icon

Návrat do práce po rodičovskej a zlý vzťah so šéfom

jeja21
8. dec 2014

Rada by som sa s vami podelila o moju nočnú moru a možno aj poznala iné názory. Zanedlho mi končí RD a mala by som sa vrátiť do práce, kde som pri odchode na MD písala sťažnosť na svoju šéfku jej nadriadenému, keďže mi ako tehotnej dosť strpčovala život. Mávala som riadne nevoľnosti a nepopieram, že niečo bola možno aj moja chyba, ako som si prácu povedzme "uľahčovala", ale svoje povinnosti som plnila na 120% aj napriek nevoľnostiam, len niečo som proste obišla, čoho sa chytila ona a už to išlo, vytýkacie listy, návrh na výpoveď dohodou...chcela ma jednoducho odtiaľ vyštvať ako sa dozvedela, že som tehotná, tak som napísala sťažnosť, že je dosť neetické ak sa niekto takto správa k tehotnej , objasnila som situáciu a išla na rizikové. A teraz mi je zle, keď si spomeniem, že by som sa tam mala vrátiť a tá čúza tam stále sedí, aj napriek tomu, že má fluktuáciu pracovníkov 80% len výpoveď dávam nebudem, kedže v prípade, že mi ju dá ona, prídem o odstupné. ďakujem za vypočutie 🙂 a poteší ma akýkoľvek názor, možno ako by ste sa zachovali vy....

eeffka
8. dec 2014

@jeja21 ....ako som si prácu povedzme "uľahčovala"... ....tá čúza tam stále sedí,.....

Hmm ty si pracovnicka roka, co? Ja u nas taka bola... a vies co sa stalo po navrate z RD? Sef jej povedal ze za to ako sa zachovala pred MD, ju nechce ani citit, ze by s nou najradsej dvere vyvalil ale kedze zakon nepusti musi ju vziat, tak nech si skusi pohladat miesto inde vo firme kde by ju chceli ( najma ked svoje scenky predvadzala pred pol firmou), nakoniec robi na zmeny, na oddeleni kde byt nechcela
mala kancelarsku admin pracu od do, pohoda veget...

No a ako by som sa zachovala? no hlavne by som nevyskakovala pred MD a spravala sa tak aby som sa raz nebala vratit sa do prace. Najma ak mas male dieta a bude tu chore, tam besiedka... vies kde ty pojdes? nikam, v ramci zakona ti spravi peklo na zemi

tajka1986
8. dec 2014

@jeja21 mala si kaslat na nu a rovno sa hodit na rizikove,naco staznosti a podobne veci? Nic sa neporiesilo onatam stale je a ty uz asi dlho tam pracovat nebudes. Moj nazor. Vypoved jasne nedavaj sice ked bude hciet ta vyhodit dovod si urcite najde aj taky,aby ti nemuseli vyplatit odstupne☹ Skus si najst inu pracu..Teraz je uz tazko radit. Aaaalebo.... skus ist cestou rozhovoru ospravedlnit sa,neviem no mozno si aj ona prizna chybu... 😅

maslenka47
8. dec 2014

@jeja21 citas po sebe? "ale svoje povinnosti som plnila na 120%" ... "len niečo som proste obišla"...
Uprimne, mne to pride tak, ze cuza nie je sefk,a ale niekto iny a naozaj ma dovod ti byt zle, hlavne z teba.
Tehotenstvo nie je choroba, aby si si nieco ulahcovala alebo aby ti sefka tolerovala obchadzanie niecoho, co sa obchadzat nema.
A co sa tyka terajsieho problemu.. bud sa s nou porozpravas, alebo sa budes tvarit, ze sa nic nestalo. V lepsom pripade ti to sefka nebude chciet spocitat.

tslobik
8. dec 2014

@jeja21 Jejda, ja mám podobný problém....Vo februári mám nastúpiť po RD do práce a už pol roka mám z toho žalúdočné vredy 😒 Ale nie kvôli nadriadenej ale kvôli kolegyni a samotnej práci....Už sa z ničoho ani tešiť neviem, keď si na to zmyslím ☹ . Ja si chcem nájsť niečo iné....ale či sa mi to v dnešnej dobe podarí.....

