Musím zdvihnúť služobný telefón počas PN?
Dobrý večer, som na PN a nadriadený mi pravidelne volá kvôli pracovným veciam. Nejde o nič urgentné, skôr sa pýta na rozrobenú agendu. Má zamestnanec počas PN povinnosť riešiť pracovné záležitosti?
nie nemusis ... zalezi ako velmi chces v praci ostat 😀
@anonym_d48b85 Chcem. Veľmi.
tak zdvihaj kazdy druhy .. a ked sa bude pytat tak povedz ze si na tabletkach a si po nich unavena .. ze si bola u dr etc ... ze nech posle sms a az budes mat cas odpises.. alebo pocka az skonci pn
Ako si naucis, tak budes mat. Ak som raz PN - praceneschopna, nemam dovod a vlastne ani schopnost pracovat. Uz sa ideme z tej prace posrat a stavame sa otrokmi zamestnavatelov, ktori to zacinaju brat ako standard. Pisu maily po pracovnej dobe, volaju cez dovolenku.
Ak zostanem necakane PN a nestihnem odovzdat agendu alebo stav veci, tak mi pride maximalne nekorektne, ze nedvihnem telefon alebo aspon nenapisem email co a ako a potom uz dvihnem len ak je to maximalne urgent (aj transparentne napisem, ze sa citim fakt zle a nech ma kontaktuju, ak sa neda inak) 🤷♀️ ale to som ja, zamestnavatel je voci mne korektny, tak som korektna aj ja k nemu. Ak niekto pracuje v praci, kde je jedno, ci clovek vypadne, tak potom asi dvihat nemusi, tam ale asi nadriadeny ani nebude volat.
Kazdopadne nie nemusis, povinnost to nie je.
Ako si naucis, tak budes mat. Ak som raz PN - praceneschopna, nemam dovod a vlastne ani schopnost pracovat. Uz sa ideme z tej prace posrat a stavame sa otrokmi zamestnavatelov, ktori to zacinaju brat ako standard. Pisu maily po pracovnej dobe, volaju cez dovolenku.
@mandzula uplne suhlasim. Ludia sa nechaju zamestnavatelmi sikanovat, kolkokrat robia aj za dvoch, nadcasy zadarmo, nechaju sa okradat o odmeny a pod. . Hroza, ja som si toto nikdy nenechala a ked som bola na PN, neexist ze by som zdvihla telefon
Keď mi je moc zle, tak nekomunikujem 3-4 dni, keď som na tom lepšie, tak odpíšem, zdvihnem telefón ale zas musím uznať, že mne to zohľadňujú pri výplate, takže nemám s tým problém ale prvé dni sa mi nikdy, nikto neozve, lebo vedia, že odpoveď nedostanú 🙂
@anonym_autor ja som pocas covid bola PN a riesila veci po telefone a realne som mala horucky.Z toho korporatu som potom odisla.Ak sa jedna o nieco, co je urgent tak v ramci toho by som pomohla.Ale ja som vtedy aj pracovala ako home office +PN.Bolo to vyuzivanie

nie nemusis ... zalezi ako velmi chces v praci ostat 😀