icon

Musím zdvihnúť služobný telefón počas PN?

19. jún 2026

Dobrý večer, som na PN a nadriadený mi pravidelne volá kvôli pracovným veciam. Nejde o nič urgentné, skôr sa pýta na rozrobenú agendu. Má zamestnanec počas PN povinnosť riešiť pracovné záležitosti?

anonym_d48b85
19. jún 2026

nie nemusis ... zalezi ako velmi chces v praci ostat 😀

autor
19. jún 2026
@anonym_d48b85

nie nemusis ... zalezi ako velmi chces v praci ostat 😀

@anonym_d48b85 Chcem. Veľmi.

anonym_d48b85
19. jún 2026

tak zdvihaj kazdy druhy .. a ked sa bude pytat tak povedz ze si na tabletkach a si po nich unavena .. ze si bola u dr etc ... ze nech posle sms a az budes mat cas odpises.. alebo pocka az skonci pn

mandzula
19. jún 2026

Ako si naucis, tak budes mat. Ak som raz PN - praceneschopna, nemam dovod a vlastne ani schopnost pracovat. Uz sa ideme z tej prace posrat a stavame sa otrokmi zamestnavatelov, ktori to zacinaju brat ako standard. Pisu maily po pracovnej dobe, volaju cez dovolenku.

petamich
19. jún 2026

Ak zostanem necakane PN a nestihnem odovzdat agendu alebo stav veci, tak mi pride maximalne nekorektne, ze nedvihnem telefon alebo aspon nenapisem email co a ako a potom uz dvihnem len ak je to maximalne urgent (aj transparentne napisem, ze sa citim fakt zle a nech ma kontaktuju, ak sa neda inak) 🤷‍♀️ ale to som ja, zamestnavatel je voci mne korektny, tak som korektna aj ja k nemu. Ak niekto pracuje v praci, kde je jedno, ci clovek vypadne, tak potom asi dvihat nemusi, tam ale asi nadriadeny ani nebude volat.

Kazdopadne nie nemusis, povinnost to nie je.

anonym_2832bb
19. jún 2026
@mandzula

Ako si naucis, tak budes mat. Ak som raz PN - praceneschopna, nemam dovod a vlastne ani schopnost pracovat. Uz sa ideme z tej prace posrat a stavame sa otrokmi zamestnavatelov, ktori to zacinaju brat ako standard. Pisu maily po pracovnej dobe, volaju cez dovolenku.

@mandzula uplne suhlasim. Ludia sa nechaju zamestnavatelmi sikanovat, kolkokrat robia aj za dvoch, nadcasy zadarmo, nechaju sa okradat o odmeny a pod. . Hroza, ja som si toto nikdy nenechala a ked som bola na PN, neexist ze by som zdvihla telefon

anonym_62a846
19. jún 2026

Keď mi je moc zle, tak nekomunikujem 3-4 dni, keď som na tom lepšie, tak odpíšem, zdvihnem telefón ale zas musím uznať, že mne to zohľadňujú pri výplate, takže nemám s tým problém ale prvé dni sa mi nikdy, nikto neozve, lebo vedia, že odpoveď nedostanú 🙂

anonym_70d79b
19. jún 2026

@anonym_autor ja som pocas covid bola PN a riesila veci po telefone a realne som mala horucky.Z toho korporatu som potom odisla.Ak sa jedna o nieco, co je urgent tak v ramci toho by som pomohla.Ale ja som vtedy aj pracovala ako home office +PN.Bolo to vyuzivanie

anonym_fac40f
22. jún 2026
@anonym_2832bb

@mandzula uplne suhlasim. Ludia sa nechaju zamestnavatelmi sikanovat, kolkokrat robia aj za dvoch, nadcasy zadarmo, nechaju sa okradat o odmeny a pod. . Hroza, ja som si toto nikdy nenechala a ked som bola na PN, neexist ze by som zdvihla telefon

@mandzula
@anonym_2832bb podľa vás sa “už ideme z tej prace posr..” Viete to, že niektorí robia za dvoch, zadarmo nadčasy, nechávajú sa šikanovať, by si nemali nechať, riešiť alebo odísť.
Ale nezdvihnúť telefón na PN, aj ked môžem, lebo nemusím a som na PN.. A ak je to veľmi často, opäť riešim a komunikujem.
Tak ja neviem, ale ak chcem, aby som sa mala kam vrátiť, zamestnávateľ naďalej existoval a darilo sa mu, tak nechcem zo dňa na deň zatvoriť dvere a nezaujíma ma, čo sa bude diať. Možno, ak niekto robí v pokladni, vo výrobe, upratuje, tak chapem. Ale inak asi nie.

