icon

Ako sa vyhovoriť z teambuildingu s prespávaním?

Dnes o 05:25

Ahoj dievcata, veduca vymyslela teambuilding v oktobri s tym, ze zrejme nejaka chata a bude to dva dni, takze aj s prespanim.
Vobec sa mi tam nechce, pracujem kratky/dlhy tyzden 12ky a studujem dialkovo, skolu mam kazdy druhy piatok/sobota.
Teambuilding vychadza jeden den na moje volno a druhy den, ked mam normalne podla smien pracovat. Neviem zatial, ci to bude platene. Kazdopadne uz teraz viem, ze tam ist nechcem.
Veduca je taka, ze je to povinne a ist musime.

Strana
z2
anonym_f0f810
Dnes o 05:32

@anonym_autor alee prosim ta, nech sa da vypchat
. Donutit ta nemoze, ked tam nechces ist,povedz normalne ,ze nejdes a vybavene.

beata_k
Dnes o 05:33

@anonym_autor Povinne to nie je. Normalne pojdes do prace alebo si vezmi volno.

anonym_b26835
Dnes o 05:34

@anonym_autor určite to nie je povinné ale asi vás tam chce nahnať všetkých lebo čím viac vás bude, tým lacnejšie na osobu môže vyjsť ubytko napríklad 😀 ale inak nútiť niekoho ísť niekde prespávať je dosť odveci

autor
Dnes o 05:37

Nutit ma sice nemoze, ale mame osobne ohodnotenie kazdy mesiac, dost velke a bojim sa, ze aby mi ho nevzala alebo jeho cast. Snad nie.

autor
Dnes o 05:38
@anonym_b26835

@anonym_autor určite to nie je povinné ale asi vás tam chce nahnať všetkých lebo čím viac vás bude, tým lacnejšie na osobu môže vyjsť ubytko napríklad 😀 ale inak nútiť niekoho ísť niekde prespávať je dosť odveci

@anonym_b26835 Ani neviem, ako sa toto prespavanie riesi, plati sa to ako nadcas, ci ako?

anonym_5a82d8
Dnes o 05:57
@anonym_autor

@anonym_b26835 Ani neviem, ako sa toto prespavanie riesi, plati sa to ako nadcas, ci ako?

@anonym_autor no ak to urobi ako vyjazdovu poradu s programom, prwzenckou a urobi na to cestovny prikaz tak sa z toho nevyvlecies. Potom sa robi vyuctovanie pracovnej cesty a cas straveny na prac ceste sa berie ako odpracovany. Tj.aj to prespatie, berie sa cas od nastupu na prac.cestu az po ukoncenie prac.cesty tj.navrat.

autor
Dnes o 06:00
@anonym_5a82d8

@anonym_autor no ak to urobi ako vyjazdovu poradu s programom, prwzenckou a urobi na to cestovny prikaz tak sa z toho nevyvlecies. Potom sa robi vyuctovanie pracovnej cesty a cas straveny na prac ceste sa berie ako odpracovany. Tj.aj to prespatie, berie sa cas od nastupu na prac.cestu az po ukoncenie prac.cesty tj.navrat.

@anonym_5a82d8 Dakujem za vysvetlenie, spytam sa, ze ako to bude, ci to bude platene cele. Ale aj tak v mojom volne mi nariadovat nic nemoze.

anonym_5a82d8
Dnes o 06:07
@anonym_autor

@anonym_5a82d8 Dakujem za vysvetlenie, spytam sa, ze ako to bude, ci to bude platene cele. Ale aj tak v mojom volne mi nariadovat nic nemoze.

@anonym_autor nie som si tak uplne ista ci ta nemoze vyslat na prac.cestu aj v case volna. Bolo by treba spytat sa nejakej mzdarky/personalistky, pozriet co mas v prac.zmluve a zakonnik prace pripadne zakon o cestovnych nahradach. Uz som z tohto odboru zo 10 rokov prec tak nemam najnovcie info co sa ako aktualizovalo.
Ale zaklad je ze ak je nieco povinne tak ta tam.zamestnavatel.musi vyslat cestovnym prikazom. Ide aj o to ze ak sa nedajboze nieco stane tak si kryta a zamestnavatel musi znasat nasledky ako pri prac.uraze lebo ta tam vyslal.
Ak ti cestovny prikaz nevypise tak niet tej sily aby ta donutil niekam ist. Bez cestovneho prikazu je to volnocasova aktivita a kazdy zodpoveda za seba, zamestnavatel s tym nic nema. A ty ako zamestnanec nie si povinna sa toho zucastnit a co sa tyka osobneho ohodnotenia nemoze potom jeho nevyplatenie zdovodnit neucastou na takejto nepovinnej aktivite.

