icon

Je potrebné pred podpisom skontrolovať dodatok k pracovnej zmluve?

Včera o 14:27

Ahoj mamky, chcem sa vás opytat ak ste nastúpili do prace po rodičovskej a dostali ste v praci dodatok k zmluve ste to rovno podpísali alebo ste len napísali prevzala som.... a ste to dali niekomu skontrolovať ze co tam je napísané..... nie každý sa rozumie tým slovám a zákonom atd co vsetko tam je napísané.... ci je lepšie to dat niekomu kto sa tomu rozumie... myslim právnik alebo inspektorat prace. Dakujem vopred za vás cas a za radu, pomoc

anonym_6de5e8
Včera o 14:38

A prvu zmluvu, ktoru ste podpisovali, ked ste nastupovali do hocijakeho ineho zamestnania, ste davali niekomu kontrolovat? V dodatku vacsinou uz nebyvaju nejake extra nove veci.

anonym_277fbf
Včera o 14:44

Inšp. práce ti isto nebude kontrolovať pracovnú zmluvu.

billy_jean
Včera o 15:14

Po návrate z RD sa môže dodatkovať - pozícia/náplň práce, úväzok, rozvrhnutie pracovného času, miesto výkonu práce, mzda apd. Veci, ktoré vieš, že sa menia si si mala pozrieť pred podpisom a vykomunikovať, ak si mala otázky.

eeffka
Včera o 15:19

Ved si vezmi 1kopiu domov a v klude si precitaj co sa meni. Nepodpisujem nic comu nerozumiem

petamich
Včera o 15:58

Nic nepodpisujem len tak, poriadne si to precitam a ak sa mi nieco nezda, tak to pripadne prejdem s ChatGPT, ktory ma upozorni, ci tam nie je nejaka klauzula, ktora je v rozpore so Zakonnikom prace alebo znacne v moj neprospech a pod.

Poznam svojho zamestnavatela a necitila som potrebu pri jednoduchom dodatku konzultovat to s pravnikom. Inspektorat prace taketo sluzby neposkytuje, vies si to prakticky predstavit? 🤷‍♀️

autor
Včera o 17:57
@eeffka

Ved si vezmi 1kopiu domov a v klude si precitaj co sa meni. Nepodpisujem nic comu nerozumiem

@eeffka ved to ze ak nerozumiem ze komu to mozem dat nech mi to skontroluje ci je to v poriadku, nieže nieco podpíšem co bude ...zle

eeffka
Včera o 19:33
@anonym_autor

@eeffka ved to ze ak nerozumiem ze komu to mozem dat nech mi to skontroluje ci je to v poriadku, nieže nieco podpíšem co bude ...zle

@anonym_autor no ked nwrozumies beznemu dodatku lde sa riesia obycajne veci : plat,miesto,cas, adresy... tak pravnikovi komercnemu za peniaze