icon

Pracovný čas a dovolenka tajomníčky na základnej škole

sisi1837
6. máj 2025

Ahojte, má niekto skúsenosť s prácou tajomníčky na základnej škole? Zaujímalo by ma, aký tam je asi pracovný čas a ako to je s dovolenkou/prázdninami. Či ísť do toho, alebo hľadať ďalej. Ďakujem 🙂

kikusenka1
6. máj 2025

@sisi1837 za mňa to bol super job. Bola som tam síce kvôli dlhodobej PN pani ktorá tam robila. Pracovala som 7 mesiacov na danej pozícii a veľmi sa mi tam páčilo. Cez prázdniny som mala dovolenku ale samozrejme som sla do školy kvôli pošte, mailom a veciam ktoré som musela porobiť. Pracovnú dobu som mala takú benevoletnu. Raz do 12.00 raz do 14.00 podľa roboty....

sisi1837
autor
6. máj 2025
@kikusenka1

@sisi1837 za mňa to bol super job. Bola som tam síce kvôli dlhodobej PN pani ktorá tam robila. Pracovala som 7 mesiacov na danej pozícii a veľmi sa mi tam páčilo. Cez prázdniny som mala dovolenku ale samozrejme som sla do školy kvôli pošte, mailom a veciam ktoré som musela porobiť. Pracovnú dobu som mala takú benevoletnu. Raz do 12.00 raz do 14.00 podľa roboty....

@kikusenka1 Ďakujem za odpoveď 🙂 A to si pracovala na základnej škole? Ten pracovný čas ma prekvapil, čakala som, že bude každý deň do 15:00 - 15:30. A práce bolo cez deň veľa alebo si mala aj chvíľu na kávu napríklad?

letfenixa
6. máj 2025

Naša tajomníčka má pracovný čas 8h, a 25 dní dovolenky, keďže je nepedagogický zamestnanec.

sisi1837
autor
6. máj 2025
@letfenixa

Naša tajomníčka má pracovný čas 8h, a 25 dní dovolenky, keďže je nepedagogický zamestnanec.

@letfenixa Ďakujem za odpoveď 🙂 A pracuje ráno od siedmej alebo od ôsmej?

zuzanockamt
6. máj 2025
@sisi1837

@sisi1837 U nás je od 7:00 a do 15:00 - 15:30. Dovolenky má toľko ako bežný nepedagogický zamestnanec. 25 dní.

letfenixa
6. máj 2025
@sisi1837

@sisi1837 od 7, ale keby chcela môže aj od 6, 6.30.

kikusenka1
8. máj 2025
@sisi1837

@kikusenka1 Ďakujem za odpoveď 🙂 A to si pracovala na základnej škole? Ten pracovný čas ma prekvapil, čakala som, že bude každý deň do 15:00 - 15:30. A práce bolo cez deň veľa alebo si mala aj chvíľu na kávu napríklad?

@sisi1837 ano mala som cas aj na kavu😂 dokonca som sem-tam suplovala keď bolo treba.

sisi1837
autor
12. máj 2025
@kikusenka1

@sisi1837 ano mala som cas aj na kavu😂 dokonca som sem-tam suplovala keď bolo treba.

@kikusenka1 Suplovala? A to sa dá/môže aj keď nemám pedagogické vzdelanie? Mala si za to aj nejaký príplatok?

kikusenka1
12. máj 2025
@sisi1837

@kikusenka1 Suplovala? A to sa dá/môže aj keď nemám pedagogické vzdelanie? Mala si za to aj nejaký príplatok?

@sisi1837 dá a môže sa všetko. Nie nemala som za to príplatok. Ale robila som v malej skole a keď vypadli náhodou 2 učiteľky tak bol problém. Ale to sa stalo iba 4 x . Ale bavila ma veľmi ta práca

krajinka
12. máj 2025

30 dni dovolenky a cez leto mame taky volnejsi rezim

sisi1837
autor
12. máj 2025
@krajinka

30 dni dovolenky a cez leto mame taky volnejsi rezim

@krajinka Ďakujem veľmi pekne za odpoveď 🙂 Povedali mi na pohovore, že cez leto budem pracovať tak štyri hodiny denne ale budú mi to rátať ako osem. To je super.

krajinka
12. máj 2025
@sisi1837

@krajinka Ďakujem veľmi pekne za odpoveď 🙂 Povedali mi na pohovore, že cez leto budem pracovať tak štyri hodiny denne ale budú mi to rátať ako osem. To je super.

@sisi1837 a neviem ako to mas s platom, u nas podla kolektivnej zmluvy su vsetci nepedagogicki zamestnanci zaradeni v najvyssej tarife platovej triedy, bez ohladu na dlzku praxe🙂

podbel2512
12. máj 2025

To kde sa da najst takyto super flek?

sisi1837
autor
12. máj 2025
@krajinka

@sisi1837 a neviem ako to mas s platom, u nas podla kolektivnej zmluvy su vsetci nepedagogicki zamestnanci zaradeni v najvyssej tarife platovej triedy, bez ohladu na dlzku praxe🙂

@krajinka Áno, tak ako si napísala 🙂 Plus osobné ohodnotenie. Som zvedavá, aké to bude, dúfam, že sa bude aj mne páčiť 🙈

izabella288
28. jan 2026

@sisi1837 ja som tajomníčka a ide to teda asi z kopca... Predchádzajúca tajomníčka mi hovorila, že voľakedy takmer vôbec nemala čo robiť. Ja musím robiť všetky rozhodnutia o prijatí, prestupe, celý prijímací proces do 1. ročníka, ďalej verejné obstarávanie, teraz po novom registraturu, pokladňu, samozrejme administrátora EduPage, rozvrhy nahrávať, meniť, k tomu všetko bežné ako skenovanie, kopírovanie mailovú komunikáciu a už ani v rýchlosti neviem čo ešte. Neustále mi k tomu chodia učiteliaa musím im robiť veci ktoré nevedia, alebo nemajú v poriadku v EduPage. Na okraj - nikto mi s tým v škole nevie pomôcť alebo poradiť, nakoľko nikto z vedenia školy neovláda ani registraturu, ani EduPage!!!
Poraďte mi prosím, je to takto normálne?
Samozrejme ma nútia si brať dovolenku počas prázdnin, ale ani to veľmi nemôžem, lebo zase chcú aby tam niekto v škole bol. Čiže vôbec netuším kedy si mám vlastne dovolenku čerpať - v lete nechceme, zo zdravotných dôvodov nemôžem. Tiež je obrovský problém ísť v rámci tých 7 dní nároku k lekárovi, to mám aj mesiace vytýkané...