Nepríjemný šéf - nová práca verzus druhé dieťa
Ako ďalej v prípade, keď je šéf vážne nepríjemný človek a práci s ním sa nedá vyhnúť? Je to taký typ človeka, co sa vyživa v tyranizovani každý deň alebo obden za blbosti a so všetkými rozpráva ako s debilmi, pričom sa jedná o dobré miesto s kompetentnymi ľuďmi. Ide o väčšinou o veci, čo si napríklad sám zle prečíta a podobne veci, čo sa rozum zastavuje. Praca je inak zaujímavá a dobre platena. Nájsť si novú by zrejme nebol veľký problém, len v tejto som iba od septembra. Do pôvodnej sa už vraciat nebudem, hoci tam sme so šéfom dobré vychádzali, ako aj v predošlých. Je to pre mňa nová situácia, že sa ani rozhovorom ani prisposobenim sa a nijak s tou osobou nedá dohodnúť. Takže ako by ste sa rozhodovali - hľadať po chvíli zas nové miesto a možno si zasa prejsť x-kolami, testami, možno nejakou prípravou alebo sa dať na druhé dieťa, ktoré by som inak mala v pláne až o niekoľko rokov (2+)? Doma mám trojročné dievča. Tak prosím sem hoďte hocijaké myšlienky či skúsenosti. Ďakujem
@engbeng skúša tvoje hranice...kto vie co je zač.....možno bude trochu psychos
@lapersefona
@engbeng Suhlasim, daj si pozor na psychicku manipulaciu, stoj si za svojim, drz hranice a nenechaj da tlacit do niecoho co ti je neprijemne.
A nehovor o sukromi, neprezradzaj citlive veci - ale to ti je urcitr jasne, myslim ze si zacala dobre so svojim postojom ;)
snaž sa ignorovať takéto veci, ja som raz v práci mala konflikt so šéfkou - nebudem rozpisovať, všetci sa čudovali ako dlho som to s ňou vydržala bez hádky. Ja nie som konfliktný typ a potom to začalo. Obviňovania, psychické tlaky a pod. ALe nakoniec odišla ona. Tiež som nechcela odísť ale inak sa s ňou nedalo. Po rokoch som sa dopracovala k takému stavu - mám podobnú osobu v rodine, že to jednoducho ignorujem. Ja nemôžem za to, akí niektorí ľudia sú a že všetko musí byť podľa nich a buzerujú a obviňujú a pritom neprávom. Tak som sa zaťala a povedala si aj im že čo sa týka môjho života, bude to podľa mňa - pokiaľ to neovplyvňuje druhého a podarilo sa mi výčitky a také blbé stavy hodiť za hlavu. Nie 100%-ne ale už sa kvôli tomu tak netrápim ako kedysi. Už mi je to z časti jedno. Niektoré veci - som si uvedomila - nezmením tak prečo sa kvôli tomu trápiť a môže si niekto do mňa hučať a hvoriť čo chce. Ak nie niekto arogantný tak ho ignorujem s tým, že keď sa bude so mnou baviť slušne a na úrovni, tak sa potom s ním začnem baviť aj ja. V práci by som iba o pracovných nevyhnutných veciach s tou osobou komunikovala a ostatné hodila za hlavu s tým, že nič ho do toho. Je to niekedy ťažké ale dá sa to naučiť. Rokmi to prišlo. Inak by som sa asi z ručitých vecí zbláznila ato nestojí za to. Držím palce.
