icon

Musím podpísať dodatok k pracovnej zmluve?

10. sep 2026

Dobrý večer.

V práci nám teraz dávajú podpisovať dodatky, mne sa má meniť časť pracovnej náplne a pribudnúť ďalšie povinnosti. Nadriadený to podal skôr tak, že je to hotová vec a treba len podpísať. Ja si to však chcem najprv poriadne prečítať a nie som si istá, čo sa stane, ak s niečím v dodatku nebudem súhlasiť. Má zamestnanec právo dodatok jednoducho nepodpísať?

Ďakujem veľmi pekne.

anonym_a94508
10. sep 2026

@anonym_autor v niektorých prípadoch je to dôvod na ukončenie pracovného pomeru

Dala si malo info

sisamisaaa
10. sep 2026

Nemusíš. Ale zmier sa s rizikami. Ale nemusíš, nik ťa nemôže donútiť ani podpísať, ani tam robiť. Možno to nebudú riešiť ale možno budú.

autor
10. sep 2026
@anonym_a94508

@anonym_autor v niektorých prípadoch je to dôvod na ukončenie pracovného pomeru

Dala si malo info

@anonym_a94508 áno, asi som dala málo info. Pracujem v administratíve, nemení sa mi miesto ani pracovný čas, ale chcú mi rozšíriť náplň o ďalšiu agendu, ktorú som doteraz nerobila. Plat sa meniť nemá. Preto ma zaujíma, čo sa deje, ak s tým dodatkom nesúhlasím.

anonym_1a4b67
10. sep 2026

Nájdu si niekoho iného, tak to býva. Ak teda nemáš zmluvu na neurčito.

anonym_a94508
10. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_a94508 áno, asi som dala málo info. Pracujem v administratíve, nemení sa mi miesto ani pracovný čas, ale chcú mi rozšíriť náplň o ďalšiu agendu, ktorú som doteraz nerobila. Plat sa meniť nemá. Preto ma zaujíma, čo sa deje, ak s tým dodatkom nesúhlasím.

@anonym_autor ak sú to organizačne zmeny vo firme, tak môžeš byt prepustená

anonym_949184
10. sep 2026

nemusis podpisat ak s nim nesuhlasis ale mozu s tebou ukoncit pracovny pomer ak vzhladom na vykon a napln prace je to podstatna zmena bez ktorej nedokazes riadne vykonavat svoje povinnosti. A samozrejme riadne precitanie ti MUSI byt umoznene nie podpisovat a ani nevies co.

anonym_18d31a
10. sep 2026

ak nepodpises, mas potom narok aj na odstupne atd

anonym_4b80e4
10. sep 2026

@anonym_autor ak ti pribudnu podla novej zmluvy povinnosti, ktore vyzaduju viac skusenosti a vedomosti, je v dodatku zohladnete to, ze sa ti navysi tym padom plat?

zuzanka.zuzu
10. sep 2026
@anonym_4b80e4

@anonym_autor ak ti pribudnu podla novej zmluvy povinnosti, ktore vyzaduju viac skusenosti a vedomosti, je v dodatku zohladnete to, ze sa ti navysi tym padom plat?

@anonym_4b80e4 tebe čítať s porozumením asi moc nejde, že 😅

anonym_a94508
10. sep 2026
@anonym_4b80e4

@anonym_4b80e4 veď píše že plat sa meniť nemá

anonym_a94508
10. sep 2026
@anonym_18d31a

ak nepodpises, mas potom narok aj na odstupne atd

@anonym_18d31a toto nie je celkom pravda, to odstupné nemusí vôbec dostať

lasskonka
Autor odpoveď zmazal
anonym_4b80e4
10. sep 2026
@anonym_a94508

@anonym_4b80e4 veď píše že plat sa meniť nemá

@anonym_a94508 odpisovala som autorke na jej prvy post. Dalej som necitala, vidim, ze to spomina nizsie

ivicatolic
10. sep 2026

@anonym_autor ak nepodpíšeš " hotovú vec" , vieš , že budeš v nemilosti ☝️☝️☝️...ale prečítať si to jasne že môžeš

anonym_7e4650
11. sep 2026

ja som nepodpisala, uplne pdveci zacala pozadovat nadriadena aby som robila za inych ich pracu, ale vlieklo sa to, raz za cas natlaky aka som drza, asi po dvoch rokoch od odmietnutia som odisla, zvaz benefity a ci to budes stihat, ak je to nezmysel ja by som nepodpisala, ak nejaka blbost co ta casovo a dusevne nezrujnuje a financne si ohodnotena podpises, je to na tebe

anonym_36e0cd
11. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Ved vrat nepodpisane, ze s rozsirenou pracovnou naplnou si ok, ale ze s tebou nikto neprebral ohodonotenie, ze sa rada o tom porozpravas, ci ti moze navrhnut termin.Najlepsie emailom. Vyhodit ta len tak nemozu, ako tu pisu ostatne...