icon

Nárok na voľno v práci kvôli sťahovaniu

matuskka222
7. máj 2017

Ahojte chcem sa opýtať ked prerábame byt a priatel by potreboval volno koli prerábke ale jeho majster s tím ma problém nemá náhodou podla zákona nárok na jeden den volna koli stahovaniu? Dakujem

seagul
•
7. máj 2017

Nema 🙂 narok na volno je len pri "zivotnych udalostiach" ako svadba, pohreb alebo narodenie dietata. Moze si brat Len klasicky dovolenku.

janulik2008
•
7. máj 2017

nema narok. vsetko zalezi od nadriadeneho. takze nech vysvetli co je vo veci a nech ma DOV ... len ci ju dostane je na nadriadenom

evittam
•
7. máj 2017

@seagul
@janulik2008
Ma narok na neplatene volno, ak sa stahuje v zaujme zamestnavatela tak na platené. Paragraf 141 ZP. Ako som uviedla vyssie.😉

matuskka222
autor
•
7. máj 2017

cize ked mu nechce dat dovolenku tak moze mat jedine neplatene volno ten jeden den ak tomu chapem?

evittam
•
7. máj 2017

@matuskka222 Presne tak...

matuskka222
autor
•
7. máj 2017

aha dobre dakujem pekne 🙂

gita17
•
7. máj 2017

@matuskka222 PN, priepustka od lekara,..🤒 a mozte prerabat 🙂

evittam
•
7. máj 2017

@gita17 PN nie moc dobry napad. Tam treba dodrziavat "liečebný rezim" a kvôli jednemu dnu urcite nie..😉

sasa1310
•
7. máj 2017

@matuskka222
presťahovanie zamestnanca, ktorý má vlastné bytové zariadenie; pracovné voľno bez náhrady mzdy sa poskytne na nevyhnutne potrebný čas, najviac na jeden deň pri sťahovaní v tej istej obci a pri sťahovaní do inej obce najviac na dva dni; ak ide o sťahovanie v záujme zamestnávateľa, poskytne sa pracovné voľno s náhradou mzdy,