Za mna , hladala by som inu pracumoznost....zazila som nieco podobne a dislo to az do stadia ze ked som nejedla bolo mi na odpadnutie, ked somto zjedla na zvracanie, skoncila som na gastrw ,vsetky vysledky negativne, lekar povedal ze to moze byt psychosomaticke ze mam krcovite stiahnuty zaludok...potom sim oracu vymenila aj bola dobre platena....a zazrakom presli aj vsetky zdravotne problemy
Ja som tak odišla na MD aj kvôli práci,ale nebola to osoba šéfa,čo mi vadila.Prišla som o tri roky späť do úplne iných prac. podmienok,aj kolektív sa pomenil,neľutujem...a hlavne mám syna,ktorého by som nedala ani za celý svet😉
@engbeng hmm podla mna nie je problem v sefovi ale v tebe. Nevies si stanovit jasne hranice. Ja mam sefa ineho teroristu ale ked mi vola po 16,30 zacina telefonat ospravedlnovanim ze vyrusuje. netreba sa hadat, byt drzi, staci si zachovat chladny odstup .
ak ta praci bavi urcite by som neodchadzala po 2mesiacoch nejaky debil sa v praci najde stale.
ak by ma sef navstivil doma v mojom osobnom volne a bolo by mi to neprijemne, na druhy den by som za nim isla a slusne mu povedala ze si take navstevy nezelam ja a ani moj manzel a narusuje moj sukromny priestor.
Ja by som bola za novu pracu ak teda nebudes mat problem si nejaku zohnat. Bude to zase nove prostredie, zase sa nieco nove ucit ale pokial to ma znamenat, ze budes do prace chodit v pohode tak sa ti to oplati a potom ked sa tam trochu zabehnes mozete mat druhe dieta a budes vediet, ze ked ti skonci rodicak tak sa vratis do normalnej prace.
@engbeng no ja som studeny cumak od vyroby cize ja do prace chodim pracovat, so sefom si vykam aj po 17tich rokoch 🙂 co sa ukazalo ako vynikajuca strategia najma ak vsetci okolo uz boli poslani tam odkial vysli. Je to taky jeho folklor ale napriek tomu mi to tak vyhovuje. Mame pekny slusny pracovny vztah.
Mam samozrejme aj osobnejsie vztahy v praci ale nie som ten srdecny typ cauce mrauce tu som 🙂

neodchadzala by som, vydrzala by som aspon tolko aby si si mohla zapisat skusenost do zivotopisu a lahsie si nasal podobnu pracu inde. Zatial je vsetko nove, chce to trosku zvyku a zabehnutia. A nevies - mozno sa tam dlho neohreje. Zvlast ked vadi viacerim a nie je tam tiez velmi dlho...Ja ked som nastupila som mala sefku navonok milucku vysmiatu, ale neskutocnu manipulatorku, kompletne mi podkopla sebavedomie, pomalicky ma presvedcila ze ma vo firme kazdy neznasa a len ona sa ma zastava (bolo to samozrejme presne naopak). Bola som v stave ze zacinam hladat novu pracu, ked ju po 12tich rokoch necakane prepustili. Potom som mala este na starost jej e-mailovu schranku a to som sa dozvedela o sebe take veci ze mi sanka padla. No odvtedy som velmi postupila v praci, milujem to tu, kolektiv vyborny, a sef sam povedal ze mi velmi pomohlo ze ona odisla.
@engbeng noo, myslím že šéf po tebe ide. Ty mu to neopätuješ, tak to môže skončiť aj bossingom. Asi mu treba jasne ukázať hranice. Ak sa bude vyhrážať vyhadzovom, nemáš za čo báť. Keby mohol už to urobí dávno. Viem, ľahko sa hovorí... Ale normálne mu naznač, že ťa obťažuje jeho pozornosť a mohla by si si to vyložiť ako harašment. Dnes už to nie je sranda 😉 Môže mať z toho pekné problémy. A sklapne tr.ko 🙂
😈 😘
Vdaka, ta druha cast bola perfektna, to by na neho mohlo fungovat. Super voľba slov "pozornosť obťažuje" slusne, ale tvrdo 👏 Po dobrotky 0 bodov. Z prvej (tej predstavy) mi bolo trochu nedobre.
Veľa mi táto diskusia dala, aj keď som nestihla na všetko odpísať, ale ĎAKUJEM

A je sanca ze sa sef vymeni ked sa vratis po materskej?