icon

Môžem byť manažérkou bez skúseností?

22. feb 2025

Pracovali ste niektorá ako manažérka prevádzky bez predošlých skúsenosti ? Je možné vykonavat takúto prácu ak som nikdy nič podobne nerobila?
Som vysokoškolsky vzdelaná, no nepracovala som nikdy v tejto sfére. Ani ako predavačka. Zaujímam sa teraz o jednu prácu, no neviem či je vhodne hlásiť sa o ňu, keď nespĺňam všetky požiadavky. Väčšinu áno, no nespĺňam zrovna to, že sú nutne predosle skúsenosti s vedením tímu a podobne.
Z okolia viem, že napr vo fabrikách často pracujú na vedúcich pozíciách ľudia aj bez vzdelania, ale čo horšie, ľudia ktorí sa nevedia ani vhodne správať a už vôbec komunikovať. O sebe si myslím, že viem vystupovať reprezentatívne, aj komunikovať na úrovni, no keďže som nikdy žiaden tím ľudí neviedla, neviem to zhodnotiť kým to nemám odskúšané. Dosť o sebe pochybujem v tom, že mám problém hlásiť sa niekam, kde nemám istotu že 100% splnam všetko čo očakávajú , ale zároveň viem, že veľmi veľa ľudí sa hlási o prace, kde ani polovicu nespĺňajú a aj tam nakoniec pracujú.

Tak ma zaujíma, či je to nejaká veľmi narocna práca, ktorú by sa každý nenaučil alebo či by bolo trúfalé sa tam vôbec hlásiť.

vanilkovazmrzka
•
22. feb 2025

Urcite sa prihlas, dostanes to. Uvedom si ze si lepsia ako vacsina ludi, ktora si trufne prihlasit sa na tu poziciu.

3009
•
22. feb 2025

Určite to vyskúšaj.

mamina7070
•
22. feb 2025

myslis gastro prevadzku ? ci aky typ prevadzky? a co si robila doteraz? ako vyskusaj ak ta vezmu mas este skusobnu dobu

ale vo vseobecnosti ak si zamerana na vysledok si ochotna robit nadramec a byt k dispozicii a zvladas stres tak preco nie

taktotedanie
•
22. feb 2025

Narocne
Musis vediet vsetko, zastupit kazdeho ak treba , vsetko je na tvojej hlave, nieco sa pokasle a problem mas ty ako veduca

autor
•
22. feb 2025

@mamina7070 obchod s oblečením

mamina7070
•
22. feb 2025

tak to je jednoduchsia moznost, tak niekoho popros nech ta zauci ako funguje pokladna uzavierky objednavanie tovaru atd aku mas prax ?

dominima
•
22. feb 2025

Vyskúšaj, vždy z každej práce keby nezvládas sa dá odísť. Ja som robila predajkynu v jednej spoločnosti a vypracovala som sa na zástupkynu vedúcej. Tiež čerstvá absolventka. Skús, nič za to nedáš 😁

veltraud
•
22. feb 2025

Podla mna je vedenie ludi jedna z najtazsich veci. Pracovala som dlho v jednej firme, postupne ma povysili na managera, mala som pod sebou 10 ludi. A hrozne ma to vycerpavalo. Jednak zabomysie vojny medzi nimi. Tiez si take spojivo medzi vedenim a teamom. Castokrat mas zviazane ruky, musis reprezentovat a zdielat nariadenia zhora (aj ked s nimi nesuhlasis). Musis najst balans medzi priatelskymi vztahmi a sefovstvom. Jasne, ze sa to da naucit a najlepsie sa to naucis za chodu. Vyplynie milion situacii, na ktore ta nikto dopredu nepripravi. Takze smelo do toho, treba skusit 🙂.
P.S. ja som menila pracu, kde podriadenych nemam (aj ked som manager). A je mi ovela lahsie. Aj ked som za tu skusenost velmi vdacna.

lneviemmeno
•
22. feb 2025

Moja kamarátka teraz išla pracovať ako zástupkyňa manažéra v jednej prevádzke, nemala absolutne žiadné skusenosti, ani vzdelanie 🙂 a dostala to, zaučili ju a všetko v poriadku. Tak za skúšanie nič nedáš

beata_k
•
22. feb 2025

Ved skus, ale...
1 si prekvalifikovana. Mas VS. To tam zrejme netreba
2 nemas prax
Ale..ozaj nikdy nevies ako sa osud pohra a mozno to dostanes. Drzim prst.

leo25
•
13. jún 2025

Ahoj aj ja premyslam nad tym ze by som sa chcela hlasit na poziciu kde mam skusenost v tom odveti ale jedina vec co nesplnam je vedenie tímu ale mne ako osobnosti bybto problem nerobilo viem sa rychlo ucit a zapracovat. Tak tiez vaham ci tam poslat zivotopis lebo tiez nemam ruzove okuliare. Daj vediet ako si dopadla