icon

Riaditeľské voľno a zákonnosť nariadenej dovolenky v škole 8. mája

Dnes o 13:30

Ahojte, prosím o informáciu ohľadne sviatku/nesviatku... v škole dostali žiaci riaditeľké voľno a zamestnanci nariadenú dovolenku s tým, že im bude za tento deň normálne odčítaná dovolenka. Niekoľkokrát som si pozrela výklad od p. Micháľa (aj AI) a pochopila som tak, že kvôli sviatku/nesviatku by tento deň dovolenky stiahnutý nebol byť? Kde sa dokážem dohladať "pravdy " v tomto politickom chaose? Ďakujem za akékoľvek info.

Strana
z2
moonlight1210
Dnes o 14:25
@anonym_8ad235

@moonlight1210 my nebudeme mat riaditelske volno. 🙂

@anonym_8ad235 ano, urcite budu i take skoly.

zuzinka888
Dnes o 14:35
@sorciera24

@anonym_6b2bc0 dokonca sme vraj stale v krizovej situacii (ktora stale palti pre vojnu naUkrajine) a tam može nariadiť hromadnu dovolenku aj 7 dni pred......cele zle toto.....mna by len zaujímalo, komu tento chaos vlastne prsopel, co tento paškvil schválil...

@sorciera24 nikomu. Stat to bude stat viac ako planoval na tomto sviatku usetrit

anonym_9ce229
Dnes o 14:49

U nas na škole je riaditeľke voľno a zamestnanci pracovne voľne, dovolenka sa nebude odratávať .

kacena4
Dnes o 15:20
billy_jean
Dnes o 15:41

Záver: Áno nariadiť čerpanie dovolenky zamestnávateľ môže. My to robíme písomne. Neplatí teda pravidlo, že sviatok sa do dovolenky nezapočítava. To platí len pri sviatkoch, ktoré sú zároveň dňami pracovného pokoja. Tým, že ako bolo spomenuté máme na SVK mimoriadnu situáciu, čerpanie dovolenky je zamestnávateľ povinný oznámiť zamestnancovi min. sedem dní vopred. Rovnaká situácia bude 15.09, takže pri plánovaní dovoleniek treba rátať aj s týmto dňom.

anonym_f7085b
Dnes o 15:49
@anonym_autor

@anonym_f7085b škoda, že aj školy ide každá po svojom. Niektorí sú doma bez strhnutia dovolenky, niekto so strhnutím, niektoré majú tiež riaditeľské(študijné) voľno a dokonca niektorí robia za 100% príplatok. Proste totálny bordel a určite sa týmto Slovensko dostane z tých dlhov, ktoré má 🤔

@anonym_autor Ano,ja si tiez myslim,ze tento sviatok/nesviatok vela vyriesi🤦‍♀️Nasa riaditelka sa stale nevie rozhodnut,ci budeme mat volno,alebo budeme pracovat.

akvi
Dnes o 16:26

Môj muž robí v súkromnej firme a tiež majú nariadenú celofiremnu dovolenku 🙄 To fakt "poteší", takto od veci si minúť deň.

angelinja
Dnes o 18:00
@rozculena

@biba_18 som sa dobre zasmiala,že hranatý potkan,ale inak je to teda do plaču

@rozculena lebo sa to nasi uzasni novinari nepytaju, lebo ved neviem ci vobec mali aspon priemerne znamky alebo apson priemernu inteligenciu sa pytat na take veci ale ja ti poviem preco..kvoli dlhu, mozu si viac pozicat ak niekto rozumie ekonomike nech tolepsie vysvetli alebo opravi

anonym_a67c31
Dnes o 18:28
@anonym_759eb6

@anonym_autor isto budú mať žiaci riad.volno?Lebo toto nie je na to dôvod

@anonym_759eb6 to je na rozhodnutí skoly

Strana
z2