icon

Môžem požiadať o neplatené voľno v novej práci?

filipkooo
4. máj 2025

Dobrý deň,

od 1. júna nastupujem do novej práce, ale už dlhší čas mám rezervovanú dovolenku na 15. júla (potrebujem voľno na 3 dni). Môžem požiadať o neplatené voľno, keďže pokiaľ viem, tak na dovolenku ešte nemám nárok? Ďakujem pekne.

martinmmartin
•
4. máj 2025

Sefa sa spytaj ved. Ale ked budu chciet ist viaceri odtial na pohodu tak tahas za kratsi koniec

kavasmliekom
•
4. máj 2025

@filipkooo opýtaj sa potencionalneho zamestnávateľa, či ti vyjde v ústrety

betulinka1
•
4. máj 2025

@filipkooo mal si to rovno povedat, ked ta prijali, ze mam rezervovanu dovolenku. Spravidla to nie je problem ale treba to hlasit dopredu.

mimicka2013
•
4. máj 2025

@filipkooo ak to mas rezervovane uz dlhsi cas tak preco si to sefovi nepovedal pri pohovore? Ved to je normalne, povedat: o pracu mam zaujem ale v juli mam naplanovanu kratku dovolenku, bude mi mozne umoznit volno alebo preferujete radsej neskorsi nastup...?

rachel36a
•
4. máj 2025

@filipkooo musíš sa spýtať v novej práci...moj muz tak pred dvoma rokmi nastupoval do novej roboty tak si bral 2 týždne neplateného volna

zuzubb007
•
4. máj 2025

Však, keď ťa prijali mal si to hneď povedať, že máš rezervovanú dovolenku, teraz prepáč budeš vyzerať ako blb, že len nastúpi a hneď si dožaduje voľno celé zle za mňa, to veľmi doveryhodne vyzerať nebude

zuzkaa1991
•
4. máj 2025

@filipkooo dovolenku mate narok cca 1 vychadza za odpracovaný mesiac takze v juli mate narok na den a pol urcite....ja som nástupovala vjuni tiez v auguste som.mala.dovolenku zaplatenu na 15dni od januára a riesila.som so sefkou

denisa_deniska
•
4. máj 2025

Ale veď môžu ti dať aj celú dovolenku ako dovolenku. Musíš sa dohodnúť so šéfom

katkaseiner
•
4. máj 2025

pred 2 rokmi som chodila na pohovory a hned tam som oznamila ze viem nastupit 1.6., ale od 9.7. som 2 tyzdne na dovolenke. Zamestnavatel to akceptoval, dokonca dovolenku som mala platenu akoby som na nu mala uz narok. Samozrejme do konca roka mi ostali asi 2-3 dni a keby som predcasne odisla, tak mi ju strhnu...ale dohodnut sa vzdy da

nika23t
•
4. máj 2025

Ja som nastúpila 16.maja a 1.jula som mala dva týždne dovolenku. Dohodla som sa až po nástupe do práce, asi dva týždne som pracovala.

lienka.7
•
4. máj 2025

@filipkooo mal si to hneď oznámiť. Pokojne ti môžu dat dovolenku

pe_mi
•
4. máj 2025

@filipkooo ja by som chcela prácu,,kde v lete môžem mať 2 mesiace prázdnin 😏😉 ako fakt reálne.kym sú deti malé .
Dosť by mi to bodlo

tiika
•
5. máj 2025

@filipkooo v práci ti môžu dať aj dovolenku, na ktorú ti nevznikol nárok, pokial je predpoklad, že ti do konca roka vznikne, takze tri dni sú Ok. Ak by si skončil v skús.dobe a nárok ti napokon nevznikne, pravdepodobne ti zo mzdy odrátajú prečerpanu dovolenku.
O neplatené voľno môžeš požiadať. No nemusia ti ho schváliť, nie je to povinnosť. Navyše sú s tým väčšie papierovacky - prihlášky/odhlášky zo SP, ZP, kvôli trom dnom by som takého zamestnanca “prizabila” 😅 A ty by si sa musel prihlásiť na ZP a zaplatiť si zdravotne.
Suma sumárum - neplatené voľno nerieš, dovolenku áno - cim skôr. Ani jedno ti však, zial, nemusí byt schválené, s tým sa treba zmieriť.

mogaa
•
5. máj 2025

môžeš, ale vyhovieť ti nemusia.....toto si mohla riešiť na pohovore, či nebude problém si hneď v prvý mesiac vybrať 3dni dovolenky, že je zaplatená.....