icon

Podľa čoho si vyberáte zamestnanie?

3. jún 2022

Dobrý deň, je tu celkom dosť tém za posledné obdobie, kde ženy riešia nespokojnosť so zamestnaním. Či už je to práca, šéf alebo kolegovia.
Ak hľadáte niečk nové, tak posielate životopisy viac-menej všade, čo Vás zaujme alebo len ak ste s niečím 100% stotožná? Podľa čoho si vybrať zamestnávateľa?

Strana
z2
lenicka777
4. jún 2022

@esmera50 áno baví 🙂 je to skvelé keď môžeš a vieš pomôcť ľuďom s rôznymi problémami

esmera50
4. jún 2022

@lujza123 no, len keď človek potrebuje platiť nájom, jesť atd.

esmera50
4. jún 2022

@mandzula jaj sorry

esmera50
4. jún 2022

@ingelika78 a čo si študovala? smiem?

asocial
4. jún 2022

po 15 rokoch menim zamestnanie. Idem do inej prace, kde zarobim viac ako o tretinu menej. Ale idem to robit preto, lebo to CHCEM robit, mam nadsenie pre to, velmi sa tesim. A musim sa vratit do skoly kvoli tomu. Tesim sa.

esmera50
4. jún 2022

@marsmykkok pri páse som ne
vládala, za pokladňou ma bolel krk aj hlava...chcem nemanuálne robiť, nie otročiť, ale pracovať

qetka
4. jún 2022

tak ja som si vyberala podla firmy a raz mi v tom pomohol aj plat. Ale ja som si v podstate zivotopis nikde neposielala sama, mna vzdy oslovili z firiem s tym, ze hladaju cloveka s mojimi vedomostami a skusenostami. V podstate sa mi to stalo 4x. Z toho v jednej firme som bola 7 rokov, v druhej som zatial 6 rokov. Tie zvysne dve - v oboch som bola na pohovore, v oboch ma prijali. Jednu som odmietla z dovodu, ze firma je mimo mojho hodnotoveho rebricka (patri pod financnu skupinu, ktora pre mne nie je prijatelna), druhu som odmietla z dovodu, ze v mojej vtedajsej praci som bola spokojna - mala som super kolektiv, pracovnu dobu, praca bola velka vyzva a mal som sa kam vedomostne posuvat - aj ked za nizsi plat, ako v tej druhej.

esmera50
4. jún 2022

@asocial a čo si študovala, a do akej školy pôjdeš, ak smiem? zaujíma ma to, možno sa inšpirujem :D

asocial
4. jún 2022

@esmera50 mam skoncenu VS (specificky odbor FF UK), pracovala som v statnej sfere patriacej pod iny stat. A kedze idem robit do ZS, musim si doplnit pedagogicke vzdelanie.

ingelika78
4. jún 2022

@esmera50 Ahoj - ano wfh je home office. Vystudovany IT smer, som financny analytik.

melanta
5. jún 2022

Ešte keď som bola zamestnaná a menila som prácu, tak som hľadala prácu, ktorá ma bude baviť, pozerala som aj na zamestnávateľa a potom samozrejme príjem, mala som nastavenú minimálnu mzdu, pod ktorú by som nešla pracovať.

lujza123
5. jún 2022

@esmera50 ja som presvedčená že toto je hlavne o nastavení v hlave. Lebo človek si naozaj tvorí realitu okolo seba. Kým bude marnit čas, život aj svoj potenciál v nudnej práci koli tomu aby mal na nájom nikam sa neposunie, nema žiadnu perspektívu.
Naopak, keď ma prácu ktorá ho baví prenesie sa to aj do jeho pracovného výkonu a tam je väčšinou šanca nejakého posunu, kariérneho aj platového rastu.
Aspoň ja osobne som tiež strávila niekoľko rokov v práci ktorá ma nebavila ale vždy 15 pristála na účte celkom pekná suma ktorá má tam cele tie roky držala. Ale šťastná som nebola.
Nakoniec som našla odvahu, zacala robiť niečo úplne iné a po pár rokoch chudoby sa karta obrátila a teraz zarábam ďaleko viac než predtým a co je dôležité naozaj mám rada svoju prácu, dáva mi zmysel, som spokojná so životom aj sama so sebou. A toto je na nezaplatenie.

