Návrat do práce a pracovný čas
Ahojky chcela by som sa spztat ked som robila na zmeny, ale nemam kde dat dieta poskolke lebo manžel je šofer z povolania.
Možu ma nutit robit na zmeny alebo my musia poskytnut pracu len na denne alebo načo mam pravo?
@brady1 poznam pripad,kde mamicka sa tiez vratila po rodicovskej,ale nemala moznost,aby ju dali len na denne smeny,tak si priviedla pravnicku a obidve sa rozpravali so sefom. Dopadlo to tak,ze vypoved s odstupnym jej nechceli dat,ona na smeny nechcela..Tak je teraz na nejakom neplatenom volne,alebo co. Viem to preto,lebo kamoska za nu robila pocas rodicovskej,a kamoske predlzili toto zastupovanie o dalsie asi 2 roky. Takze vela moznosti tam nieje. Tejto pani samozrejme drzia pracovne miesto.
vysvetlím ti to na mne...pred RD som bola v nemocnici na oddelení v 3smennej prevádzke, po RD som sa tam mohla vrátiť,ale musela by som robiť na 3smeny ako všetky moje kolegyne,nemohla som si žiadať len ranné služby len preto,lebo mám dieťa...tak som nastúpila na operačnú sálu,kde sa robia len denné služby/všetky kolegyne tam robia len jednosmenku/....ale robím u toho istého zamestnavateľa a je na ňom,že mi prestup na tie denné umožnil,nie je moje právo ani jeho povinnosť dať matku s deťmi len do denných smien
ahoj som sice vydata a bezdetna, a zacala som pracovat v nemocnici na zmeny, predtým som makala vo fabrike, urobila som si skolu, ale nie je to sranda v tejto dobe, moj manzel pracuje ako kamionista a verte, ci nie nie je to ziadna sranda, nie je mi to nejako prijemne pracovat na zmeny, ale co spravim, som zatial na zaucnu dobu a potom sa uvidi, bojim sa priznám to dobrovolne, ale tak musíme asi prijat taky zivot aky je, lebo fakt niektory mozeme byt radi, ze mame pracu taku aku mame.

ak sa v onej práci robí na smeny,tak nik ťa nebude rozpisovať len na denné smeny preto,že máš dieťa...musíš si nájsť prácu,kde sa robí v jednosmennke-len denné