Neviete, ako ďalej v kariére? Hľadáte radu?
Ahojte,
nemám sa komu vyspovedať tak by som chcel napísať ako sa cítim a čo si o tom myslíte, keďže máte viac skúseností a možno ste si prešli niečim podobným. Momentálne sa cítim úplne na dne a frustrovaný, nič ma nebaví, stále mám zlú náladu, neviem to ani opísať ale v živote som sa necítil horšie...
Najprv ale niečo o mne aby ste ma vedeli pochopiť. Mám 21 rokov. Po strednej škole (OA) som išiel na VŠ ale celkovo ma to nebavilo a viem že by mi to v živote nepomohlo tak som odišiel. V 15tich rokoch som bol na brigáde ktorá ma maximálne nebavila a tak ma to nakoplo, že som si začal budovať online biznis. Posledných 6 rokov teda zarábam online ale posledný rok to už nejde tak ako kedysi… Celý minulý rok som bol nezamestatný pretože som si nevedel nájsť prácu ktorá by ma bavila a chcel som ešte vyskúšat toto “podnikanie“ naplno. Čo sa týka peňazí, za mesiac si viem zarobiť cca 500-600€ čo ma teda neuživí a preto som si hľadal prácu kde zarobím viac (+ nátlak do rodičov, pretože oni iný príjem ako z práce nepovažujú za riadnu prácu). Kedysi som zarobil aj 200-300€ za deň s minumum úsilia, za mesiac aj 1500€.
Ale na tento rok som si už dal záväzok že sa zamestnám, volal písal som do xy firiem ale nikde ma nezobrali keďže nemám žiadne skúsenosti. Nakoniec ma zobrali do jednej fabriky kde som momentálne týždeň a tu je ten problém.
Je to manuálna práca, veľmi náročná, pracuje sa 10h denne na nohách pondelok-sobota + nočné za smiešne peniaze. Niesom žiadny rasista ale väčšina ľudí tam je rómov takže si viete predstaviť aký je tam kolektív. Ja sa vo voľnom čase snažím vzdelávať, čítam, cvíčim, snažím sa o osobnostný rozvoj atď. a jednoducho k takýmto ľuďom nezapadám, rozmýšľam inak ako oni. A to že nemám žiadny voľný čas už ani nehovorím.
Čo sa týka platu, v čistom tam viem zarobiť okolo 800€ čo mi príde dosť smiešne za takýchto podmienok. Áno, je to o 200€ viac ako keby robím svoj biznis, ale musím robiť 10h niečo čo ma absolútne nebaví a vyčerpáva. Keď robím svoj biznis, robím denne tak 2h, a celý deň mám voľno, môžem si robiť čo chcem kedy chcem (Popri robote to nemôžem robiť, pretože to vyžaduje občasné cestovanie na nákup tovaru).
Neviem čo ďalej… Som človek ktorý potrebuje slobodu, obkolopovať sa úspešnými ľuďmi, najradšej by som podnikal ale neviem v čom…
Na druhú stranu, ja to zase chápem že pre väčšinu ľudí stačí keď si odpracujú 8h a dostanú výplatu pretože nevedia že sa dá zarobiť aj inak. Ale potom nech sa takíto ľudia nesťažujú že sú chudobní… Nechcem skončiť ako väčšina. Som iný.
Čo by ste robili vy na mojom mieste? Ako to máte v práci vy? Budem rád za každú odpoveď, každý názor, veľmi veľmi veľmi mi to pomôže. ❤️
@riick s predajom je to ťažké.netreba zaspať dobu vždy rozširovať sortiment, alebo pozerať inovácie 🙂

Uzavrel by som túto tému, napíšem sem o rok ako som dopadol :D