icon

Nespravodlivý šéf

9. mar 2022

Dobrý deň, pracujem v jednej malej firme už tri roky. Odkedy som tam vnímam veľké rozdiely v správaní sa šéfa voči nám zamestnancom. Sme malá firma je nás tam 5 a šéf. A ešte sú ďalší 4 na druhej prevádzke. Neviem v čom to je ale voči mne sa šéf správa veľakrát veľmi arogantne bez rešpektu hoci som jedna z tých ktorí to tam ťahajú. A trvá to už tri roky. Som stále v práci aby bolo všetko porobené. Veľakrát som už uvažovala, že odídem, ale mám strach, lebo podľa mňa ani v iných firmách to nie je ružové. Mám kolegyňu ktorá je tam rok a viac je doma ako v práci. A samozrejme šéf jej na to nič nepovie. Raz má PN, raz má OČR vždy niečo iné. Teraz tam nebola vkuse 3 týždne mala OČR a paragraf. Ona mu nie je nič nie je známa ani rodina, ale je vyzdvihovaná celý čas. Čo sa týka jej pracovných výkonov, tak nemá dokopy nič na starosti a to vážne. Keby mala tak by nemohla byť vkuse doma. Ako viem sa odosobniť od tejto situácie ale nedarí sa mi stále a potom ma to trápi. Nie som ani lenivá ani konfliktná. Prosím vás čo by ste robili na mojom mieste?

irusa
9. mar 2022

a vyzerá kolegyňa k svetu ????

sandri
9. mar 2022

Treba zmeniť prácu. Blbý šéf sa dá stretnúť všade, ale stále je tu šanca, že človek v novej práci narazí na niekoho normálneho. Ja som mala väčšinou šťastie na dobrých šéfov. Ak bol zlý, odišla som. V práci si 1/3 dňa - musíš sa tam cítiť dobre, inak to prenášaš aj domov.

autor
9. mar 2022

@irusa praveze nie.

nwnw
9. mar 2022

Zmen zamestnavatela uz len koli tvojmu psychickemu zdraviu. 😉

irusa
9. mar 2022

tak to je fakt divné....

autor
9. mar 2022

@irusa velmi divne. Ale zle sa sprava aj k inym.Ale k niektorym /napr. k tejto/ velmi dobre. A ked pride na odmeny tak mam najmenej. Hoci sluzobne som jedna z najstarsich.

autor
9. mar 2022

@irusa viete. Keby bola nejaka sikovna, zdatna nic nepoviem. Ale takto...

xsandrax
9. mar 2022

Bohužiaľ býva to aj o sympatiach a nie každý si s každým sadne 🤷‍♀️ a niektorí ľudia vedia ,,ako na druhych". Ak máš možnosť, tak zmeň prácu, lebo toto ta bude hnevať stále a nebudeš tam chodiť s radosťou 🙂

ewiculik
9. mar 2022

ako sa casto hovori, vsade je to na prd a vsade je nespravodlivost ako podla mna s tym nic nespravit. tiez som bola vo firme, kde si mohla robit hocico aj sa na usi postavit a nikto by o teba ani nezavadil a kolega ktory robil hovno bol super a naj zo vsetkych.

iwesska
9. mar 2022

A presne pre toto menim pracu. Nic sa za 3r.nezmenilo. Robim ako srob, nic z toho nemam. On sa len chvali kazdemu,ake mame super vysledky,ze su klienti spokojni,ale ja sa z toho nenajem. Ci je roboty akurat,alebo 3x tolko,mam stale rovnako maly plat,este ma zdzube,ze by som mala rychlejsie robit🤦🏻‍♀️Ziadna vdaka,nic. Vsetko je samozrejmost😡 Koho mohol,toho poslal k vode a nechal si tam len nas,najpracovitejsie,co celu firmu tahame a robime za 2. Koniec,stacilo. Este si seba vazim natolko,aby som zo seba handru nenechala robit a zdravie si nicit,lebo uz tam chodim len s odporom. Nie je to moja prva praca a hoci sa vsade nieco negativne naslo, takto zle to nebolo. A tam,kde si moju pracu nevazia,nemam dovod pracovat.

autor
9. mar 2022

@ewiculik presne takto je aj u nas. A ked sa delia odmeny, tak ti vyvoleni dostanu najviac.

