Musím ísť do práce od septembra?
Ahojte potrebujem poradiť, keď mi syna prijali do škôlky od septembra a 3 roky ma až v novembri tak musím ísť automaticky aj ja od septembra do prace? Ci až po skončení rodičovského príspevku? Ďakujem za rady.
@lorin29 viem ze ho dostanem ale podľa zákona keď je dieťa prijaté do škôlky ci musím nastúpiť do práce.
Syn je januárový, dcéra marcová.. obaja nastúpili do MŠ v septembri ako 2,5-roční a ja som šla do práce. Nevidela som dôvod sedieť doma. V tom čase bol rodičák iba 200€. Ale aj keby som to riešila teraz, šla by som do práce.
Povinnosťou to nie je.
Ďakujem Vám všetkým 👍😊
mozes byt kludne doma az pokial nedovrsi 18 rokov, dokonca aj potom. Nikto ti nedrzi noz pod krkom, aby si pracovala.
ziadny zakon neexistuje, ktory by urcoval, kedy mas/nemas nastupit do prace. ty mozes byt doma az kym syn nepojde do skoly, alebo na strednu. ak teda na to financne nie ste odkazani...
Presne. Nie sme v socializme kedy každý musel mať robotu a makať inak bol stíhaný za príživnictvo 🙂 aj ked budeš doma celý život to je tvoja vec ked máš z čoho žiť
V praci mozes byt na rodicovskej dovolenke do 3 rokov, aj ked uz bude dieta v skolke. Rodicovsky prispevok sa ti tiez bude vyplacat do 3 rokov, bez ohladu na to ci do prace nastupis skor alebo az po 3r.

Nie je to na tebe.. Rodičovský dostaneš do dovŕšenia 3 rokov 🙂