa nemusel prosiť a spovedať. Zobral som sa a šli sme. Vybavene.
Ak niečo nechcem robiť, tak proste projekt odmietnem. Vybavene.

Ale faktom je, že podnikanie nie je pre každého. No ja sa držím pravidla - čím menej štátu, tým lepšie, takže žiadne prevadzkarne, žiadne RUZV, žiadni zamestnanci, BOZP ani take debiliny. Mám nutné minimum. Platim zdravotne a socialne vypalne. Mám vypracované GDPR odborníkom (jednorázová investícia). Ekonómku nemám, bo mám paušalne vydavky. Pracujem z domu. Žiadne otvaracie hodiny, žiadna remeselna ani viazana živnosť.

Takže je to pre mňa vcelku jednoduché. Fakturujem, zaplatim vypalne a zbytok je moj. Na konci roka mi rodinná známa za Milku vypracuje DPčko, v ktorom mi vyjde platiť daň okolo 500€, ale daňový bonus mi vyjde 3000, takže ešte dostanem zo dva a pol tisic.

Áno, nemôžem stovkami utierať riť, ale ja nie som taký príliš mamonarsky typ, radšej budem mať menej a pokoj na duši, než zarobiť 15 tisic mesačne, ale naťahovať sa v kuse s úradmi kadejakymi.

@thirstymonk Celkom by ma zaujímalo, čím sa živíš 🙂

autor
Dnes o 20:48
@anonym_1f6eb0

@anonym_autor tak ja si pod krátko predstavujem 2, 3 mesiace. Myslela som, že sa ešte zaucas a ty tam robíš 3 a pol roka. To už nie je krátko. Ak po takom čase stále robíš chyby, asi to naozaj nie je práca pre teba.

@anonym_1f6eb0 hovorim, ze chyby som zacala robit, ked povedal, ze to mam robit rychlo a tym to zacalo.Predtym som nerobila take chyby.Vsetko som kontrolovala po sebe..Teraz chcem rychlo a dobre, ale neda sa.Stresujem.Mozno mi navrhnu vypoved a nech si tam daju niekoho, kto bude rychly a 100%.U mna to nenajde, skoda, ale moc stresujem.

Strana
z2