Práca na polovičný úväzok po päťdesiatke - skúsenosti a rady
19. feb 2026
Existuje niekto, kto je na polovičnom pracovnom úväzku a má viac ako 50 ?
Celý život som pracovala v súkromných firmách ( stavebníctvo ), moja prác je náročná a stresujúca, preto som vyskúšala prácu v štátnom sektore, lenže problém je v tom, že bola dočasná, iba na 1 rok a ďalej nie je možné pokračovať, projekt skončil. Moje miesto chceli pôvodne zrušiť, ale teraz mi ponúkajú iba polovičný pracovný úväzok a to na dobu určitú, iba do novembra ... Nie som úplne stotožnená, jasné, že kvôli veku a platu ... Na druhej strane také benefity som v súkromnom sektore nemala .... Novú zmluvu som ešte nevidela, jasné že nebudem mať stravné lístky .... Nikdy som tento druh pracovného záväzku nemala ...
Predošlá
Strana
z2
Predošlá
Strana
z2

@letfenixa Nie je to pravda, ak mas zmluvu v statnej sprave na 4 hodiny, vyplacane ti budu len 4 hodiny a aj keby si mala nadcasov 20 hodin nie je narok na stravne, lebo zmluva je takto postavena a platna. Nadcasy si mozu vyhodnotit zial tak, ze nestihas svoju pracu v dohodnutom case, aj ked makas takmer bez prestavky, takato je zial realita, len reagujem aby sme tu neuviedli nespravnu informaciu 😇🙏.
@gigie24 tak tie nadčasy robiť nebudem.