icon

Nástup späť do zamestnania

qweasy
14. máj 2017

Ahojte. Chcem sa spýtať. Na materskú dovolenku som nastúpila z práce 22.7.2014. A moja otázka znie, kedy presne je deň, návratu, respektíve dokedy sú povinný držať mi miesto. Do 21.7.2017 (vrátane) alebo sa to zaokrúhľuje tiež na celý mesiac? 30.6.2017 či 31.7.2017? Ďakujem za radu.

loginexistuje
14. máj 2017

Kedy sa narodilo dieta rezp kedy ma tri roky? Mesiac dopredu poslat formalne list o nastupe

qweasy
autor
14. máj 2017

@loginexistuje Malý sa narodil 8.9.2014, teda ja som s tým aj tak počítala, že keď skončí RD. Lenže mi poslali, list, že sú podľa zákona povinní mi držať miesto len do 22.7.2017, teda presne tri roky odo dňa, keď som nastúpila na MD.

svetlana35
14. máj 2017

@qweasy ano mne nasa ekonomka povedala ze 3 roky od nastupu na MD...A hned mi to aj vyratala

qweasy
autor
14. máj 2017

@svetlana35 Teraz čítam, aj v zákone, že pokiaľ skončím RD...a RD platí do konca mesiaca narodenia dieťaťa. Tak, ja som úplne v pomykove zostala teraz. 😫

qweasy
autor
14. máj 2017

@svetlana35
@loginexistuje Ja som našla na webe personalno-pravnu poradkyňu a tá tvrdí, že deň po dovŕšení 3.r veku dieťaťa. Teda u mňa 9.9 (keďže sa narodil 8.9). To čo mi oni napísali je teda asi riadna blbosť. V tom čase 22.7 by som mala byť ešte v ochrannej lehote.

majusqa77
14. máj 2017

@qweasy poradkyna ma pravdu a v praci ich posli si to dostudovat ;)

loginexistuje
14. máj 2017

@qweasy nemaju pravdu ... je to samozrejme do dovrsenia troch rokov dietata .. predpokladam ze kopiu rodneho listu dietata si im posielala pri prechode z MD na RD

mesiac dopredu list doporuceny s tym ze ti k tomu a tomu dátumu konci RD a vracias sa ... ak ti neponuknu povodne miesto mozu ine ale pokial by malo dojst k zmene v pracovnej zmluve musis suhlasit .... aj ty inak musia to riesit odstupnym atd...