icon

Nadčasy bez voľna

5. nov 2022

Baby môže ma zamestnávateľ nútiť pracovať celých 14 dní v kuse bez jediného dňa voľna? Blížia sa Vianoce a je veľa práce. Každý štvrtok som v práci o 2,5 hodiny dlhšie a každú druhú stredu. A teraz aj víkendy, takže mi to vychádza, že celé dva týždne nebudem mať vôbec voľno. Žiadne náhradné voľno zamestnávateľ nedáva.

janinah
•
5. nov 2022

Nadčasy zaplati? Ako nuti? Revolver pri hlave?

viestta
•
5. nov 2022

Náhradné voľno dat nemusí ak nadcasy zaplatí. Na voľno máš po odoracovani 8 dní (ak sa nemýlim) nárok zo Zákonníka prave

autor
•
5. nov 2022

@janinah Vyhadzov

autor
•
5. nov 2022

@viestta No a práve na to mi povedal, že oni to majú vo firme inak.

janinah
•
5. nov 2022

Vyhazov? Verím,že si intenzívne hľadáš inú prácu...

viestta
•
5. nov 2022

Zákonník práce platí pre všetkých zamestnancov aj zamestnávateľov. Nie sú žiadni zamestnávatelia, pre ktorých by neplatil. Môžeš podať anonymný podnet na prešetrenie na Inšpektoráte práce.

martina2ve
•
Autor odpoveď zmazal
•
autor
•
5. nov 2022

@janinah Áno hľadám. Je vo firme viac vecí, kde nerešpektujú zákonník práce.

autor
•
5. nov 2022

@viestta Ďakujem, samozrejme toto viem. Povedala som šéfke, že zákonník práce hovorí jasne. Ona na to, že "ale u nás to funguje inak".

viestta
•
5. nov 2022

Tak sa príde pozrieť Inšpektorát práce pozrieť prečo to funguje ináč.

zmrzlinka2021
•
5. nov 2022

Tak nech ťa vyhodí. Mňa by to vôbec netrápilo

spadnutaslivka
•
5. nov 2022

@zmrzlinka2021 jasné 😀 lebo ľudia žijú zo vzduchu a platia účty kamienkami nájdenými na ulici... nie každý si môže dovoliť len tak prísť o prácu. Jasné, ak sú tam hentaké podmienky, fakt by som sa rýchlo obzerala po niečom inom, ale chápem, ak to niekto nemá také ľahké. A tipujem, že keď to tu autorka rieši, asi si nemôže len tak dovoliť prísť o prácu...

autor
•
5. nov 2022

@spadnutaslivka Mňa skôr zaráža tá drzosť, porušujú zákonník práce a ešte sú arogantní. Nechápem to, ale vydierať sa nenechám. Mám teraz v novembri preventívnu prehliadku u zubára, musím si to nadrobiť. Nadčasy a žiadne voľno...pritom zákonník hovorí inak.

zmrzlinka2021
•
5. nov 2022

@spadnutaslivka
Ak si zamestnavatel nevazi a pristupuje ku mne ako k polodebilovi (pre nas zakonik neplati znamena - ty si hovno), tak ma strati.

Pride o kvalitneho cloveka - o mna.

Ja kebyze sa tak spravam k svojim ludom, uz si mozem robit vsetko sama. Clovek co pozna svoju hodnotu a vazi si seba, svoju rodinu a zdravie, nikdy nedovoli, aby niekto takto s nim zaobechadzal

zmrzlinka2021
•
5. nov 2022

@autorka

Odmietni pracovat dni, kedy je to v rozpore so zakonnikom prace.

Od lekara prines papier "péčko"

Ty sama sa musis o seba vediet postarat.

autor
•
5. nov 2022

@zmrzlinka2021 Ona mi to nechce uznať, že si to musím nadrobiť. Inak samozrejme už premýšľam nad Inšpektorátom práce, len to bude slovo proti slovu.

autor
•
5. nov 2022

Ani stravné lístky nemám v zmluve uvedené, takže keď ma vyhodia alebo sama odídem, nedajú mi ich.

andrea78
•
5. nov 2022

Slovo proti slovu? Ved mas ako dokaz vyplatnu pasku. Pritomnost na pracovisku sa tiez da preukazat (kniha prichodov a odchodov, prechod vratnicou , v krsjnom pripade urobit si na tajnasa foto na pracovisku, ak uz fakt ine nemate, neviem kde pracujes). Len musis premyslat krok dopredu a zabezpecit si dokazy ku svojmu tvrdeniu, ak by uz prislo ku tomu, ze slovo proti slovu.

mogaa
•
6. nov 2022

no na tvojom mieste sa hodím na PN a hľadám inú prácu.....

vroni
•
6. nov 2022

Prečo by to malo byt slovo proti slovu? Upozorni debila, pardon, zamestnávateľa, písomne, že som bola u lekara a je to zle bo výplatnej páske, upozorni, že som nemala voľno, dochádzkový list nesedí, proste píšem, píšem, píšem. A už to nie je slovo proti slovu.

zuzo82
•
6. nov 2022

Na paragraf máš zo zákona právo.7dní na seba,7dní doprovod