Príležitosti pre mladých učiteľov na privyrobenie si
Dobrý deň,
som mladou učiteľkou na strednej škole (gymnáziu). Mám aprobáciu v slovenskom jazyku a v anglickom jazyku. Práca ma baví, viem nájsť aj balans medzi prácou a voľným časom.
Len nedávno som dokončila adaptačný proces, keďže učím prvý rok a bola som zaradená do 7. platovej triedy. Ďalšou možnosťou kariérneho rastu pre učiteľa je prvá atestácia po 2 rokoch, druhá atestácia po 5 rokoch, plus príplatky za triednictvo a krúžky a inovačné vzdelávanie vo výške 12% k celkovému platu.
Tomuto všetkému sa chcem po čase venovať, ale chcela som sa spýtať, či neviete o ďalších možnostiach ako si môže učiteľ privyrobiť?
O doučovaní samozrejme viem, ale zaujímali by ma skôr tipy, ktoré na prvý pohľad nie sú úplne zrejmé.
Vopred veľmi pekne ďakujem!
@dd1592001 učiť popri zamestnaní v nejakej jazykovke
@aurelia2000 Prečo by nemohla?
@anonym_8b5bdb No lebo už beztak ňou niektorí študenti a ich rodičia pohŕdajú, ak by ju videli hrdlačiť, stratila by aj zvyšky dôstojnosti. Niežeby manuálna práca bola nedôstojná, ale nech si ňou zarába ten, čo na viac nemá alebo veľmi musí či chce. Je to smutné, že našich učiteľov stále posielajú k lopate či pásu.

@valria píšem niekde o simultánnom tlmočeni ? Nie. Tak nemudruj
@pribinak
@pribinak ...a ty uber paru.