icon

Problematické pracovné prostredie v chránenej dielni

ganbrielaranincova
4. máj 2024

Dobrý deň,mám problém s nadriadeným,chce ma neoprávnene vyhodiť z práce,podotýkam,že som Invalidka a pracujem v chránenej dielni.Alebo pozná niekto právnika ,ktorý by mi dal radu?
Ďakujem

taktotedanie
•
4. máj 2024

Najdi si skupinu Pravne poradenstvo

kacena4
•
4. máj 2024

co je to neopravnene? zakonnik prace umoznuje zamestnávateľovi ukoncit pracovny pomer so zamestnancom

cacianka
•
4. máj 2024

Veď napíš viac. Aj keď si ID, zamestnávateľ môže prepustiť
Ale aj keď si ID, sú tu iné pravidlá, prísnejšie.
Takže veľmi záleží na okolnostiach a dôvodoch

mk1111111111
•
4. máj 2024

To, ze si invalid Ta neochranuje tak, ze Ta nemozu prepustit. To si si zle vylozila. Napis konkretny dovod, tak sa bude dat poradit

ganbrielaranincova
autor
•
4. máj 2024

Najskôr mi ponúkli výpoveď dohodou a to nemôžu pretože ak mi chcú dať výpoveď tak to musia nahlásiť na úrad práce a soc.vecí,čo neurobili a vlastne mi ani nemôžu dať výpoveď dohodou.To som ani nepodpísala, následne mi nadriadený privrel nohu medzi dvere,kde mi spôsobil úraz,bola som uhneď u lekára,žiadne ospravedlnenie nič,takže som PN,a v ten deň mi poslal dve porušenia prac.disciplíny.Prvé ,že som neuzatvorila dvere,stál tam môj manžel,druhé porušenie bolo ešte z 24.2 kde som bola za to pochválená,teraz aby ma mohol vyhodiť tak už to je porušenie.Podotýkam mám na to svvedka ,krorému má pochválil a teda potom aj mne to povedal.

pluss
•
4. máj 2024

nerozumiem aký dôvod je nezavretie dverí? musíš to napísať polopate....kde začal "konflikt"?

kacena4
•
4. máj 2024

@ganbrielaranincova vypoved dohodou neexistuje. bud ti da vypoved alebo s tebou uzavrie dohodu o skonceni pracovneho pomeru