simca06022011
8. dec 2014

@jeja21 no a čo ti máme napísať? Nastúpiš do práce a uvidíš ako bude, možno si to ani nebudú pamätať. Ale prosím ťa, v prípade, že im nebudú vyhovovať OČRky, dovolenky a podobné neplánované výpadky, nehádž to na čúzu ale pozri s na to aj z druhej strany (zamestnávateľpotrebuje zamestnancov aby robili čo on nakáže a ako to nakáže a nie aby obchádzali alebo chýbali v práci). Neviem o akú prácu ani náplň ide, ale ak majú teraz za teba náhradu, neviem ako dlho tam vydržíš ak sa neudobríš so šéfkou, možno naozaj urobia čo bude nutné - preradia ťa alebo niečo podobné. Ak ťa to nebaví a nechceš tam byť, tak nestrpčuj život jej ani sebe... zbytočne. Výpoveď ti môže dať za 3 menej závažné porušenia pracovnej disciplíny prípadne 1 závažné aj okamžitú a bez odstupného. Čiže určite sa nepokúšaj sa hádať a nebodaj osočovať nadriadeného... (to len tak mimochodom, nehovorím že to robíš).

simca06022011
8. dec 2014

@tslobik to aby si hľadal už.. a to blíííži 🙂

tslobik
8. dec 2014

@simca06022011 Veď už začínam.....V pôvodnej práci vydržím max. 3 mesiace.....

xevulax
8. dec 2014

Ja som mala anne nevilnosti do kona 5 mesiaca ked som akala prvu a do ukonceneho 3. Mesiaca moja sefka ani nevedela, ze som tehu, napriek tomu, ze som kazdu cjvilu zvacáa na wc, stihala som robit uplne vsetko, sice mam pracu akoze v kancli, ale vela pracovneho casu som musela travit aj vo vyrobe, sklade a podobne... Beht 100x hore dolu po scjodoch od rana do vecera, a niekedy pred auditmi pracovat aj do pol noci. Jediny krat som vyletela pocas mojho tehu ked kolega za nieco pindal (neurobila som robotu za neho- preco by som aj mala, ked sa spraval ako kreten 🙂)) ale tolko k tomu, ja som vedela, ze po rd sa budem chciet vratit , podla toho som sa spravala a tak isto aj pracovala. Teraz je neskoro plakat. Uvidis, ked nastupis co bude a ako bude. Potom sa rozhodnes

siska53
8. dec 2014

@jeja21 ked uz je to cele take pokakane,tak asi jedine si daco najst,este teraz hladat alebo pockat a uvidis,co sa bude diat. Mozno si vztahy vyjasnite,mozno nie..a ty si budes hladat pracu...ale veru moze byt voci tebe po navrate zaujata...zas na druhej strane sa necudujem,no zas chapem..ja som mala pri malej nehoraznu unavu a nevolnosti tiez,nastastie som vtedy bola na materskej sp starsim,tiez som robila doma len nutne veci (syn bol prvorady a navarene),lebo vsetko mi smrdelo,v praci tie vonacky cez obed..no by som asi stale objimala zachodovu misu. Pri malom to bolo len dva dni a kazdu chvilu som lietala na zachod vtedy (este nechapajuc,ze je to z tehotenstva),stvalo ma to,lebo robota stala,alr co som mala robit,ked ma kazdu chvilu napinalo?

liz_lemon
8. dec 2014

@tslobik nastupujes vo februari, a teraz v decembri si zacinas nieco hladat? trocha neskoro, nie?

tslobik
8. dec 2014

@liz_lemon Prečo? Veď ja mám kam nastúpiť a už len ten pocit, že ak si niečo nájdem, môžem hneď odísť ma hreje na duši. Možno to potrvá 2 mesiace, možno 3, možno pol roka......