autor
Dnes o 06:08
@anonym_5a82d8

@anonym_autor nie som si tak uplne ista ci ta nemoze vyslat na prac.cestu aj v case volna. Bolo by treba spytat sa nejakej mzdarky/personalistky, pozriet co mas v prac.zmluve a zakonnik prace pripadne zakon o cestovnych nahradach. Uz som z tohto odboru zo 10 rokov prec tak nemam najnovcie info co sa ako aktualizovalo.
Ale zaklad je ze ak je nieco povinne tak ta tam.zamestnavatel.musi vyslat cestovnym prikazom. Ide aj o to ze ak sa nedajboze nieco stane tak si kryta a zamestnavatel musi znasat nasledky ako pri prac.uraze lebo ta tam vyslal.
Ak ti cestovny prikaz nevypise tak niet tej sily aby ta donutil niekam ist. Bez cestovneho prikazu je to volnocasova aktivita a kazdy zodpoveda za seba, zamestnavatel s tym nic nema. A ty ako zamestnanec nie si povinna sa toho zucastnit a co sa tyka osobneho ohodnotenia nemoze potom jeho nevyplatenie zdovodnit neucastou na takejto nepovinnej aktivite.

@anonym_5a82d8 Ale pracovna cesta je nieco ine ako povinna zabava, nie? Este som nepocula, ze by u nas vystavovali cestove prikazy.

anonym_5a82d8
Dnes o 06:12
@anonym_autor

@anonym_5a82d8 Ale pracovna cesta je nieco ine ako povinna zabava, nie? Este som nepocula, ze by u nas vystavovali cestove prikazy.

@anonym_autor prave preto som doplnila info do prispevku. Bud je to povinne=je to prac.cesta a musi byt cestovny prikaz alebo je to nepovinne=nemozu ta nutit nikam ist.

anonym_571aea
Dnes o 06:20

@anonym_autor nechápem tým debilnym teambildingom🤦‍♀️ keď raz človek nechce ísť tak prečo ho nútia. To niekto nevie pochopiť, že sú aj ľudia ktorí nemajú chuť sa stretávať s kolegami v rámci svojho voľná? Úplne ta chápem autorka

autor
Dnes o 06:25
@anonym_571aea

@anonym_autor nechápem tým debilnym teambildingom🤦‍♀️ keď raz človek nechce ísť tak prečo ho nútia. To niekto nevie pochopiť, že sú aj ľudia ktorí nemajú chuť sa stretávať s kolegami v rámci svojho voľná? Úplne ta chápem autorka

@anonym_571aea Ak by sme este mali nejaku super partiu, tak by som aj isla, ale nie takto. Pre mna je pri tpp a dialkovemu studiu (som v poslednom rocniku na VS) kazdy volny den vzacny. Ale natlak veducej a bohvie, ci mi kvoli tomu nesiahne na osobne ohodnotenie.

autor
Dnes o 06:26
@anonym_5a82d8

@anonym_autor prave preto som doplnila info do prispevku. Bud je to povinne=je to prac.cesta a musi byt cestovny prikaz alebo je to nepovinne=nemozu ta nutit nikam ist.

@anonym_5a82d8 Cestovne prikazy o tom nepadlo ani slovo, takze si myslim, ze plateny bude akurat den, ale noc nie. Spytam sa na to, ale tym si asi pod sebou podrezem konar.

anonym_dfbfe9
Dnes o 06:32

Pozri, ak by ti mala siahnut na peniaze, klamala by som, ze strasne ma to mrzi, ale som pozvana na opacny koniec Slovenska na svatbu najlepsej kamoske (sesternici...) a ona by sa urazila, keby si neprisla.

jblheart
Dnes o 06:32

Povedz že máš žiarlivého partnera ktorý ťa nechce pustiť.. a že kvôli teambuildingu nebudeš riskovať váš vzťah.. 😀😂

autor
Dnes o 06:33
@anonym_dfbfe9

Pozri, ak by ti mala siahnut na peniaze, klamala by som, ze strasne ma to mrzi, ale som pozvana na opacny koniec Slovenska na svatbu najlepsej kamoske (sesternici...) a ona by sa urazila, keby si neprisla.

@anonym_dfbfe9 Ono to bude v pracovnych dnoch, svadby su vacsinou soboty 🙂

autor
Dnes o 06:33
@jblheart

Povedz že máš žiarlivého partnera ktorý ťa nechce pustiť.. a že kvôli teambuildingu nebudeš riskovať váš vzťah.. 😀😂

@jblheart Dost hlupy napad.

anonym_dfbfe9
Dnes o 06:35
@anonym_autor

@anonym_dfbfe9 Ono to bude v pracovnych dnoch, svadby su vacsinou soboty 🙂

@anonym_autor Tak 50-tka tety, 100-ka babky, nejaká oslava, alebo iná dôležitá udalosť.

autor
Dnes o 06:37
@anonym_dfbfe9

@anonym_autor Tak 50-tka tety, 100-ka babky, nejaká oslava, alebo iná dôležitá udalosť.

