icon

Pribrala som a hanbím sa ísť naspať do práce

18. mar 2021

Ahojte, prosim, povedzte mi nieco, co by mi dodalo odvahu a vnieslo pokoj do mysle a do srdca..
Je to hlupe, ze to vobec riesim, ale vraciam sa coskoro naspat do prace po materskej a normalne sa hanbim za seba, za to ako vyzeram, ako som sa zmenila a pribrala, desim sa reakcii a komentarov, netusim ako na ne budem reagovat. Urcite budu komentovat moju vahu, lebo som ostala pribrata, lebo uz ked som priberala pocas tehotenstva, tak mali komenty, ze som bucloska a tak. Zmenila som sa dost, som o dve cisla vacsia, takze tie komentare budu urcite, lebo s tou kockou spred tehotenstva uz mam pramalo spolocneho. Dost ma to trapi, najradsej by som tam ani nesla, hanbim sa, obavam sa toho, mimo dalsich milion veci, ktore ma tam budu zozaciatku hlavne stresovat. Viem, viem, nemala by som to tak prezivat, ale akosi tie kilecka navyse nedokazem nosit s hrdostou. Donedavna som kojila, kila isli dolu len velmi pomaly, dietu som nemala, to bude nasledovat coskoro, ale do navratu do prace uz sa zazraky diat nebudu.. a ja mam z toho stres a uzkost...... 😓

dyala1067
18. mar 2021

Teda kolegom by som hned vysvetlila ze take reci nech si nechaju pre svoju zenu. Ja som vzdy chcela byt taktna a dobre co neodvrkne a bude slusna. Ale mam 40 rokov a ked si nejaky chlap na mna otvori usta na rovinu mu poviem ze nema pravo sa so mnou tak rozpravat, ze ma to uraza, ze som niekoho dcera, matka, sestra, zena a nech si predstavi vsetkych chlapov ktori takto jednaju prave s jeho mamou, sestrou, zenou a mozno aj dcerou. Chlapom treba povedat polopate. Ked im clovek odpovie s vtipom alebo humorom este si budu aj mysliet ze su vtipni. Nikoho nic do toho ako vyzeraz, si matka, tvoje telo sa zmenilo.

kristina2412
18. mar 2021

Nebrala by som to tak tragicky. Rôzne životné obdobia- rôzne životné priority, momentálne bolo tvojou prioritou dieťa. Čím bude staršie, tým viac času budeš mať,aby si sa venovala sama sebe,cvičeniu atď. Ja sama nie som prirodzene stihla a vždy ma stále enormne veľa úsilia aby to tak bolo. Joga,beh ,posilňovňa atď a naozaj pri malom dieťati a dlhom dojčení to nebolo reálne. Vrátila som sa k pôvodnej váhe asi keď mala dcéra 4 roky. Manžel ju odviedol do školky a ja som si privstala a išla pred prácou na jogu. Neboj ono to pôjde dole,už len preto že v práci sa celý deň nezastavíš, budeš rýchlo bežať za dieťaťom,celý režim bude akýsi rýchlejší...

littlebubble
18. mar 2021

Prestaň sa ľutovať.Urob zo seba ešte väčšiu kočku než pred tehotenstvom.Nič ti nebráni schudnúť a aj pribratá môžeš žiariť a byť sebavedomá.Reči ľudí môžeš ignorovať.Len hlupák sa neustále stará do života ľudí.

miadi
18. mar 2021

Prve teho som pribrala 20kg polka isla dole hnet po porode.ostatne velmi pomali tiez som kojila dlho no par tyzdnov po tom ako som prestala kojit som sa vratila na povodnu vahu 57kg dalsie teho som pribrala 24kg tych 10 islo prec za par dni potom to ostalo na 72kg Lebo ked kojim nechudnem. Ale sa mi podarilo este schudnut na 67 no este kojim tsk mi to skace z 65 na 67 hore dole .. este asi rok budem kojit ale potom zas pojdem na tych 57kg aj ked ani teraz to nie je zle tych 57 je pre mna ideal . Z blbych reci si nic nerob . Kolegyne tiez nie su dokonale ty raz schudnes no oni si dovod na blbe reci najdu vzdy. Hlavne sa cit pekna ty aka si kup si pekne nove veci Lebo zena moze mat par kg navyse ale Hlavne nech je upravena. Drzim palce aby si sa necitila v robote zle. Popripade ich odpinkni v style jo Ja som pribrala a ty si zas za ten cas zostarla . 😂😇hnusne reci si zasluzia nieco take na oplatku.

