icon

Aj vy ste zaznamenali prepúšťanie?

Dnes o 07:55

Co sa to deje? Každú chvíľku počúvam, ze ten prišiel o pracu, toho prepustili. Je to aj v inych krajoch? Ci len v tom našom zilinskom je to taka bieda? Podotýkam, subto ludia, co robili niekde roky a neboli to ziadny zlí pracovnici.

Strana
z3
anonym_1b1921
Dnes o 07:57

@anonym_autor som zo Žiliny a absolutne neviem o čom hovoríš

anonym_735c9b
Dnes o 07:58

@anonym_autor jasne... tak v BA je vlna prepustani z korporatov, takze je to vypukle... a verim, ze neskutocna profesionalita nasho zakonodarneho zboru motivuje opustit dzamahariju aj mensim firmam v inych mestach....

autor
Dnes o 08:02
@anonym_1b1921

@anonym_autor som zo Žiliny a absolutne neviem o čom hovoríš

@anonym_1b1921 a v akej oblasti pracuješ?

anonym_1b1921
Dnes o 08:03
@anonym_autor

@anonym_1b1921 a v akej oblasti pracuješ?

@anonym_autor korporat, IT

autor
Dnes o 08:07
@anonym_1b1921

@anonym_autor korporat, IT

@anonym_1b1921 tak potom nechápem, co sa tu vyjadrujes :D a este to napíšeš štýlom, ze ci som spadla z višne. Milujem, ked tu prídu ITckari mudrovat, ked toto odvetvie je momentalne vyhľadávané. Bohužiaľ, aj vas zachvilku AI nahradí a som zvedava, ci aj vtedy budete mudrovat. Vies, su aj ine odvetvia, nie len IT

tecila
Dnes o 08:09

Veru v BA teraz dosť korporaty prepúšťajú. Nikde nehiruju ľudí. Pracovných ponúk je o dosť menej než v minulosti.

anonym_94e203
Dnes o 08:10

áno, som z Námestovského okresu a je to tak ako píšeš, Námestovo fabrika prepúšťa, Oravská Lesná tiež...

autor
Dnes o 08:12
@tecila

Veru v BA teraz dosť korporaty prepúšťajú. Nikde nehiruju ľudí. Pracovných ponúk je o dosť menej než v minulosti.

@tecila ja som si nikdy v zivote nehľadala pracu dlhsie, ako tri mesiace. Teraz? Pol rok a nic. Aspon, ze brigádu mam. Na pohovoroch len počúvam, ako im prišlo milion životopisov, ze sa vela prepusta. Preto ma zaujima, ze ci to je reálne tak alebo len firma chce byt zaujímavá.

autor
Dnes o 08:13
@anonym_94e203

áno, som z Námestovského okresu a je to tak ako píšeš, Námestovo fabrika prepúšťa, Oravská Lesná tiež...

@anonym_94e203 aj mne teraz známeho prepustili, robil pre bmw. Chudák, druhe dieťa na ceste a este aj hypo na dom :(

anonym_3a172f
Dnes o 08:18
@anonym_autor

@tecila ja som si nikdy v zivote nehľadala pracu dlhsie, ako tri mesiace. Teraz? Pol rok a nic. Aspon, ze brigádu mam. Na pohovoroch len počúvam, ako im prišlo milion životopisov, ze sa vela prepusta. Preto ma zaujima, ze ci to je reálne tak alebo len firma chce byt zaujímavá.

@anonym_autor podla mna neklamu, tiez o tom pocuvam z viacerych smerov. V IT je dovodom nastup umelej inteligencie, ale pri fabrikach je dovodom aj nasa vlada a bohuzial, Slovaci si to zasluzia za to, ako volia.

anonym_38652f
Dnes o 08:18

Ekonomika sa vyvija v cykloch, nic nerastie do neba. Rast je podporovany zvysujucou sa produktivitou, ale aj to ma hranice. Dnesny rast a vysoka kvalita zivota je hnana dlhom (100% hypoteky, staty su zadlzene). Ked to praskne a pride viacrocny pokles, bude to boliet. Na Slovensku to bude umocnene korupciou a neschopnostou 4 ficovych vlad, nevytvaranim rezerv v lepsich casoch na horsie casy. Keby sme neboli v eu, tak by to tu bolo davno v rozklade ako na konci Meciara v 1998 (25%uroky v bankach (ako dnes v rusku), 17% nezamestnanost, platy 400 eur mesacne). Nad vodou nas drzia iba eurofondy (2 miliardy netto rocne) a vyrobne zakazky pre bohatsie zapadne staty eu. Plus vela ludi pracuje v ramci eu v zahranici, co za Meciara neslo.
Ked zacne ekonomika spomalovat, zacnu sa zatvarat ako prve vzdialene prevadzky bez infrastruktury s vysokymi logistickymi nakladmi (Orava,Kysuce, vychod).

