Môže byť návrat z materskej dovolenky skorší?
Dobrý večer.
Nastúpila som do práce za zástup za MD , pani čo je na MD prišla oznámi že v januári sa chce v rátiť (o 1,5rokaskôr) zamestnávateľ sa ale vyjadrila, že ju nevezme ani tak skoro a nieje spokojný s jej prácou.
Musí ju prijať ak chce prísť skôr? ak ju naozaj nechce vôbec musí dostať odstupné?
Po 1,5 roku sa nevracia z materskej, takze pani nema narok nastupit na svoje povodne miesto, zamestnavatel jej moze ponuknut inu pracu zodpovedajucu zmluve ale moze jej dat vypoved, ked nema pre nu volnu poziciu. Pani ma narok na odstupne, lebo je to vypoved zo strany zamestnavatela pre nadbytocnost
Mylis si matersku a rodicovsku dovolenku. A na odstupne ma narok.
@anonym_autor ma nárok sa vrátiť skôr z materskej či rodičovskej na svoje povodne miesto, ak existuje. Nie je povinnosťou takuto MD či RD využiť, alebo využiť celú. Zamestnávateľ ma povinnosť ju prijat. Dokonca ani ponúknuť inú prácu podľa zmluvy, ak ta stále je, nemôže.
Ukončiť pracovný pomer môže len podľa zákona. Ak miesto existuje (i keď momentálne obsadené), nemôže byt dôvodom nadbytočnosť. Môže to však byt neuspokojivé plnenie pracovných povinnosti, ak ako píšeš je s jej prácou nespokojný.

@anonym_autor ano ak ju nechce vobec, tak musi dostat odstupne.