icon

Musím zdvihnúť služobný telefón počas PN?

Včera o 18:44

Dobrý večer, som na PN a nadriadený mi pravidelne volá kvôli pracovným veciam. Nejde o nič urgentné, skôr sa pýta na rozrobenú agendu. Má zamestnanec počas PN povinnosť riešiť pracovné záležitosti?

anonym_d48b85
Včera o 18:47

nie nemusis ... zalezi ako velmi chces v praci ostat 😀

autor
Včera o 18:50
@anonym_d48b85

nie nemusis ... zalezi ako velmi chces v praci ostat 😀

@anonym_d48b85 Chcem. Veľmi.

anonym_d48b85
Včera o 18:51

tak zdvihaj kazdy druhy .. a ked sa bude pytat tak povedz ze si na tabletkach a si po nich unavena .. ze si bola u dr etc ... ze nech posle sms a az budes mat cas odpises.. alebo pocka az skonci pn

mandzula
Včera o 18:56

Ako si naucis, tak budes mat. Ak som raz PN - praceneschopna, nemam dovod a vlastne ani schopnost pracovat. Uz sa ideme z tej prace posrat a stavame sa otrokmi zamestnavatelov, ktori to zacinaju brat ako standard. Pisu maily po pracovnej dobe, volaju cez dovolenku.

petamich
Včera o 18:58

Ak zostanem necakane PN a nestihnem odovzdat agendu alebo stav veci, tak mi pride maximalne nekorektne, ze nedvihnem telefon alebo aspon nenapisem email co a ako a potom uz dvihnem len ak je to maximalne urgent (aj transparentne napisem, ze sa citim fakt zle a nech ma kontaktuju, ak sa neda inak) 🤷‍♀️ ale to som ja, zamestnavatel je voci mne korektny, tak som korektna aj ja k nemu. Ak niekto pracuje v praci, kde je jedno, ci clovek vypadne, tak potom asi dvihat nemusi, tam ale asi nadriadeny ani nebude volat.

Kazdopadne nie nemusis, povinnost to nie je.

anonym_2832bb
Včera o 19:52
@mandzula

Ako si naucis, tak budes mat. Ak som raz PN - praceneschopna, nemam dovod a vlastne ani schopnost pracovat. Uz sa ideme z tej prace posrat a stavame sa otrokmi zamestnavatelov, ktori to zacinaju brat ako standard. Pisu maily po pracovnej dobe, volaju cez dovolenku.

@mandzula uplne suhlasim. Ludia sa nechaju zamestnavatelmi sikanovat, kolkokrat robia aj za dvoch, nadcasy zadarmo, nechaju sa okradat o odmeny a pod. . Hroza, ja som si toto nikdy nenechala a ked som bola na PN, neexist ze by som zdvihla telefon

anonym_62a846
Včera o 20:02

Keď mi je moc zle, tak nekomunikujem 3-4 dni, keď som na tom lepšie, tak odpíšem, zdvihnem telefón ale zas musím uznať, že mne to zohľadňujú pri výplate, takže nemám s tým problém ale prvé dni sa mi nikdy, nikto neozve, lebo vedia, že odpoveď nedostanú 🙂

anonym_70d79b
Včera o 20:34

@anonym_autor ja som pocas covid bola PN a riesila veci po telefone a realne som mala horucky.Z toho korporatu som potom odisla.Ak sa jedna o nieco, co je urgent tak v ramci toho by som pomohla.Ale ja som vtedy aj pracovala ako home office +PN.Bolo to vyuzivanie