3marhulka3
Dnes o 08:19

Je to bohužiaľ tak-prave to zazivam...človek hypo,deti...nečakála som to....😪

anonym_e6d666
Dnes o 08:24
@anonym_autor

@anonym_94e203 aj mne teraz známeho prepustili, robil pre bmw. Chudák, druhe dieťa na ceste a este aj hypo na dom :(

@anonym_autor na to treba pol rocnu rezervu,pol roka podpora.Treba zial mysliet na to,je zla doba.

anonym_bec8c6
Dnes o 08:24

Na krajnom juhovýchode (kde už i tak to bolo zle) sa prepúšťa tiež.

anonym_1b1921
Dnes o 08:26
@anonym_autor

@anonym_1b1921 tak potom nechápem, co sa tu vyjadrujes :D a este to napíšeš štýlom, ze ci som spadla z višne. Milujem, ked tu prídu ITckari mudrovat, ked toto odvetvie je momentalne vyhľadávané. Bohužiaľ, aj vas zachvilku AI nahradí a som zvedava, ci aj vtedy budete mudrovat. Vies, su aj ine odvetvia, nie len IT

@anonym_autor neboj sa, IT urcite AI nenahradi 🙂

autor
Dnes o 08:26
@3marhulka3

Je to bohužiaľ tak-prave to zazivam...človek hypo,deti...nečakála som to....😪

@3marhulka3 to ma mrzi :( ja som tiez bola prepustena, pretoze si majiteľ dal na moje miesto syna. Ja chapem aj jeho, ze mu chcel pomoct, lebo tiez čakali dieta so zenou na konci roka. Len on bol predtym v stavebníctve a za mna sa mu robit nechce, pretoze u otca v obchode bude mat za mna ovela menej, ako na stavbe. A za dalsie je to take, ze chlap, co je zdravy, mlady, ma milin moznosti, sedi v obchode a zenu vyrazia. A od januára hladam a stale nic. Nasla som si aspon brigádu, ale uz som z toho frustrovana.

anonym_57b216
Dnes o 08:27

@anonym_autor Áno, okres Bytča. A dosť veľa firiem tu prepúšťa.

autor
Dnes o 08:29
@anonym_1b1921

@anonym_autor neboj sa, IT urcite AI nenahradi 🙂

@anonym_1b1921 precitaj si komentare, kde uz aj v Bratislave sa prepúšťa v IT sfére ;) chod si dvíhať ego a nadnasat sa do inej temy, iba sa strapnujes. Dnes mas pracu, zajtra nemusíš, tak sa to neposmievaj a daj si pohov

anonym_9ac244
Dnes o 08:30

Neviem o nikom že prepúšťa.
ZA kraj.
Prepustili známeho na ministerstve - na*ratý bol poriadne. Tak ale čo čakal, dôchodca chce aj dobré teplé miestečko aj dôchodoček poberať.

autor
Dnes o 08:32
@anonym_9ac244

ZA kraj.
Prepustili známeho na ministerstve - na*ratý bol poriadne. Tak ale čo čakal, dôchodca chce aj dobré teplé miestečko aj dôchodoček poberať.

@anonym_9ac244 tak ty nemusíš, ale milion dalsich, to pocitilo. Ako vidiet aj v komentároch. A nie je to len zilina, ale aj zapadnejsie mesta.

anonym_1b1921
Dnes o 08:33
@anonym_autor

@anonym_1b1921 precitaj si komentare, kde uz aj v Bratislave sa prepúšťa v IT sfére ;) chod si dvíhať ego a nadnasat sa do inej temy, iba sa strapnujes. Dnes mas pracu, zajtra nemusíš, tak sa to neposmievaj a daj si pohov

@anonym_autor ja sa strápňujem? Vieš mám v okolí ľudí, ktorí robia v 10 ďalších sférach a nikoho nikde neprepustili ani sa o tom nikto nebavil, nesťažoval sa. Preto som pridala komentár, že neviem o ničom. Strápňuješ sa akurát ty s agresívnym komentárom. Ak si čakala, že ťa všetci budú ľutovať, tak si to mala napísať narovinu. Ja ani nikto z môjho okolia nemá s prácou problém. A ja určite o prácu neprídem. Aj to že píšeš sem príspevok je zásluhou nejakého IT teamu. Takže sa ukľudni, daj si ešte jednu kávu a uvedom sa.

anonym_cf83b7
Dnes o 08:42

@anonym_autor TT kraj. Nám sa tiež vyhrážajú prepúšťaním, lebo tržby klesajú. Ľudia šetria.
Aj kamarátka v BA práve prišla o prácu, v ktorej robila roky. Majiteľ firmy to pri tých všetkých polenách, čo hádže súčasná vláda pracujúcim pod nohy, vzdal. Rovnako ako veľa iných firiem. 😒

anonym_1da509
Dnes o 08:46
@anonym_autor

@anonym_autor v IT sa uz teraz prepusta a juniorov velmi nechcu, AI sa tam uz veru zahryzla.

anonym_3d00d7
Dnes o 08:53
@anonym_9ac244

ZA kraj.