jeja21
autor
8. dec 2014

fuha...dakujem za nazory aj ked som to fakt blbo napisala,kedze mi dieta skakalo po klavesnici 🙂 ale aby som to uviedla na spravnu mieru...to ulahcenie znamenalo, ze som neurobila nieco, co mi bolo nakazane a zdalo sa mi to zbytocne. Ja nerobim veci, ktore sa mi zdaju zbytocne, neviem ako vy, ale ak nieco robim, musim vidiet ze to ma zmysel...takze sme sa nezhodli a to vyvrcholilo tak daleko, ze to hranicilo so sikanou navyse tehotnej zamestnankyne. A komu napisete,ked nie ste spokojni s konanim sefa? No jeho sefovi...ale nebolo to nahle rozhodnutie...trvalo to niekolko tyzdnov a radenia sa s kolegami a manzelom, kym som to nakoniec poslala...a potom som skoncila v nemocnici na rizikovom...Takze nie,tehotenstvo nie je choroba pokial neohrozuje dieta a matku. Kazdopadne som presvedcena, ze pravda bola na mojej strane, inak by som sedela v kute a cusala a nepisala staznosti...Tolko k tomu a presne ako si napisala liz_lemon...aj ked ja uz mam dve ponuky kde by som hned mohla nastupit, len brzdi ma ta vypoved, takze uvidime....

janinah
8. dec 2014

ty máš ale guráž...neurobiť niečo,čo šéf nakázal,označiť to za zbytočné a ešte sa sťažovať..... 😀 teba by som nechcela v tíme,sorry za úprimnosť...v záujme všetkých a dobrej prac. atmosféry by si sa mala odtiaľ porúčať čím skôr....

katarinamarkova
8. dec 2014

@jeja21 ak si si svoju pracu ulahcovala tym, ze si povedzme nieco z prikazov nadriadeneho ,,obisla,, to nie je vykon na 120%...to je vykon na 50%.
a je uplne jedno ci tie prikazy boli podla teba zbytocne. o zbytocnosti prikazov sa da so sefom polemizovat....nie len tak svojvolne nieco zo svojich povinnosti vypustit, lebo tebe sa to nehodilo...to skutocne nie je cesta ako sa spravat k sefovi. co takto povedat svoj nazor, ze dana vec by sla inak, dat navrh ako by to slo....a spravit si svoje povinnosti. resp. spravit si svoje povinnosti a potom si sadnut so sefom, ze halo sefe, mam napad ako by to slo jednoduchsie, mozme o tom pokecat? (samozrejme zvolit formalnejsie slova)
ak si bola tehotna a bolo ti zle, mala si ostat na PN.
ziadny sef nepotrebuje zamestnanca, ktory si podla svojho uvazenia plni ci neplni povinnosti....to mozes byt este rada, ze si nedostala hodinovu vypoved a ze ti sefka ponukla vypoved dohodou.

ak chces hodnotit ktora uloha je zbytocna a ktora nie, stan sa sefkou.
len rataj s tym, ze tvoji zamestnanci mozu mat diametralne odlisny pohlad na dolezitost danych uloh 🙂

jeja21
autor
8. dec 2014

pracovala som v banke, kde je vykon meratelny, splnila som si svoj plan na 120% a kolegynin na 60% standardne ako kazdy mesiac...a samozrejme som neoznacila sefkine prikazy za zbytocne a niekolkokrat sme to preberali lenze pohnut sa nedalo, mala som s nou niekolko konfliktov, vratane jej spravania sa pred klientami, ktori sa mi dokonca na nu stazovali a bolo to dost trapne, kvoli nej odislo z banky vela kvalitnych a vybornych ludi, ci uz kolegov alebo klientov a stale odchadzaju...a dalo by sa pisat do rana...regionalna riaditelka mi sice volala, ze samozrejme so mnou rataju po materskej, takze v podstate fajn, len neviem, preco ju tam stale drzia, pobocka je na tom dost zle, plan sa neplni, fluktuacia zamestnancov katastrofa , v podstate kazdy mesiac jedna vypoved...je toto normalna sefka?pracujem tam uz 15 rokov z toho som 3 roky na RD a zazila som vselico a vselikoho, ale toto je vela aj na mna

lubkasungirl
8. dec 2014

@jeja21 minule mi kamoska vravela o praci v banke...asi viem o com hovoris..