andreatytler
19. mar 2021

Mozno uz nie si ta stihla kocka co si bola ale teraz si ten najdolezitejsi clovek na svete - MAMA.
Ja nastastie nema ziadnych kolegov co by si dovolili kometovat vahu... vacsinu su to taki ludia co su sami nespokojni zo svojou vahou. Neustale sa vazia, meraju, pozoruju, rataju kalorie, dietuju.. proste tym ziju a nedokazu mysliet na nic ine aj ked sa jedna o inych ludi, alebo su to vyslovene hnusni ludi.
Tiez ma napadla hnusna odpoved na oplatku ale to sa akurat znizis na ich uroven. Mozno skus povedat nieco take ze: Mne sa moje telo paci. Som s nim spokojna a pritom si pohladkaj boky. Mne sa osvedcilo rozpravat o sebe len v pozitivnom svetle. Vtedy ta aj ludia tak vidia.

elizabet173
19. mar 2021

@domak2 takú netaktnú hus mala za kolegyňu moja švagriná. Pribrala nie po pôrode, ale počas hormonálnej liečby, keď sa im dieťatko nedarilo. Veľmi ju to zabolelo, že má kolegyňa, ktorá vie, že sa snažia o dieťatko hlúpe poznámky dokonca aj pred kolektívom. Trápila sa tým, kým nezačula milú štíhlu kolegynku na WC, ako si po obede vyvoláva zvracanie - myslela si, že je tam sama. Švagriná sa ku svojej pôvodnej váhe vrátila, možno má nejaké 3-4 kg navrch, ale stále pekná baba a jej kolegyňa je síce štíhlunká, ale vlasy, zuby, pokožku z udržiavania váhy zvracaním ako starena.

saja1
19. mar 2021

Ja si myslim ze pocas korony pribral kazdy, takze si to nikto ani nevsimne 😂

domak2
19. mar 2021

@elizabet173
To je tiež častý zjav, že chcem byť stihla pre iných, nie pre seba. Ja som pribrata od mlada, takže som si vypocula svoje, ale teda mala som šťastie, že v dospelosti som sa s niečím podobným stretla len u ľudi, od ktorých som to snáď ani nebrala ako urážku, skôr ako vrchol ich intelektuálnej schopnosti komunikovať 😅
A teda väčšina mojich stihlych kamarátok mala o sebe oveľa horši sebaobraz ako ja o sebe. Casto na sebe nevedeli vidieť to pekne.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
mariska1989
19. mar 2021

Prepáč ale píšeš že si donedávna kojila tým pádom koľko si po pôrode ? Lebo asi povecme že si nemohla 2a pol roka kojiť. Prvom rade nech sa každý pozerá sám na seba popravde každý by chcel vyzerať ako pred tehu poprípade ešte lepšie áno niektorým bolo dopriate že mesiac po pôrode vyzerali ako pred tehu .ja som po prvým tehu sa dostala ešte pod kg ako som mala do roka a pol druhe už trvalo dlhšie lebo bolo viac kg teda lebo som pribrala 24 kg takže zo 74 som sa dostala do 3 rokov na 55 tam som ostala do 3 tehu teraz na mne je ešte 10 kg není čas cvičiť či energia keď som sa nevyspala ale čakám na teplejšie počasie a ide sa bežať von to je u mňa jediná záchrana ...takže dieťa ti extra nepomôže treba pohyb ak si nespokojná je zbytočne plakať .ha som bola nespokojná teraz už to je ako tak 7 kg dole ale mám cieľ hlavne dať teraz 5 kg dole a zvyšok zas pôjde lepšie ☺️

0silvia0
19. mar 2021

@mariska1989 prečo by nemohla 2,5 roka kojiť?

0silvia0
19. mar 2021

@saja1 presne, veru som pribrala cez koronu aj ja, čo som nikdy nemala problémy s váhou😎

0silvia0
19. mar 2021

@domak2 ja som od detstva štíhla a sranda je, že poznámky na postavu sú plnými priehrštiami uštedrované aj štíhlym osobám. Ja som sa napočúvala rečí typu najedz sa, nemáš ani rici ani cici, šak ťa vietor odfúkne, daj si do tašky tehly a podobné trapošiny. Toto lezie na nervy každému, štíhlemu, či pribratému, sa čudujem, že komentovať cudzie postavy niekoho baví... Ale máš pravdu, je to ukážka eq a iq komentujúceho.

