Potrebujem zdravotný preukaz na prácu v bare?
Ahojte. Je treba na prácu / brigádu v bare a kaviarní zdravotný preukaz ? A hygienické minimum tiež ? Poradíte? Ak ste už mali takú prácu. Jedná sa o pomocné práce ako umývanie.
Zdravotný preukaz áno hygienické minimum nie
@maddie1711 aj keď je to umývanie riadov ? Našla som na nete dva názory že treba aj netreba.
@maddie1711 aj keď je to umývanie riadov ? Našla som na nete dva názory že treba aj netreba.
@anonym_autor áno, zdravotný preukaz potrebuješ aj na umývanie riadov
@anonym_autor áno, zdravotný preukaz potrebuješ aj na umývanie riadov
@patka06 a to minimum nie ? Na nete mi vyhodilo že áno keďže prichádzam do kontaktu s riadom
@anonym_autor Nie, ak budeš len umývať riad a nebudeš v kontakte s potravinami
@patka06 ok vdaka
@anonym_autor áno nakoľko ich pravdepodobne nebudeš umývať niekde na terase ale v kuchyni či za barom a tam už preukaz mat musíš.
A čo sa týka hygienického minima …. Tam je to už o inom. Ty ho na umývanie riadov mat nemusíš, nakoľko nebudeš prichádzať do styku s potravinami …… aaaale už ak by si išla napríklad krájať zeleninu, supat zemiaky alebo čokoľvek tak by si ho mala mat a zase ALE keďže ty si len brigádnik a v kuchyni sa bude nachádzať zodpovedná osoba ktorá je vyučený kuchár (ten už hygienické minimum, resp odbornú spôsobilosť mat navyše nemusí keďže to mal v škole) tak ju nepotrebuješ ani ty ako brigádnik …….. s potravinami robím 20r v gastre a nemám hygienické minimum nakoľko môj zodpovedný vedúci je muž ktorý je vyučený kuchár …. Hygienické kontroly mame pravidelne a seeeen tam podotknúť že by som si ho už aj mohla urobiť (ale nemusim)
@anonym_autor Nie, ak budeš len umývať riad a nebudeš v kontakte s potravinami
@patka06 prosim ta, nezavadzaj mladé dievča. Každý kto je v kuchyni čo pravdepodobne pri umyvani riadov bude musí mat zdravotný preukaz nakoľko ide o epidemiologicky závažnú činnosť - manipuláciu s riadom. Každý kto f kuchyni manipuluje s jedlom či riadom kuchár, brigádnik hoci na jeden deň), čašníci čo ho nosia, umývaci riadov a dokonca aj Upratovacka čo ju upratuje musia mat zdravotný preukaz …. Nemusí ho mat len dodávateľ, servisak či kontrolóri. Kuchyňa sama o sebe nie je až tak dôležitá ako priestor ide o procesy ktoré sa tam vykonávajú. A keď raz prichádza do styku s riadom tak ho mat proste musí ….
@patka06 prosim ta, nezavadzaj mladé dievča. Každý kto je v kuchyni čo pravdepodobne pri umyvani riadov bude musí mat zdravotný preukaz nakoľko ide o epidemiologicky závažnú činnosť - manipuláciu s riadom. Každý kto f kuchyni manipuluje s jedlom či riadom kuchár, brigádnik hoci na jeden deň), čašníci čo ho nosia, umývaci riadov a dokonca aj Upratovacka čo ju upratuje musia mat zdravotný preukaz …. Nemusí ho mat len dodávateľ, servisak či kontrolóri. Kuchyňa sama o sebe nie je až tak dôležitá ako priestor ide o procesy ktoré sa tam vykonávajú. A keď raz prichádza do styku s riadom tak ho mat proste musí ….
@maddie1711 Prosím ťa čítaj s porozumením, napísala som, že musí mať zdravotný preukaz, ale nemusí mať hygienické minimum,

Zdravotný preukaz áno hygienické minimum nie