Skontroluje mi niekto výplatnú pásku?
Ahojte,
som zmatena a momentalne aj kusok nastvana, ale rada sa necham vyviest z omylu a poucit sa, kde je moj predpoklad nespravny, lebo momentalne si myslim, ze mi v cistom chyba cca 75 eur.
Toto je prvy mesiac po zvyseny platu na 1800btt, co by malo davat v cistom podla online kalkulaciek cca 1330eur. Uplatnujem si nezdanitelny zaklad, deti nemam. Strhava sa zdanenie 23eurovych poukazok edenred, cca okolo 5 eur. Stravne plne hradene zamestnavatelom, ziadna zrazka. Cize bezna mzda by mala byt okolo 1325eur v cistom. Tento mesiac som mala 250 eur premie - jasne, viem, zdanuje sa. Ale ja si myslim, ze som mala dostat cca 1500e v cistom, ale dostala som len 1427e.
Ako to, ze scitanie odpracovanych dni + lekar + cerpana dovolenka nedavaju dokopy zakladny plat 1800 btt, ale len 1693e btt (vyzltene)? Pretoze to je presne ta stovka v hrubom, cca 70 v cistom, co mi proste nesedi.
Budem vdacna za akukolvek pomoc, radu ci vysvetlenie, pretoze momentalne to nechapem vobec. Vlastne uctovne nemame, robi ho nam externa firma a nemam vobec kontakt na niekoho odtial.
Dakujem kazdemu, kto sa ozve 🙂
Dovolenka sa počíta podľa priemeru za predchádzajúci kvartál - a teda priemer vychádza z tvojho platu pred zvýšením. Rovnako náhrada za lekára.
základný plat je len plat podľa zmluvy. neznamená to, že každý mesiac budeš mať 1800. to by vyšlo asi len vtedy, ak by bol plne odpracovaný mesiac.
náhrada za dovolenku sa prepočítava podľa dovolenkového priemeru za predchádzajúci štvrťrok a ten je 8,18€/hod.
presne tak. kedze dovo a paragrafi ide podla priemerky, ktoru mas pocitanu este z nizsieho platu - paska je ok
@missviolet ja keby mam takyto plat tak som najstastnejsia na svete, aku mas skolu a co robis?
@katarinava vdakaaaaa! cize nahrada za dovolenku a lekara este vychadza z platu pred zvysenim (1400btt)? do 31.5.2021 som mala 1400 btt. Kedy sa mi uz zacne uplatnovat zvyseny tarif nahrady dovolenky, lekara - teda uz zo sucasneho platu 1800 btt? Ten mam od 1.6. Ved to sa mi neoplatila cerpat teraz dovolenka, to som nevedela :D ak to ide podla stvrtroka - tak uz od jula, julovej vyplaty ako Q3 to bude ok, vypocitane z 1800 btt?
@missviolet berie sa kalendarny stvrtrok vzdy. takze ak mas zvysenie od 1.6., tak az od 1.10. sa "oplati" cerpat dovo
@derdia na BA pomery som uplne na spodnej hranici. Mam v zmluve definovany 5. stupen narocnosti prace (z psychickeho hladiska), kde je automaticky minimalna mzda 1087 eur btt. Avsak, to je na tu beznu poziciu vykonavania tejto prace. Pracujem s dvoma cudzimi jazykmi na urovni C1, mam dve statnice a bola som povysena na team lead. Mam vystudovany bilingvalny gympel, VS, prax v administrative cca 5r.
@majusqa77
dakujem, toto vysvetlenie velmi pomohlo. Zmierujem sa teda s financnymi stratami, dovolenku mam este dlhsiu v setpembri. Este raz vdaka, aspon viem, na com som.
@majusqa77 dakujem velmi pekne, vedela som, ze sikovne zeny, co sa vyznaju, mi tu poradia. Potrebovala som tomu hlavne porozumiet, kde je ,zradnik', kedze mam nastudovane zaklady, ale vobec som netusila, ze nahrady idu stvrtrocne. Velmi uzitocna informacia.
@katarinava dakujem velmi pekne, o tomto som veru netusila a presne to vysvetluje, co som nechapala 🙂
prepáč, že vôbec komentujem, ale ozaj 70 Eur je taká "veľká finančná strata" pri takejto mzde? len ma to zaujíma...
@lucka_ke tak je to cca o 5% menej. 5% z cisteho platu sa mi zda dost. 70 eur ako ciastka - ja si ju vazim, je to napr kolko mesacne davam utulkom. Mne sa to zda dost, ked makam neplatene nadcasy, od rana do vecera, v robote sa niekedy idem zodrat. Ine je, ked, samozrejme, som nevedela o tom pravidle stvrtroku, ale v predchadzajucej praci ma uz odrbali o peniaze a vtedy som si nasla chybu vo vyplateni a skutocne mi aj doplacali, tak si radsej veci preverujem. Preto som aj najprv radsej sla sem po radu, nez by som neopravnene poukazovala na chybu. Teraz mam dusu na pokoji, lebo viem, ze je to ok - a takisto viem, ze mam ocakavat nizsie vyplaty za august aj september, co, samozrejme, pomoze pri budgetovani.
Mozno toto striehnutie plynie z toho, ze 3 roky dozadu som na kvalifikovanej pozicii v BA dostavala 620e v cistom a to som ratala centy. 70e vtedy bol pre mna majetok.
@missviolet urcite treba kontrolovat a preverovat .... uz ti vysvetlili ze je to o paragrafe a dovolenke .... tie sa oplatia cerpat az v dalsom stvrtroku
@loginexistuje jasne, presne o toto mi slo 🙂 preverit prv, nez zacnem riesit. Plus ja som typ, ktory proste rad veciam rozumie, a tak som teraz vdacna, ze mi to tu bolo vysvetlene 🙂 plus ma to pripravuje na dalsie mesiace, lebo jasneee, vsetky dovolenky mam este v tomto stvrtoku (ktovie, ako sa bude cestovat v oktobri a koncom roka, cakam dalsiu vlnu lockdown atd)
jasne, ze ten plat by vzdy mohol byt vyssi ale toto nie je urcite spodna hranica v BA...realne nam tu tie statistiky kazi manazment ktory je tu vyrazne koncentrovany
Preto sa vzdy snazim brat dovcu v dalsom stvrtroku po premiach 😁 a nie si v spodnej hranici, ale v tretom kvartile. To je slusne 😉
@darkswan no, ale ja som manazment :D to som myslela tou spodnou hranicou pre BA 🙂
@ofzuza ja nie som nespokojna, ale myslim, ze dolny aj stredny manazment v BA sa hybu vyssie 🙂
@missviolet naberies skusenosti, mozes ist potom inam za lepsie peniaze 🙂 ale asi by som to s tymi nadcasmi neprehanala 🙂
@missviolet zaleži, kolko maš rokov. Ked si mlada ambiciozna team leaderka do 30 mozes byt riaditeľka, žeby? Su take memečka, že mame pracovať tak, aby sme do 30ky mali prvý milión 🙂
@karolinakr tak to uz nestiham si myslim 😂ale tak som rada, ze poctiva snaha bola aj videna... peniaze nasetrene nemam, polepsila som si len teraz, boli nejake extra vydavky v domacnosti a nasetrene ta-tam. Vratit sa do svojej dvadsiatky, vytrieskam sa, na ake hluposti som z brigad minala, dvadsiatyvruz a podobne 😅 milion by som nemala, ale nasetrene ano...

Este dodam, ze ja teda nechapem ten hruby prijem 1943, lebo ved zakladny plat 1800 plus premie - myslela som si, ze okolo 2050 btt a to sa zdani....