icon

Nové zamestnanie - Čo by ste robili na mojom mieste ?

vierkainka
19. máj 2020

Ahojte. Prosím vás, poraďte mi co robiť. Mam tu založených pár tém, kde spomínam svoje zdravotné problémy. Idem však k veci. Po dvoch mesiacoch nastupujem do prace a prave v ten deň mam po operačnú kontrolu u svojho gynekológa. Závisí to však od cyklu.Ak dostanem v ten deň menzes, tak samozrejme ma lekár nevysetri až po skončení. Ak nedostanem, tak nastúpim. To však ja teraz v tejto chvíli neviem,kedte to mam teraz nepravidelné. Baby, ja sa už teraz bojím šéfa, ako bude doslova zurit ak neprídem v prvý deň. Som v poslednom čase dosť citlivá a plačem.. Mam rozhádzané hormóny, to si uvedomujem. Ja sa však už teraz desím , ako mu povedať ze idem na vyšetrenie. Ako by ste mu to povedali vy na mojom mieste? Pripadne co robili? Je tu viac tém s podobnou tematikou o hrozných sefoch, ale ja ozaj neviem.. Teraz v tejto korona situácii je to iné. Prosím poraďte. Ďakujem.

mimer
19. máj 2020

No ja by som isla za sefom a povedala na rovinu ze mam pooperacnu kontrolu a teda odvija sa to od istych okolnosti..bla bla bla.. akoze preco by mal zurit? ved mas na to narok

kittyna5
19. máj 2020

Ja som pár krát tiež mala lekára zrovna v deň nástupu do práce, alebo v prvých dňoch. Povedala som to hneď na pohovore, že ak by ma vybrali, či by s tým bol problém a nikdy nikto problém nemal.

ibrunova
19. máj 2020

Povedala by som mu to úplne normálne, keď sú aj necitliví, pri zmienke o krámoch každý zaradí spiatočku..

ivkazba
19. máj 2020

Robíš sama sebe zle. Skús sa ukľudniť. To pomáha aj na množstvo zdravotných problémov. A potom to šéfovi normálne oznámiť.

vierkainka
autor
19. máj 2020

@ibrunova no ved mne je to práve také dosť nepríjemné mu hovoriť o týchto mojich problémoch... Jeho zvyčajne reakcia je vždy keď ta ním niekto s niečím podobným príde :a prečo si to nemôžeš vybaviť inokedy? Mimo pracovný čas? Odpoveď:to sa nedá.. A on :ale prečo? A td atď... On je taky slizký nepríjemný človek, ktorý si musí dokazovať niečo.. Sám so sebou má komplex, ale po nás zamestnancoch skáče...vyzaduje si oslovovať ho titulom Mgr. No taky dôležitý pánko...

bluka2
19. máj 2020

Ja by som zmenila termín u gynekológa. Možno majú termín deň pred nástupom alebo pár dní po.alebo cez obedovu pauzu? Prvý deň v robote je to proste blbé. Predpokladam, ze s lekárom sa dá dohodnúť.

bluka2
19. máj 2020

Nechápem, prečo by sa to nemalo dať

vierkainka
autor
19. máj 2020

@bluka2 ordinuje iba 2 dní v týždni a objednal ma na ten termín, pretože riešime s nim nueco dôležité, čo teraz nechcem ešte rozoberať tu v diskusii. Ten termín je pre mňa ži zdravotného hľadiska veľmi dôležitý. Keby sa dal termín preložiť, nebolo by vôbec potrebné zakladať túto diskusiu a moje obavy by boli úplne zbytočné...

babulina
19. máj 2020

@vierkainka oznam to sefovi pisomne vopred, ze si objednana na termin, mimo pracovnu dobu nema dany doktor ordinacne hodiny. Ak by doslo k zmene budes ho informovat, do cc by som dala niekoho z personalneho. Bodka dovidenia, ziaden stres.