katkami123
19. mar 2021

Bohužiaľ, niektorí ľudia sú netaktní a keď ich človek ignoruje a je ticho, dovoľujú si ešte viac. Ja som pri svojom prvom pôrode nepribrala nič, zato som mala take nevoľnosti, že som kvôli ním až v nemocnici ležala, plakala nad zachodovou misou, kedy to už skončí a či sa nikdy nenajem už poriadne. Kyseliny som cítila stále každý deň, až ma cela trubica pálila, ku konci som už krv zvracala, čo som mala tak žalúdok vyžratý nimi. Každému ma bolo ľúto, keď videl ako všade iba vraciam, iba svokra mala debilne pripomienky a riešila veľkosť môjho brucha a postavu. Až som jej jedného dňa povedala, že nikto sa jej na názor nepýtal. A bolo. Ako sa urazila, tak sa odrazila. Teraz mám druhé tehotenstvo, naštastie nevoľnosti boli iba prvé 4 mesiace, zatiaľ som stihla pribrat 10kg, ale radšej takto ako si mám predstaviť absolvovať moje prvé tehotenstvo. To neprajem ani najväčšiemu nepriateľovi.

mariska1989
19. mar 2021

@0silvia0 ako však nech si koji každý koľko chce ale 2,pol napr je už dosť aby bolo kojene , ešte tak rok a pol je ok ale viac už to dieťa ako je ustavične na mamke závese .

0silvia0
19. mar 2021

@mariska1989 toto nerieš, to je každého osobná vec koľko kojí a prečo kojí. Sú deti, čo sú na materi zavesené a sú deti, ktoré na materi nie sú vôbec zavesené. Toto je v tejto diskusii irelevantné.

mariska1989
19. mar 2021

@0silvia0 ale však ja to neriešim 😂 a napísala som aj v ďalšom že je mi povedané jedno kto koľko koji jedine ty to riešiš a chcela som vedieť len že teda koľko je po pôrode ale to si asi nevšimla , preto som dala príklad seba že niekedy kg nejdú hneď ako človek chce

lubiss
19. mar 2021

prosimta pekne sa uprav, oblec a nestrusuj pre taku blbost...den budu cumet mozno potom si zvyknu :D co im aj ine ostane vobec by mi to ani na um neprislo sa vobec nad tymto stresovat

jumama
19. mar 2021

Postav sa pred zrkadlo a nacvic si par odpalovacich fraz, ktore sa ti tu pacili. Nahlas a s usmevom si to nacvic - dva yzdne su na toto nacvicenie akurat 🙂 Poznas kolegov, vies ake su ich slabe, silne stranky, pohladaj si par vtipnych vyrokov a priprav sa takto na nich: Ale, ale trudikovia, co si to tu sveholite? Este ze som vas ja usilovna vcielka nepocula. Dva tri razy ich odpalis a daju pokoj. Naozaj, toto je technika, ktoru odporucam, muz sa hraval od malicka s dcerou, vymyslali si cim vecsie somariny, a prekarali sa: Ty si hnusny ruzovy pavuk, Ty si chlpata skvrna na nebi... a to preto, aby bola odvazna a postavila sa somarom, ktory by ju chceli zastrasovat, sikanovat. Sam ako maly chodil do triedy s domovakmi, slusnucky chlapec, co doma nepocul nadavku a ked ti domovaci zacali nadavat do k... a p... spoluziakom, na prvom stupni tak to velmi zle prezival. Proste si v sebe musis vybudovat taku vtipnu vlnku 🙂 Opakovanim tych fraz sa sama uistis, ze ich dokazes povedat s usmevom... Nemusia byt ani vulgarne, ani nadavkove, skor mile, vtipne, sexy 🙂

kiki68
19. mar 2021

A co keby s tym spravis za ten cas maximum co pojde? Proste sa do toho obut, dat si niekym z trenerov poradit s jedalnickom, cvicit, behat s kocarom. Proste sa dat dokopy, nejake 4-5kg pojde dole len taky fukot. Ja mam menej ako pred tehu a nie zazrakom to dole neslo. Ale islo to rychlo s pomocou trenerky a islo cca 5kg za 2 mes a potom isli dalsie 2-3kg. Tiez tie kila neviem nosit, priznam to otvorene, nie som z tych a pri tehu kilach mi zacali zarastat nechty na nohach, proste veci co som nikdy nemala. Akoze su baby, co tie kilecka vedia nosit, su s tym v poho. Ja zial nie, lebo sa mi zacali diat taketo fyzicke veci.

mpg
19. mar 2021

Ja som v čase, keď som nastupovala do práce po MD schudla okolo 5kg, je to trochu zaťažujúce obdobie, lebo som chodila aj do škôlky pre dieťa, nakupovať, poobede urobiť veci doma, tak som sa vrátila na pôvodnú váhu.

