icon

Neposlala som oznámenie o návrate do práce

veaaa
3. feb 2015

lebo viem,ze ma idu "vyhodit",bola som tam osobne.Moze sa nieco stat?

sisaha
3. feb 2015

@veaaa a ty chces, aby ta vyhodili? Posli kludne aj teraz. Nic sa nemoze stat. Bud ta prepustia s paragrafom o nadbytocnosti, alebo ta vezmu.

veaaa
autor
3. feb 2015

@sisaha bola som tam v okt a uz vtedy mi oznamili,ze ma naspat nevezmu.Len chcem vediet ci,ked neposlem pisomne oznamenie o navrate ci to nemozu nejak vyuzit,napr ze mi nedaju odstupne...

alenah31
3. feb 2015

@veaaa Zaslanie „oficiálnej“ informácie o návrate do zamestnania je vašou povinnosťou a na túto skutočnosť upozorňuje aj Zákonník práce (§ 166 Zákonníka práce hovorí, že žena písomne minimálne 1 mesiac vopred oznámi zámer vrátiť sa do práce, a teda ukončiť materskú/ rodičovskú dovolenku).
Na výpoveď s odstupným by to ale vplyv mať nemalo. Pokiaľ dostanete výpoveď z organizačných dôvodov na odstupné nárok máte - aj keď tým, že ste mu návrat neoznámili môže Vám prikázať vyčerpať RD pokiaľ Vám nejaká ostala a za tú dobu by sa mali vedieť v práci zorientovať čo a ako s "Vaším prípadom". Možno budú na Vás tlačiť, aby ste podpísali výpoveď dohodou - to nerobte (zaniká tým nárok na odstupné).

bonaqa2013
3. feb 2015

Rýchlo pošli a nebudeš mať pochybnosti.

sisaha
3. feb 2015

@veaaa nemozu ti nedat odstupne.., ale pre klud v dusi, posli, alebo chod tam osobne a daj si potvrdit kopiu na podatelni

siska53
3. feb 2015

@alenah31 a staci ten zaujem o navrat do prace poslat aj emailom? Aj to je pisomna forma ci? Dakujem.. Lebo emailom som ja svojho zamestnavatela informovala.

alenah31
3. feb 2015

@siska53 iste....aj ten mail je v podstate písomná forma Vami odoslanej informácie zamestnávateľovi. Pokiaľ ste tam uviedli.....končí mi RD, ďalším dňom nastupujem.....to úplne stačí, okrem toho ak to máte medzi odoslanými správami máte o tom dôkaz🙂Tiež sa mi u stalo že mi maminka dala vedieť o nástupe späť touto formou - vytlačila som si to, založila do jej zložky a punktum . U nás by sme nerobili žiadne divadlo aj keby mi to dala vedieť telefonicky - poznačím si to a vybavené. Ale keď natrafíš na šéfa-magora je lepšie postupovať podľa ZP🙂

siska53
3. feb 2015

@alenah31 dakujem. Ja som im napisala ze,kedy mi konci RD a napisala som im,odkedy sa teda chcem vratit q tym,ze ak treba,som ochotna nastupit aj skor.
No moje miesto zrusili a zatial adekvatne nemaju. Este mame chvilu cas.. Tak uvidim ako sa to cele skonci. Riesila som to cez nase HR,nie cez sefku, ved oni navzajom predsa komunikuju a aj pred odchodom na MD a prechodoch na RD som to riesila s nimi. Jasne,sefka informovana bola,ale skor tak,ze som prisla na navstevu.

alenah31
3. feb 2015

@siska53 svoju povinnosť oznámiť zamestnávateľovi Váš návrat do práce ste si splnili - oznamuje sa to obyčajne buď šéfovi alebo Vášmu priamemu nadriadenému alebo na personálnom odd. Tým je to pre Vás vybavené. Pokiaľ vašu pozíciu zrušili a nevedia Vám poskytnúť iné miesto adekvátne k tomu predchádzajúcemu platom, pozíciou a pod. potom to firmy riešia výpoveďou z organizačných dôvodov. Pokiaľ by to bol Váš prípad, nastúpila by som do práce tak, že si vyberiem 1-2 dni dovolenky, na to podpíšem výpoveď (pozor nie dohodu), vezmem odstupné, ktoré bude vyplatené jednorázovo. To bude príjem, z ktorého sa bude počítať podpora - a tým odstupným teda riadne narastie DVZ (takýmto spôsobom je možné dosiahnuť max. výšku podpory na 6 mesiacov, za tú dobu sa už snáď nejaká práca pre Vás nájde aj inde🙂 )