sissy27
19. máj 2020

@vierkainka priplatila by som si u gynekológa termín mimo môjho pracovného času. A “nedá sa” nie je odpoveď, určite nepracuje len 2x do týždňa 4hod. Možno iná ambulancia, iná nemocnica, ale pri troške snahy a ochoty sa to dá.

bluka2
19. máj 2020

Podľa mňa tým dáš v práci jasný signál - neviem alebo nechcem si zariadiť svoje veci resp. práca ma veľmi nezaujíma. Tak sa budú k tebe potom správať, podľa mňa sa ti to neoplatí.

vierkainka
autor
19. máj 2020

@sissy27 nepracuje kdeže... Práveže on 2 dní ordinuje, za tie dva dni vyšetrí množstvo žien a zvyšné dní je na oddelení, alebo operuje atď atď... Neobjednáva na čas. Takže tam chodievam už skoro ráno a neviem ci mi uveris, ale sú ženy vrátane mňa ktoré už o piatej ráno tam stoja a čakajú na pána doktora. U môjho doktora je to na celý deň. Nevadilo by mi to, keby sa mi neprejryval termín s nástupom do prace. Skúsim však aj tvoju radu a spýtam sa na to zaplatenie, možno to pôjde. 🙂

vierkainka
autor
19. máj 2020

@bluka2 ale ved to je samozrejme, to ja si uvedomujem. Preto ma to trápi, pretože to nie je pravda. Teším sa do prace,som svedomity zamestnanec. Len bohužiaľ zdravie už neslúži ako predtým. Preto neviem co robiť.

vierkainka
autor
19. máj 2020

@babulina myslím ze toto je rozumné riešenie a veľmi sa k nemu prikláňam 👍

bluka2
19. máj 2020

@vierkainka chápem. Keby si do práce zavolala, že je táto situácia, že si sa snažila vybaviť iný termín a nejde to a že či by si nemohla nastúpiť o deň neskôr? Ešte dodaj, že ti je to veľmi nepríjemne, lebo ti na tej práci záleží

vierkainka
autor
19. máj 2020

@bluka2 zvážim aj túto možnosť a tiež sa k nej prikláňam

deti95060810
19. máj 2020

narovinu povedať...zajtra idem na kontrolu k lekárovi .... je to gynekolog a kázal mi prísť až keď dostanem menzes...popr. tak nejak...šéf bude počuť menzes tak skončí...

oomina
19. máj 2020

Ak toto šéf nepochopí, tak neviem či by som pod ním chcela robiť. Musí byť ľudský, chápať isté veci. Takže otvorene 🙂

sissy27
19. máj 2020

@vierkainka celkom by ma zaujímalo, čo je také úžasné na tom dr, že tam sedíte ako sliepky od 5 rána a čakáte na vyšetrenie celý deň. To je jediný v okruhu 500km? Keď bude len trošku ochotný, tak si na teba čas nájde tam kde pôsobí zvyšné tri dni.
Alebo potom v robote vysvetliť situáciu, nedá sa nič robiť. Ale fakt by som zvažovala zmenu dr, nie je normálne stráviť pol dňa v čakárni.

vierkainka
autor
19. máj 2020

@sissy27 je to veľmi dobrý odborník a môžem mu ďakovať, že ma dal do poriadku po ťažkej zdravotnej situácii.Momentálne nezvazujem zmenu gynekológa. No a čo sa týka otázky s ktorou som založila diskusiu, tak mi pomohli tieto príspevky, aj ze som sa zdôverila kolegyni. Už som našla riešenie. No hlavne odvahu. Zdravie je prvoradé.

vierkainka
autor
19. máj 2020

Milé prispievateľky do mojej diskusie, ďakujem za vaše komenty. Pomohli mi pri rozhodovaní. Prebrala som to aj s kolegyňou a došla som k záveru, že zdravie je prvoradé. 🌼🙂Takže už viem čo urobím. 💜Pekný večer prajem ešte všetkým.