mandzula
22. jún 2026
@anonym_fac40f

@mandzula
@anonym_2832bb podľa vás sa “už ideme z tej prace posr..” Viete to, že niektorí robia za dvoch, zadarmo nadčasy, nechávajú sa šikanovať, by si nemali nechať, riešiť alebo odísť.
Ale nezdvihnúť telefón na PN, aj ked môžem, lebo nemusím a som na PN.. A ak je to veľmi často, opäť riešim a komunikujem.
Tak ja neviem, ale ak chcem, aby som sa mala kam vrátiť, zamestnávateľ naďalej existoval a darilo sa mu, tak nechcem zo dňa na deň zatvoriť dvere a nezaujíma ma, čo sa bude diať. Možno, ak niekto robí v pokladni, vo výrobe, upratuje, tak chapem. Ale inak asi nie.

@anonym_fac40f Pozri, ty rob, ako chces. Ja si svoje zdravie vazim a viem, ze v praci som nahraditelna raz-dva, v rodine nie. A, nie, nerobim ani v pokladni, ani vo vyrobe. PN som bola raz, po vyberani mandli som nedvihala ani mame, nieto este zamestnavatelovi.

anonym_2832bb
22. jún 2026
@anonym_fac40f

@mandzula

@anonym_fac40f prosim vas. Pre zamestnavatela ste len cislo. A za to, ze na PN nezdvihnete telefon, vas nikto nevyhodi 🤣

anonym_78fcb9
22. jún 2026

Píšeš, že ide o služobný telefón. Nie, služobný som počas PN doručila do práce. Vtedajšej sefke sa to veru nepáčilo ale nevidela som dôvod mať ho doma, keď som PN.

anonym_fac40f
22. jún 2026
@mandzula

@anonym_fac40f Pozri, ty rob, ako chces. Ja si svoje zdravie vazim a viem, ze v praci som nahraditelna raz-dva, v rodine nie. A, nie, nerobim ani v pokladni, ani vo vyrobe. PN som bola raz, po vyberani mandli som nedvihala ani mame, nieto este zamestnavatelovi.

@anonym_2832bb nedviham s vedomím, že ma inak niekto vyhodil. Ale s tým, že iste veci zostali nedoriešené, informácie mám ja, keďže je to moja agenda. Či v práci alebo mimo, zostávam clovekom, ktorý chce dobre vychádzať (nehovorím nechať sa využívať na prácu na PN).
@mandzula ved asi nikto nechce, aby si robila. Rozumiem, nemôžeš hovoriť, tak vtedy napíšem SMS, to je koľko 2-3 minúty? To na zdraví ublíži..? Človek je nahraditeľný s tým súhlasím. Ide o to, v akom čase a čo všetko to obnáša. Pokojne robte, ako uznáte za vhodne. Mne by to prišlo divne nekomunikovat, lebo nemusím.

mandzula
22. jún 2026
@anonym_fac40f

@anonym_2832bb nedviham s vedomím, že ma inak niekto vyhodil. Ale s tým, že iste veci zostali nedoriešené, informácie mám ja, keďže je to moja agenda. Či v práci alebo mimo, zostávam clovekom, ktorý chce dobre vychádzať (nehovorím nechať sa využívať na prácu na PN).
@mandzula ved asi nikto nechce, aby si robila. Rozumiem, nemôžeš hovoriť, tak vtedy napíšem SMS, to je koľko 2-3 minúty? To na zdraví ublíži..? Človek je nahraditeľný s tým súhlasím. Ide o to, v akom čase a čo všetko to obnáša. Pokojne robte, ako uznáte za vhodne. Mne by to prišlo divne nekomunikovat, lebo nemusím.

@anonym_fac40f Nevidim dovod, aby ma zamestnavatel kontaktoval, pretoze sa asi nechce pytat, ako sa mam, chce odo mna aktivitu suvisiacu s pracou. Plus mna ani nema sancu otravovat - mobil ostava vypnuty v kancli, praca so mnou domov nechodi.