Nárok na dovolenku počas rodičovskej dovolenky
Dobrý večer.Je na tejto stránke niekto s ekonomickou školou alebo kto ma s týmto skúsenosti.Moja otázka znie takto: Ako je to z dovolenkou počas RD? Dočítala som sa že mám nárok na dovolenku za celý kalendárny rok počas RD. Spomenutý je len kalendárny rok a čo zvyšná časť toho roku?Dosť ťažko sa to vysvetluje tak to skusím napísať takto:Keď som mala doklad od lekára že som tehotná nahlásila som to zamestnávateľovi približne v máji 2010 potom som išla na PN .Na ktorej som bola až do nástupu na materskú.Syn sa narodil 29.12.2010.V oktobri 2012 som nastúpila späť do práce.Koľko by som podľa toho mala mať nárok na tú dovolenku a prečo my mzdová po vyčerpaní určitej časti tú dovolenku kráti....je tam nejaký limit dokedy sa to musí vyčerpať,ďakujem za každú odpoveď
Dobry vecer, skusim ˝refreshnut˝ tému, potrebovala by som poradit. Zaujima ma, ci mám nárok na nekaé dovolenky, pripadne preplatenie dovoleniek po MD, RD.
Od 25.8.2008 do 1.3.2009 som bola PN a z PN isla na MD az do 03.2009 - pokr. RD do 11.11.2011 kedy mi zacala dalsia MD do 29.04.2012 a zacala RD do 29.2014. Este by som dodala, ze po skonceni RD, nenastupujem do práce, ukoncime pracovny pomer, otázne je ale ze akym sposobom.....
Za rady vopred dakujem,
Zuzi

@zuzana909 Dakujem pekne.A mohla by som trebars teraz vycerpat dovolenku a nasledne ist na PN az do nastupu na MD?Nastup na MD by mal byt az niekedy okolo 14.2.2015....samozrejme ak by som sa takto so zamestnavatelom dohodla. No neviem ci by mi potom nepocitali PN a MD z tej dovolenky.Nemate s tym skusenost alebo informacie?Vdaka