icon

Používanie prihlasovacích údajov bývalého kolegu. Je to v poriadku?

Dnes o 15:27

Pred pol rokom som nastúpila do jednej firmy. Hľadali náhradu za kolegu, ktorý vraj nechcel spolupracovať s vedením a údajne z firmy odišiel. Šéf mi povedal, aby som používala jeho prihlasovacie údaje, lebo trvá dlhšie, kým mi vygenerujú moje. Tie mi do dnešného dňa nedali a bojím sa šéfovi niečo povedať, lebo je večne vystresovaný a mám pocit, že ho svojimi otázkami otravujem. Tiež používam kolegovu emailovú adresu, kde síce napíšem dole do emailu svoje meno, ale aj tak dochádza k bizarným situáciam. Minule mi napríklad niekto odpísal, že "Ahoj Ivan". Všetci vo firme to vidia, ale nikto to nerieši.

Som rada, že tu prácu mám, našla som si ju po dlhej dobe a som v nej celkom spokojná. Nechcem si to s vedením pokaziť, ale toto asi nie je ok?

anonym_69699d
Dnes o 15:30

Vygenerovať nove hesla trvá dlho? Tak takejto výhovorke neuverí už ani škôlkar.
Normálne v pondelok nápis mail vystresovanému šéfovi a požiadaj o tvoju mailovú adresu a nove hesla

anonym_7a7975
Dnes o 15:58

napisat email na it sector a urgovat ich aby ti dali vlastny email ... ja som mala svoj hned v den nastupu.. bez toho to proste nejde ..a nemozes posielat firemne emaily pod menom cloveka co tam nepracuje.. je to neprofesionalne

janinah
Dnes o 16:04

Sef vystresovaný a ty pol roka vystupuješ ako Ivan.Podarená firma ste😀

autor
Dnes o 16:08
@anonym_7a7975

napisat email na it sector a urgovat ich aby ti dali vlastny email ... ja som mala svoj hned v den nastupu.. bez toho to proste nejde ..a nemozes posielat firemne emaily pod menom cloveka co tam nepracuje.. je to neprofesionalne

@anonym_7a7975 V rámci svojej náplne práce posielam emaily len interne, t.j.svojim kolegom a nadriadeným.

autor
Dnes o 16:08

Ale budem to urgovať, určite.

anonym_8a2356
Dnes o 16:24

To je biedna firma, tam nebude viac vecí v poriadku.
Už len to, že niekto pozná prihlasovacie údaje druhého je zlé, nikto ani šéf nemá čo vedieť prihlasovacie údaje zamestnancov. To je bezpečnostný prešľap.

ivett1
Dnes o 16:57

To je čo za firmu, keď im nevadí, že používaš prihlasovacie údaje a e- mailovú adresu bývalého zamestnanca?! neskutočné...nepoviem mesiac, ale polroka?

anonym_066135
Dnes o 17:09

je to podvod a ty sa na nom podielas, napis mail sefovi ze potrebujes svoj email a udaje na prihlasenie lebomiz pol roka na jeho pokyn pouzivas kolegove ltory tam uz nepracuje

motylik2559
Dnes o 17:16

@anonym_autor Ked k nam nastupila nova kolegyna, tak jej spravili pristupy na hlavne systemy do 2 dni a na zvysne do dalsich 2dni, isli podla prioritnych. Tak co myslis autorka, trva to cez polroka?🤷‍♀️😄 Tvoji sefovci ta tymto akurat pekne oblbuju...Normalne sa obrat na sefa, prip. sa opytaj kolegyni, ci to vies riesit aj po svojej linii s ITckarmi, kedze to tolko trva🙂 Drzim palce

anonym_0a641c
Dnes o 17:29

@anonym_autor a ty musis pisat sefovi a nemozes rovno napisat na IT? lebo v principe "co s tym ma sef"... on ta prijal, akceptoval, ze si tam (teda nie si asi nacierno vo firme... ci ? Zmluvu pracovnu mas? Ak ano, tak nechod z takouto kravinou za sefom, ale za ajtakmi a ked tak oni nech idu za sefom, ci je to vporiadku...
A vygenerovat taketo kraviny (v zalezitosti od velkosti firmy a mnozstva systemov) trva max par dni... takze zvysok su vyhovorky... az je to podozrive... nehovoriac, ze pouzivat (zneuzivat) cuzdieho prihlasovacie udaje (vidiet jeho maily apod) - na tom by mozno dobry pravnik nasiel aj porusenie GDPR...