@anonym_dfbfe9 Neviem ci mam chut sa vyhovarat, pride mi to take... proste mala by som sa postavit za seba, ale musim pocitat s tym, ze mozem takto o pracu prist.

doux
Dnes o 06:52

@anonym_autor tak choď v ten týždeň na 1 týždeň na PN. povedz lekárovi, že si mala horúčku a bolela ťa hlava, že ťa bolia kosti a svaly. určite ti dá pár dní s predpokladom, že ide o nejaký druh chrípky. odpočinieš doma, čo-to sa poučíš a vyhneš sa debiline, ako je táto.

autor
Dnes o 06:54
@doux

@anonym_autor tak choď v ten týždeň na 1 týždeň na PN. povedz lekárovi, že si mala horúčku a bolela ťa hlava, že ťa bolia kosti a svaly. určite ti dá pár dní s predpokladom, že ide o nejaký druh chrípky. odpočinieš doma, čo-to sa poučíš a vyhneš sa debiline, ako je táto.

@doux Aj na to by mi povedala, ze je to strasne divne, ze som zrovna teraz chora.

martinka13
Dnes o 06:57

@anonym_autor šla by som v prípade, že by som druhý deň nepracovala. Ak áno, šla by som prvý deň a spať domov. Veď do práce hádam nepôjdeš z chaty.

autor
Dnes o 06:58
@martinka13

@anonym_autor šla by som v prípade, že by som druhý deň nepracovala. Ak áno, šla by som prvý deň a spať domov. Veď do práce hádam nepôjdeš z chaty.

@martinka13 Mam v utorok volno, co zrovna zacina teambuilding, v stredu normalne mam pracovat, to budem tiez na teambuildingu a vo stvrtok pracujem. V piatok a v sobotu mam skolu, nedela volno a dalsi tyzden mam dlhy, to znamena po/ut/pa/so/ne.

doux
Dnes o 07:11
@anonym_autor

@doux Aj na to by mi povedala, ze je to strasne divne, ze som zrovna teraz chora.

@anonym_autor tak potom je to poriadna p..a. ju je prd do toho, kedy si chorá. odpovedala by som na to asi tak, že choroba si nevyberá termín. dovi-dopo. a uvažovala by som nad zmenou zamestnania. lebo ak u nej záleží hodnota zamestnanca od toho, či sa zúčastní dobrovoľnej kraviny, tak je to na figu šéfka.

anonym_5ca10b
Dnes o 07:16

@anonym_autor také niečo nie je povinné. Skratka, nie nejdem.

anonym_9a407d
Dnes o 07:20

Aj u nas to je povinné a platené a este ani raz som nebola😂proste mam deti oni su slobodný a ja na toto ozaj nemám čas, narovinu som povedala ze ja sa tohto nebudem zúčastňovať a dobre robim vzdu tam je nejaka zvada atd .... Mne nemá kto deti strážiť, na všetko sme sami cize vedúci pochopil ze proste ja názor nezmenim a nepresvedčia ma ničím

anonym_9a407d
Dnes o 07:21

A teda u nas to je.platene jeden den ako 7.5 hodinová zmena

autor
Dnes o 07:22
@anonym_9a407d

A teda u nas to je.platene jeden den ako 7.5 hodinová zmena

@anonym_9a407d U nas sa pracuje na smeny, na 12ky.

autor
Dnes o 07:23
@doux

@anonym_autor tak potom je to poriadna p..a. ju je prd do toho, kedy si chorá. odpovedala by som na to asi tak, že choroba si nevyberá termín. dovi-dopo. a uvažovala by som nad zmenou zamestnania. lebo ak u nej záleží hodnota zamestnanca od toho, či sa zúčastní dobrovoľnej kraviny, tak je to na figu šéfka.

@doux Uvazujem nad tym uz dlhsiu dobu, ak neprestane robit natlak, tak odidem. Dala nam do odkazov, ze ucast je povinna na teambuildingu. Este velkymi pismenami 🙂

anonym_9a407d
Dnes o 07:26
@anonym_autor

@anonym_9a407d U nas sa pracuje na smeny, na 12ky.

@anonym_autor ved tak si zisti ako to.je platené. Aj ked ako.poznam takéto firmy radi šetria na takychto veciach a nerátali by som ze by to bolo.platene ako 12stka ...proste treba si usta otvoriť u vedúcej a narovinu ľudia nebojte sa komunikovat a nastaviť si pravidla,hranice ....toto je častá chyba co vidím v robote ,vvsetci za chrbtom .Nikto nedokáže narovinu komunikovať ale tak ja pracujem prevažne s novou generáciou a za mna nieco strasne

Strana
z2