icon

Pracujete 8. mája alebo máte voľno?

Včera o 18:15

Ako to budete mat 8.maja?
Moj sef uvazuje ze nam da platene volno. Ako ked bol sviatok. My tym, ze prideme do prace nic naviac neurobime. Stale ta ista mesacna agenda. A firma ma taky charakter ze produkuje zisk aj tak, ci.piatok ci sviatok.

Strana
z2
simca06022011
Dnes o 09:25

u nas to bude klasika, platene volno = plateny sviatok. Nebudeme sa tahat do prace :D Ono keby sme otvoreny, tak nas to stoji viac = co by az taky problem nebol, ale aj tak predpokladam, ze vela klientov a zakaznikov chodit nebude :DD

zuzanka.zuzu
Dnes o 09:33

Zamestnanci môžu ísť do práce a v tom prípade im firma zaplatí príplatok vo výške stopercentného priemerného zárobku.

Druhou možnosťou je, že im spoločnosť nariadi čerpať dovolenku. Tento deň sa však odpočíta z dvadsiatich (alebo 25 dní, podľa veku zamestnanca) dovolenkových dní, na ktoré má zamestnanec počas roka nárok.

Exminister práce Jozef Mihál v rozhovore pre Denník N upozornil, že takéto rozhodnutie je v rozpore so zákonom. Ten hovorí, že ak by si zamestnanec čerpal dovolenku cez sviatok, prednosť má to, že je to sviatok.

„Takýto deň sa mu neodpočítava zo zákonného nároku na dovolenku. Ministerstvo práce však povedalo, že sa mu to odpočítavať bude,“ povedal Mihál.

autor
Dnes o 12:09
@anonym_c38350

@anonym_autor máme dovolenky. Čo myslíš pod “obabrať”?

@anonym_c38350 ze si musis zobrat nutene dovolenku, namiesto prace so 100% priplatkom.

anonym_9dbaaf
Dnes o 12:34

pracujeme so 100% príplatkom

natalka13
Dnes o 12:50

prekazka na strane zamestnavatela

anonym_c38350
Dnes o 13:54
@anonym_autor

@anonym_c38350 ze si musis zobrat nutene dovolenku, namiesto prace so 100% priplatkom.

@anonym_autor tomu rozumiem, ktorá varianta je výhodnejšia pre zamestnanca. Ale v čom je to nefér? Zamestnávateľ ma povinnosť ti nariadiť 4 týždne dovolenky, teraz nariadi jeden deň. Mne to príde normálne, v súlade so zákonom. Hnevať sa môžem akurát na vládu, že nás ukratila o jeden deň voľna a vyhlásila to za sviatok bez pracovného pokoja/odpocinku.

anonym_05c0f7
Dnes o 15:01

@anonym_c38350 ale jej pam premierko predsa dal 100% priplatok a hnusny zamestnavatel zobral den dovolenky.

tetapetra
Dnes o 15:11

Ešte neviem. Ti čo robia 24/7, tých sa to netýka, my ostatní to je tiež všelijaké.

autor
Dnes o 17:33
@anonym_c38350

@anonym_autor tomu rozumiem, ktorá varianta je výhodnejšia pre zamestnanca. Ale v čom je to nefér? Zamestnávateľ ma povinnosť ti nariadiť 4 týždne dovolenky, teraz nariadi jeden deň. Mne to príde normálne, v súlade so zákonom. Hnevať sa môžem akurát na vládu, že nás ukratila o jeden deň voľna a vyhlásila to za sviatok bez pracovného pokoja/odpocinku.

@anonym_c38350 je to nefer lebo ak by ten sviatok/nesviatok pripadol na sobotu tak sa nic nedeje. A keby to urobili v zakone poriadne a nie takto narychlo tak by aj zamestnavatelia inak reagovali. Takto ludia pridu o den dovolenky uplne zbytocne. Hlavne mi je luto rodicov ktori maju rozplanovane prazdniny a teraz maju o den dovolenky menej.
1.9. Zrusili tak ako mali ale 8.maj zrusili asi napraskovani a teraz z toho este robia vyhodu pre ludi ze budu mat priplatky, prd budu mat, akurat o dovolenku pridu
Aspon ze nas zamestnavatel je v tomto ustretovy a da nam platene volno, tak ako keby bol sviatok. A aj my budeme spokojny aj on v podstate o nic nepride lebo to takto roky bolo.

autor
Dnes o 17:34
@anonym_05c0f7

@anonym_c38350 ale jej pam premierko predsa dal 100% priplatok a hnusny zamestnavatel zobral den dovolenky.

@anonym_05c0f7 netrep

anonym_c0370e
Dnes o 17:38

@anonym_autor budeme doma necrpame dovolenku

anonym_c38350
Dnes o 18:16
@anonym_autor

@anonym_c38350 je to nefer lebo ak by ten sviatok/nesviatok pripadol na sobotu tak sa nic nedeje. A keby to urobili v zakone poriadne a nie takto narychlo tak by aj zamestnavatelia inak reagovali. Takto ludia pridu o den dovolenky uplne zbytocne. Hlavne mi je luto rodicov ktori maju rozplanovane prazdniny a teraz maju o den dovolenky menej.
1.9. Zrusili tak ako mali ale 8.maj zrusili asi napraskovani a teraz z toho este robia vyhodu pre ludi ze budu mat priplatky, prd budu mat, akurat o dovolenku pridu
Aspon ze nas zamestnavatel je v tomto ustretovy a da nam platene volno, tak ako keby bol sviatok. A aj my budeme spokojny aj on v podstate o nic nepride lebo to takto roky bolo.

@anonym_autor áno, v tomto je váš zamestnávateľ ústretový a súhlasím, že keby sviatok zrušili ako mali (resp. aspoň netvrdili, že jeho účelom boli príplatky), nenariadovali by zamestnávatelia dovolenky.
Pretože aj kvôli tomu je tento deň považovaný za sviatok v súvislosti s príplatkami, no za pracovný deň v súvislosti s dovolenkou.
Aj my riešime každý jeden deň cez prázdniny, ešte ze nám zamestnávateľ umožňuje čerpať dovolenku podľa toho ako to vyhovuje nám a nie jemu. V tom by som videla väčší problém.

autor
Dnes o 18:37
@anonym_c38350

@anonym_autor áno, v tomto je váš zamestnávateľ ústretový a súhlasím, že keby sviatok zrušili ako mali (resp. aspoň netvrdili, že jeho účelom boli príplatky), nenariadovali by zamestnávatelia dovolenky.
Pretože aj kvôli tomu je tento deň považovaný za sviatok v súvislosti s príplatkami, no za pracovný deň v súvislosti s dovolenkou.
Aj my riešime každý jeden deň cez prázdniny, ešte ze nám zamestnávateľ umožňuje čerpať dovolenku podľa toho ako to vyhovuje nám a nie jemu. V tom by som videla väčší problém.

@anonym_c38350 no a teraz citam ze sa uvazuje o skorsom konci sk.roka. Parada, rodicia sa potesia.

Strana
z2