@anonym_9ac244 dôchodcov by som vyhadzala ako prvých.

autor
Dnes o 08:54
@anonym_1b1921

@anonym_autor ja sa strápňujem? Vieš mám v okolí ľudí, ktorí robia v 10 ďalších sférach a nikoho nikde neprepustili ani sa o tom nikto nebavil, nesťažoval sa. Preto som pridala komentár, že neviem o ničom. Strápňuješ sa akurát ty s agresívnym komentárom. Ak si čakala, že ťa všetci budú ľutovať, tak si to mala napísať narovinu. Ja ani nikto z môjho okolia nemá s prácou problém. A ja určite o prácu neprídem. Aj to že píšeš sem príspevok je zásluhou nejakého IT teamu. Takže sa ukľudni, daj si ešte jednu kávu a uvedom sa.

@anonym_1b1921 prišla si tu len rypat a ukazovať sa, ze mna sa to netyka. Kazdy pochopil tvoj prvý komentár, ktorý si napísala štýlom arogancie a povysenectva. Preto som sa spýtala, kde pracuješ, pretoze som presne vedela, ze napíšeš. It. Tu na koňovi vas tu je viac z IT, ktore chodíte mudrovat, ako keby ostatné prace boli podradne. To, ze sa prepúšťa, je fakt, ty si len potrebovala napisat, ze pracujes v IT a teba sa to netýka. Samozrejme aby si zúfalým ženám dala pocitit, aka si nenznicitelna, pretoze mas stálu pracu. Na to, ze poznáš tolko ludi a tolko odvetví, mu pride uplne mino, ze nedovidis na okraj svojej bubliny, ked vsade naokolo velke firmy prepúšťajú, len ty a tvoj okruh ste nepremozitelni. Urcite vsetci z vas ste nieco viac, ako druhí :D este napis, ze sa mali ludia lepsie učiť a budes jasna :D

oceanahory
Dnes o 08:55

Ano, aj u nas v korpe sa prepustalo par mesiacov dozadu. U nas priamo na oddeleni sa prepustali prekladatelky...lebo vsak AI zvladne uz ich robotu 😏. V manzelovom korpe detto kvoli AI prepustali na asistentskych poziciach.

anonym_1b1921
Dnes o 08:57
@anonym_autor

@anonym_1b1921 prišla si tu len rypat a ukazovať sa, ze mna sa to netyka. Kazdy pochopil tvoj prvý komentár, ktorý si napísala štýlom arogancie a povysenectva. Preto som sa spýtala, kde pracuješ, pretoze som presne vedela, ze napíšeš. It. Tu na koňovi vas tu je viac z IT, ktore chodíte mudrovat, ako keby ostatné prace boli podradne. To, ze sa prepúšťa, je fakt, ty si len potrebovala napisat, ze pracujes v IT a teba sa to netýka. Samozrejme aby si zúfalým ženám dala pocitit, aka si nenznicitelna, pretoze mas stálu pracu. Na to, ze poznáš tolko ludi a tolko odvetví, mu pride uplne mino, ze nedovidis na okraj svojej bubliny, ked vsade naokolo velke firmy prepúšťajú, len ty a tvoj okruh ste nepremozitelni. Urcite vsetci z vas ste nieco viac, ako druhí :D este napis, ze sa mali ludia lepsie učiť a budes jasna :D

@anonym_autor ja som nepisala ze pracujem v IT, ty si sa ma opytala 😃😃😃

anonym_3619c1
@anonym_autor

@anonym_autor v Ba na jedno administratívne miesto pride 100 životopisov berie sa ten najlacnejší.Prepusta sa a bude to este horšie to je len začiatok.

autor
@oceanahory

Ano, aj u nas v korpe sa prepustalo par mesiacov dozadu. U nas priamo na oddeleni sa prepustali prekladatelky...lebo vsak AI zvladne uz ich robotu 😏. V manzelovom korpe detto kvoli AI prepustali na asistentskych poziciach.

@oceanahory celkovo administratíva je na tom teraz velmi zle :( a co viem, tak vela miest sa zrušilo a robota sa prerozdelila medzi ostatných. Cize maju ovela viac prace za tie iste peniaze a s vyhrazkami, ze ked sa ti nepaci, na tvoje miesto čakajú dalsi

anonym_3d00d7
Dnes o 09:00

@anonym_autor prepustalo sa vždy a aj sa vždy prepúšťať bude. Nie je to samozrejme nič príjemné. Ono dobrý prácu si treba vážiť a snažiť sa o ňu len tam neprísť.
Ja mam skôr opacnu skúsenosť, že nevedia nájsť kvalitných ľudí. Lebo každý by len zarabal "tazke prachy" ale v praci jeho výkon 0 bodov. U nás keď hľadali ľudí, tak mali automaticku stopku ti ľudia, ktorí sa oháňali svojimi nákladmi. Nie tým, čo vedia a co firme môžu ponúknuť

Strana
z3