autor
9. mar 2022

@iwesska uplne s vami suhlasim. Aj ja mam presne tieto pocity. Pripadam si tam ako handra.

viestta
Odpoveď bola odstránená
pielka
9. mar 2022

Podľa mňa toto sú veci ktoré nejako ovplyvniť nevieš, akurát čo môžeš urobiť je zmeniť prácu a to si treba premyslieť, či kvôli tomuto to budeš riešiť.

autor
9. mar 2022

@viestta ja vobec nic nevycitam. O to sa mi nejedna. Bol to priklad.

autor
9. mar 2022

@pielka ved to mi je jasne, ze bud alebo. A presne cely cas som cakaka, ze sa nieco zmeni, ale nic sa nezmenilo.

viestta
Odpoveď bola odstránená
iwesska
9. mar 2022

Ja som sa uz dostala do stadia,ze mi je fyzicky zle,ked tam mam ist. Stale som si hovorila,este vydrz,mozno sa to casom zmeni,zdvihne ti plat,da ti odmeny. Ale kde, miesto toho nezabudne kazdy mesiac jojkat,ze nebude na vyplaty🤦🏻‍♀️Fakt motivacne😂 Smola,ze vidim faktury a nejak to nesedi😂 Strata casu s takymito vykoristovacmi. Oni sa nezmenia,treba sa s nimi len rozlucit.

lucyloves
9. mar 2022

Nie je na tom nič divne, bohužiaľ, niekedy je niekto niekomu viac sympaticky, alebo je to ina osobnosť a preto sa môže takéto niečo stať, asi to nezmeníš a ak ti to vadí, skus zmeniť prácu

evica17
9. mar 2022

@iwesska dobre robis...svokra maka ako sroba v praci, este sa tym chvali ze je najpracovitejsia a ostatni tolko nerobia a ona za nich taha...uz je na dochodku ale stale tam pracuje , ale znicena je riadne teda, ale plat minimalka a odmeny ak dostanu, tak vsetci rovnake....nokdy si nedala vysvetlit ze ju v podstate zneuzivaju

mogaa
9. mar 2022

pozri, ide o jeho firmu, takže buď sa a tým aký je šéf zmier alebo si nájdi iné miesto....

iwesska
9. mar 2022

@evica17 Ja o plate hovorit radsej nebudem,lebo je to na hanbu vzhladom k tomu,co som pre firmu odrobila. Jedine pozitivum je,ze tam mam super kolegynu,za ktorou mi bude smutno😥 Ale to je trosku malo na to,aby som tam zostavala.

autor
9. mar 2022

@lucyloves je to pravda. Len v iných firmach som takýto problém nemala.

beataxxx
9. mar 2022

Aj je sef aj majitel, tak tam nehladaj objektivitu, plat za vykonanu pracu je jedna vec a odmeny druhu….. ak nemate odmeny v pracovnej zmluve stanovene umerne k vykonu, tak ich moze davat podla svojho uvazenia, je to nespravodlive a velmi demotivujuce, ale pravne nenapadnutelne

karolinakr
12. mar 2022

Ak maš pocit, že tahaš najviac a maš nsanizšie odmeny, tak potom je tvoja hluposť, že tam ostavaš.Aj v inych firmach može byt nespravodlivost ale určite nie 100% firiem je tak.Ak tam chceš silou mocou ostat, chod za šefom a povedz mu, že sa ti to nezda fer, alebo ti zvyši odmeny alebo odchadzaš.Daj papier na stol a je možne, že si to zvaži a prida ti..
Ked budeš ticho, tak nič nezmeniš a budeš sa trapiť roky ďalej..

karolinakr
12. mar 2022

Lebo ak tu kolegynu musiš stale zastupovat a robit jej pracu, tym padom ta využivaju

karolinakr
12. mar 2022

Aj my sme boli vo firme, robili za druhych, nadčasy, hned po Štedrom dni do roboty, zadarmo upratovat namiesto upratovačky a nikto nas nepočuval, ked sme sa sťažovali,ked sme dali vypoved, zrazu išli platy, odmeny hore, vianočne večierky, volno 2 tyždne od 21.12 - 6.1. proste vsetko sa zazračne vyriešilo a tusim aj upratovačku zamestnali