1andrea111
19. mar 2021

Povedz že riešiš zdravotné problémy so štítnou žľazou a že preto

littlebubble
19. mar 2021

@mariska1989 Niektoré koja aj 5 rokov takže mohla.Ja neuznávam kojenie veľkého dieťaťa ale je to každého osobná vec.Sestra bola kojená do 3 rokov a pomohlo jej to jedine k závislosti na prsníku a na matke.Imunita katastrofická a neprehĺbilo to žiadne puto ako sa o tom hovorí.Bola urevaná až do puberty a teraz je rozmaznaná a na svoj vek nezrelá.

A čo sa týka chudnutia.Pokiaľ človek nie je závažne chorý tak sa chudnúť samozrejme dá aj keď človek prekročil stovku. 🙂

A nebolo ženám dopriate byť chudé po pôrode.Mali pevné svalstvo a pribrali max 10 kg a nenapchávali sa.Poznám také a tie športovali od detstva.Žiadny zázrak sa sám od seba nestal.

mariska1989
19. mar 2021

@littlebubble ako však mne to je osobne jedno či niekto koho a koľko to je každého osobná vec ja len že koľko si teda po pôrode .
Práveže ja poznám takú čo necviči ani so stravou sa neobmedzuje a teda po pôrode po mesiaci žiadne brucho ...

littlebubble
19. mar 2021

@mariska1989 Ja som to pochopila tak, že si myslíš, že už určite nekojí. 🙂
Aj my máme takú v rodine, ale celá ich ženská vetva je takto obdarená.Aj cici aj rici a po pôrode ako keby ani nerodili.To je už o genetike v takom prípade.Ja som celý život štíhla, ale raz som pribrala zo 49 na 65.Aj jedno aj druhé bol už extrém.Na 49 kg som schudla ani neviem ako a na 65 som sa kvalitne vyžrala.Zjedla som viac než celá rodina.Teraz sa držím na 58, ale ideál by bol 55 na moju výšku.Dobehnem to keď sa všetko otvorí.Napríklad ja sa nemôžem spoliehať na genetiku 😂 celá rodina je guľatá.Stačilo by sa nachvíľu spustiť s jedlom.Nedržím žiadnu diétu aj teraz zjem 5 krajcov chleba, celú čokoládu, ale snažím sa to obmedziť, jesť zdravšie a aj sa hýbať.

mariska1989
19. mar 2021

@littlebubble nie nie ako ja len že môže povedať že je (.....) Po pôrode že čo čakajú že aj kotolňa nemala byť na jeseň nakoniec a je tu už rok 😁..no akože ja sa napr nepozerám kto ako vyzerá ako človek povie sám pre seba nieco ale jazdy musí vedieť čo a ako .ja som 11 mesiacom a ešte je ná mne 10 kg .tiež nám cieľ 55 kg cítim sa vtedy ok ja mám 156 CM 😁 no môjmu sa slovo chudnutie nepáči on by najradšej že nech som ako som teraz no ja som nespokojná ...ja som počula zas že som už chudá keď som po prvom tehu schudla na 50 ale radosť netrvala dlho 🤣 bolo ďalšie tehu a bum 24kg 😂 to už išlo horšie .a už bolo že budem ako mama že budeme musieť meniť futra 🤣 zárubne za väčšie moja odpoveď určite nie už chcem sa cítiť ok nie byť obmedzena na oblečení a nehovorím o zdravotnom stave alebo kĺby by to nedali pri mojej výške . Samozrejme že brucho už nebude také aké by som chcela ale čo už

luccija
19. mar 2021

Neboj sa stresom z práce a novej situácie schudnes😊ide jar, leto aspoň máš motivaciu

sonkaxxx
19. mar 2021

Raz ked sme boli s kamaratmi na veceri a kamoska si dala horucu cokoladu a jej manzel na to Mala by si sa krotit s tou cokoladou a ja mu na to Swarzeneger sa ozval 😂 Si mala vidiet ten vyraz sme sa zacali vsetci smiat. No pozname sa ja som zvyknuta na jeho blbe reci co na srd i to na jazyku. A to kamoska mala 3mesacneho syna a vyzerala ako keby nerodila takze tak.

natalienka12
19. mar 2021

@luccija to co pises za haluze? Chudne sa len kalorickym deficitom, nie stresom.

evalea
19. mar 2021

Povedzte im že vy schudnete hocikedy ale im už mozog nenarastie 😆😆😆