Môže byť žena automechanička?
Ahojte. Myslíte že môže byť žena automechanicka ? Zvládala by som to ?
Pýtať sa toto v 21.storočí? 🙈 Áno, môže. Nežijeme v stredoveku. Žena môže robiť čokoľvek a byť kýmkoľvek chce, ak to naozaj chce a nenechá si do života kecať. Vôbec, ale vôbec nemusí rodiť deti, stáť pri šporáku, štopkať ponožky. Práca je práca, nie je mužská ani ženská, je to jednoducho práca, ktorú robí človek, ktorý ju robiť chce a má na to po fyzickej a mentálnej stránke. Bodka. Je to veľmi jednoduché. Práca nemá pohlavie. Žeby robia aj horšie práce, napr. vychovávajú deti.
Ak ide o volbu “lahkej” skoly, tak to nie je dobry napad, pokial ta auta skutocne nebavia.
Ak rozmyslas zmenit zamestnanie, tak rovnako. Ak ta auta (motory, detaily) nebavia, nie je to praca pre teba. Lebo nemas ani potrebne vzdelanie (asi by sa dalo doplnit, neviem). Ale mozno ako vypomoc by to slo.
Ale ak ta tieto veci bavia, s muzmi by si sa vedela do hlbky bavit o vybave, vykone, motoroch, prevodovkach, valcoch, atd., tak potom ano. Chod do toho.
Zena moze byt automechanickou. Rovnako ako muz sestricka v nemocnici.
Problem moze byt trochu so zakaznikmi. Ze si budes musiet ovela trpezlivejsie vydobit doveru a ziskat meno. Muzi su s tymto povolanim spojeni viac, ta dovera je viac automatickejsia. Oni si skor mozu meno zlou pracou pokazit. Nemusia si ho tolko ziskavat.
samozrejme ze ano, svagrinka je najlepsia sustruznicka v zavode - jedina medzi muzmi alen ona robi na takom specialnom sustruhu - drzim palce
Láska k motorom, technické porozumenie (fyzika, strojárina, mechanika, hydraulika, pneumatika, elektrika, elektronika...), logické myslenie (súvislosti a pravdepodobné príčiny), ochota zašpiniť sa... Sú aj "čisté" špecializácie, ale bez komplexného pochopenia môžeš urobiť viac škody ako osohu.
poznam dve velmi sikovne automechanicky, jedna je majitelka, dalsia u nej pracuje, preco nie?
A preco nie, len to musi bavit. Ako ja tam problem nevidim, ale chce to spravit skolu na to a makat potom v servise, zaucit sa.
@janne318 skôr som po tom vždy túžila lenže som sa uberala iným smerom kvôli rodičom. No robím čo mám vystudovane a mám k tomu odpor. Skúsenosti nemám keďže vzdy to ostávalo len snom.. preto by som chcela začať s tým, aby ma to niekto naucil, kurzy nejaké hoci aj škola.
Veľakrát sú veci v aute zapečené a je fyzicky náročné ich vybrať , môžeš byť , ak chces , ak ťa to baví a ak si dosť silná 🙂 ide o prácu , ktorá je dosť fyzicky náročná aj na statnych chlapov, otázka by bola či to zvládnes robiť ďalších XY rokov 🙂
Mozes byt. Len...je to zvacsa muzska sfera. Treba sa v odbore ozaj obracat lebo si z teba budu muzi utahovat. Treba mat v tomto smere ostre lakte a dokazat, ze na to mas a ziskat si u muzov respekt.
Vraciam sa k diskusii. V rodine máme automechanika a ten mi vravel, že - prečo nie. Na dvíhanie ťažkých vecí a súčastí auta i auta samotného sú tam stroje, náradie a podobne. Takže no problem, ale fyzická práca ťa neminie, nie že nie. Ale to je aj výchova detí, čo je ťažká fyzická a psychická práca.Ak je žena technický typ,,vpohode zvládne robiť okolo áut.

Ak by si mala k tomuto remeslu vzťah, zrejme by si už mala aj nejaké tie skúsenosti. Ak nie osobné, tak aspoň vypozorované. A v takom prípade by si sa nepýtala na názor mamičiek na modrom koníku (koľko automechaničiek tu myslíš nájdeš?)
Pokiaľ k tomu vzťah nemáš a nevieš, ako to vyzerá pod kapotou - kašli na to. Hviezdou medzi mesiačikmi môžeš byť aj v inej branži.
Vo všeobecnosti - je to fyzicky veľmi náročná práca. A tiež náročná na pracovné podmienky. Ano... je vhodná pre ženu - ale pre takú, ktorá "sa s tým narodila".