icon

Misia v Afrike ako zdravotník

26. jún 2023

Ahojte, zaujimalo by ma ci ste niekto bol alebo viete nieco viac ako sa stat nejakym zdravotnikom/dobrovolnikom v afrike ako Keňa atd. Celkom ma táto tema zaujima a viem iba, ze doktor Krčméry organizoval taketo misie so školou Sv.Alžbety(nie som si ista ci tvrdim spravne). Na Alžbete nestudujem, no studujem na inej vysokej zdravotnej skole.
Tuto myslienku mam v hlave uz par rokov, akurat neviem co vsetko to obnasa aj ked je mi jasne ze to nie je nic jednoduché.

zuzinka888
•
26. jún 2023

A si zdravotnik? Mozno skus kontaktovat - lekari bez hranic. No urcite su aj ine moznosti- viem,ze aj katolucka charita nieco take robia- videla som na LUX ako mladi rozlravali zazitky- stavali skolu a nemocnicu...Inak drzim palce, je to krasna myslienka- nech sa podari.

prasiatko30
•
26. jún 2023

Ono je vela katolickych misii na vela miestach co potrebuju pomoct - ale treba si uvedomit, ze ides pomahat a v podstate cestu si platis sama dokonca ta mozu poziadat aj o nejaku ciastku ako prispevok na ubytovanie. Ludia co chodia beru aj ine veci, ktore ludia potrebuju, lieky, oblecenie, knihy a skolske potreby pre deti a pod. Plus vsetky viza a ockovania pred odletom do takychto miest. Btw ak vies, ze na inej vs taketo nieco organizuju tak sa opytaj, kontaktuj sa a myslim si, zeby ti mohli jmoznit ist s nkmi aj ked nie si z ich skoly

autor
•
26. jún 2023

@zuzinka888 ano ma strednu zdravotnicku skolu a momentalne studujem VŠ záchranára

terezka1947
•
26. jún 2023

Čo tak venovať sa ľuďom na Slovensku?je tu dosť tých,čo potrebujú misiu.

liljana
•
Autor odpoveď zmazal
•
buberova
•
26. jún 2023

V Doktor má Filipa bola jedna medička ktorá bola v Afrike. Epizóda 123

autor
•
26. jún 2023

@terezka1947 mozte zacat

tenerifka
•
26. jún 2023

@terezka1947 myslis osady?
Rozdiel je v tom, ze v Afrike je aka taka nadej, iQ vcelku primerane....osady na Sk nemaju sancu, dostali ju tisickrat, ale je jasne, ze tudy cesta nevede....

palicka
•
26. jún 2023

Mas moj obdiv. Urcite su organizacie, Alzbeta ma mzdlim aj niekolko nemocnic v Afrike.

skotulik
•
Autor odpoveď zmazal
•
bluka2
•
26. jún 2023

skus doktori bez hraníc “doctors without borders” človek v ohrození - česky “pin - people in need”, eu volunteers, reliefweb, epojobs.de,

baskac
•
26. jún 2023

Bola som pred pár rokmi, bolo to, ako si písala cez Univerzitu sv. Alžbety. Bola som v Keni, Sudáne a Haiti. Prevažne chodia lekári, ale na Haiti bola s nami aj zdravotná sestra. Okrem toho chodia aj sociálni pracovníci. Všetko závisí od projektu, kam ideš...

autor
•
26. jún 2023

@baskac wau, parada mala by som par otazok, je podmienkou studovat na tej skole? Na ako dlho si bola a co vsetko si musela hradit a co presne si tam vykonávala?

terezka1947
•
27. jún 2023

@autor ja som už zacala
@tenerifka nie,vôbec nemyslím osady.
Ono to strašné vznešené vyzerá ísť do zahraničia a zachraňovať.
Ak má však niekto naozaj chuť pomáhať,nájde si priestor aj na Slovensku.
Onkológia,domovy dôchodcov,hospice.....napr rôzne detské tábory pre sociálne slabšie rodiny,či deti z detských domovov.
Áno,som vysadena na túto tému,už dopredu napíšem....
Kopa prípadov,kedy mladý človek namiesto toho,aby obetoval čas a postaral sa o svojho starého rodiča,či rodiča na onkológii,ide na zahraničnú misiu.....prípady z okolia. Tak o čo nám ide?o dobrý pocit,zážitok,či chuť pomáhať?
U nás čakáme,že sa o všetko postará štát a cudzí ľudia budú riešiť našich blízkych.
Ak je to chuť pomáhať,ok....je to hodné obdivu,hoci....priestoru na Slovensku je dosť na realizáciu.
Ak ide o zážitok,tiež ok,ale nič speci na obdiv tu nie je...je to zážitok s možnosťou spoznať inú krajinu,jazyk a pomoc ako taká je vedľajší cieľ.

koukla
•
12. mar 2024

@baskac dobry den, pisala som vam spravu 🙂