icon

Môže šéf určovať termín dovolenky?

8. jún 2024

Dobrý deň , vedúci mi odmietol vyberať dovolenku podľa seba , iba jak on dáva. A vždy mi dá dovolenku na ten deň čo mám mať aj normálne voľno. Môže sa to ?

sissy27
•
8. jún 2024

Zamestnavatel ti moze nariadit dovolenku, ale minimalne 14 dni vopred. A nerozumiem, preco by si si mala cerpat dovolenku v den volna. To kde pracujes? Normalne sa obrat na inspektorat prace.

gribka1
•
8. jún 2024

Na tvoj deň voľna alebo sobota, nedeľa či sviatok?

luccija
•
8. jún 2024

Keď robíš na smeny tak by si mala mať dovolenku až od toho dňa kedy reálne máš pracovať.A žiaľ zamestnávateľ Ti môže hýbať s dovolenkou ako chce

autor
•
8. jún 2024

@sissy27 v Merkury market , a áno tak mi dáva . Na deň voľna mi dáva dovolenku .

gribka1
•
8. jún 2024

Ak ti píše na deň voľna dovolenku, potom musíš mať zaplatenú ďalšiu smenu navyše. Ale aj tak to nie je v poriadku.

autor
•
8. jún 2024

@gribka1 deň voľna , príklad robím od pondelka do štvrtka , od piatka do nedele mám voľno a on na tie dni voľna mi dá dovolenku

gribka1
•
8. jún 2024

Je to hlúposť. To jednoducho nemôže. Vyšlo by ti 7 platených dní, keďže aj dovolenka sa počíta. Máš za ňu zaplatené.

medda_beda
•
8. jún 2024

Takže vlastne porušuje zákonník kedže dovolenka sa ráta ako pracovný deň.
A ešte napíš, že ti dovolenku nariaďuje zo dňa na deň.

autor
•
8. jún 2024

@medda_beda tak 2-3 dni dopredu keďže každý týždeň sa robí smenovka na ďalší týždeň

kris_tin257
•
8. jún 2024

Dovolenka musí byť oznámená dva týždne vopred a dovolenku ti nemôže dávať na víkend

medda_beda
•
8. jún 2024

Takže porušuje zákonník práce asi tak 2 krát.
7 dní v týždni.Krátka doba na oznámenie dovoleniek.
Voľno máš kedy keď ti tam píše dovolenky?
Napíšem ti to na rovinu.Manžel pre nich nejaký čas pracoval.Nikdy viac.
Poliaci budú odrbávať vždy a keby len zamestnancov.
Ja mám s nimi tiež skúsenosti zo zahraničia a tí keby mohli by zdreli každého.

autor
•
8. jún 2024

@medda_beda no ako píšem , ked robím príklad od pondelka do štvrtka , a od piatka do nedele mám voľno tak dovolenku mi dá na tie dni kedy mám voľno takže na sob až nedeľu

gribka1
•
8. jún 2024

Ako dlho tam pracuješ?

luccija
•
8. jún 2024

Tak to povedz nadriadenému, alebo jemu, že to nie je spravne

danielak84
•
8. jún 2024

Ahoj.Nedava ti ju koli fondu pracovného času?Niekedy sa stane ze fond pracovného času je napr. 150h a zamestnancovi vychádzajú hodiny napr. 145 tak sa mu napíše dovolenka aby nebol v mínuse s hodinami.

autor
•
8. jún 2024

@danielak84 Nie je to kvôli tomu , fond sedí

nelca84
•
8. jún 2024

@danielak84 ani to sa nesmie robit

medda_beda
•
8. jún 2024

@danielak84 To je tak isto porušenie ZP.
To nie je problém zamestnanca.V budúcom mesiaci by sa to malo dorovnať.

rozculena
•
8. jún 2024

a keď sa ti minie dovolenka,tak čo bude ten vedúci robiť? Toto je na inšpektorát okamžite

tiika
•
9. jún 2024

Nemoze to robiť. Ak fond sedí, mali by ti v tom prípade vznikať nadčasové hodiny. Preplácajú ti ten nadcas alebo ako to riešia? Cele zle.. a to každému zamestnancovi či len tebe takto robia? Obrátiť sa na IP v tvojom meste.