V práci trávime podstatnú časť života a keď je práca nanič veľmi nás to ovplyvňuje na všetkých úrovniach.

esmera50
5. jún 2022

@lujza123 no ja chcem podnikať, aby som mohla robiť, čo ma baví, buď spisovatelka aktívna byť, už mám na to pekne našlápnutá alebo štátnica z jazyka alebo durhá vš :D

esmera50
5. jún 2022

@ingelika78 tak to ano, to máš uplatnenie aj dobrý plat

viki_lv
5. jún 2022

@natalienka12 ani jedno ani druhé, personálne oddelenie

esmera50
5. jún 2022

@viki_lv ja som si teraz dala žiadosť na personalistku z domova, tak nech i to dobre dopadne, nie je to moja vysnívaná práca ale čo už .D len na čas a potom mám iné plány ak vyjdú

viki_lv
5. jún 2022

@esmera50 držím palce 🙂 ja som zatiaľ veľmi spokojná

esmera50
5. jún 2022

@viki_lv a aká je presne náplň práce personalistky? ešte neviem všetko o tom

viki_lv
Autor odpoveď zmazal
autor
5. jún 2022

Ešte ma zaujíma Váš pohľad na pracovnú dobu.
Práca v kancelárii. Pracovný čas od 8.00 hod. do 16.30 hod. (Teda 8 hod. + 30 min. na obed).
Kedy prídete do práce? Ja som žila v tom, že od osmej sa pracuje, nie vchádza do kancelárie. Ako to máte Vy?

viki_lv
6. jún 2022

U nás sa tiež nie vtedy vchádza do kancelárie, ale musíš prísť skôr. A odchádza sa najskôr 5 minút po skončení pracovnej doby. Nemôžem sa pipnut povedzme dve minúty po skončení, lebo pracovať mám až do konca a až po skončení vypnúť počítač, zamykať skrine atď. Ale zas my si obednú prestávku nadrabat nemusíme, robíme 7,5 h, takže ja sa nesťažujem

loginexistuje
6. jún 2022

robis s klientami ? u nas pipnes sa pri dverach vstup do priestorov a pocita sa ti pracovny cas

autor
6. jún 2022

A ešte jedna otázka :D
Ako to je u Vás s fajčením? Púšťajú zamestnávatelia kolegov na fajčiarske prestávky? Ako to máte nastavené? Je možné, aby sa už na pohovore pýtali na to, či fajčíte? Ďakujem 🙂

melanta
6. jún 2022

Fajčenie. Keď som bola ešte zamestnaná, moji ľudia mohli ísť fajčiť cez obednú prestávku. Mali predsa rovnaký pracovný čas ako nefajčiari, fajčenie nebolo pre mňa dôvod, aby som fajčiarovi tolerovala viac prestávok. Ani zákonník neumožňuje fajčiarom odpracovať menej kvôli fajčiarskym prestávkam. Na pohovoroch som sa na to nepýtala, ale kandidátom v užšom výbere som to oznámila ako fakt, aby sa vedeli rozhodnúť, ak by to bol pre nich problém. Teraz keď robím pohovory pre klientov, tak stretla som sa s tým, že bola vyslovene požiadavka na nefajčiara, takže áno, riešila som to v takom prípade s kandidátom na pohovore.

luccija
6. jún 2022

@amelie2017 už nepracujes na vašom s mužom?máte ešte tu kaviareň?

esmera50
6. jún 2022

@melanta ja fajčenie neznášam, a je to aj hriech, a ničenie zdravia...

amelie2017
6. jún 2022

@luccija nie, predali sme ju. Radnica sa nam nedala povolenie na terasu a bez terasy tazko. Hlavne pocas kovidu, kedy bolo povolene len vonku, potom dnu menej stolov,..a teda byt zivnostnik v ES je asi este horsie ako na SK.

luccija
6. jún 2022

@amelie2017 skoda..tak nech sa dari😀a muz uz znova vari chcel sa vratit do svojho fachu

Strana
z2