Musím oznámiť zamestnávateľovi, že som invalidný dôchodca?
@zalka tieto prípady a im podobné úplne ,,zbožňujem". Aj keď, viac asi klient, ktorý mi to musí zaplatiť ako prácu navyše.
@ciernabrigita súhlasím, ako iné je ak ten zamestnanec čaká, alebo spätne mu priznajú dôchodok tak nespravíš nič. Ale toto pri nástupe neuviesť naozaj nie je vhodné.
A chápem, že zamestnávateľ niektorí nechce zamestnať občana zo ZPS alebo ŤZP, ale ľudia tajením si určite nespomôžu.
Ak mas uz rozhodnutie zo socialky z BA tj nielen posudenie lekarom socialky tak musis napr mne dali v polie februara posudenie na 65% od januara 2022 a teraz som nastupovala do novej roboty a povedali mi az ked bude rozhodnutie to dokladam
@loginexistuje mne to hovoriť nemusíš 🙂 , skús si ešte raz prečítať o čom som písala.
A áno ked nemáš doklad, tak naozaj ten zamestnávateľ nič nespraví. Ak ale to rozhodnutie už padlo, tak netreba otáľať.
@loginexistuje nedotkla si sa ale ja som nepísala o tom, že musí mať tzp spolu zo ZPS. preto som ti napísala, aby si si prečítala čo píšem.
Lebo aj ked má občan len ŤZP alebo len ZPS tak odvody sú polovičné do ZP. Ja som písala o tom. 🙂 a tiež o tom, že nie každý chce takých ľudí zamestnať. To je všetko. 🙂
@zalka ale poprosím id posudkova schválila na 45% ale rozhodnutie z BA ešte nemám. Tak čo odovzdám zamestnávateľovi ten posudok od posudkovej ale až rozhodnutie
@marian2007 ja by som ústne oznámila dátum od kedy a %...poprípade ak by chceli nejaký doklad tak by som prekryla na papieri zdravotné ťažkosti a nechala tam len ten dátum od kedy a počet %

@nikolet29 určite áno