icon

To naozaj ľudia pracujú aj za menej ako 1000 €?

Včera o 13:59

Krutý návrat zo zahraničia.. čo vám poviem. Stretávam sa s tým že vraj bez nočných a práce v noci môžem na viac ako 1 000€ mesačne na páske zabudnúť. To ako tu žijú ľudia z menej ako 1 000€? Keď už len potraviny sú tak neskutočne drahé. To naozaj sa máme všetci vrátiť a žiť navždy mimo Slovenska ? Jedná sa o mesto Martin. Bývam zatiaľ u rodičov no ani s vlastným bývaním to nevyzerá nádejne.

anonym_70488d
Včera o 16:39
@anonym_bd3e33

@anonym_70488d v administratíve

@anonym_bd3e33 to iste v administratíve..plat 5 rokov rovnaký u sukromnika, ale prácu mám fajn a do dôchodku ešte 25 rokov😬ak bude stúpať len vek a plat sa zastaví😱

anonym_0e2d7a
Včera o 16:40

@anonym_autor Vitaj v Ficolande. Pozor, si trapko s takym platom, lebo tu kazdy odrbava stat a pod 5k netto ani nevstane z postele.

yoginka231
Včera o 16:49

V pohode vieš zarobit 3+ netto. Kukni si linkedin a aké sú tam jobby, po čom je dopyt. Dátová analýza, produktový manažér, dizajnér atď. Na 3ke začínajú kvalitný ľudia a nieje ich tu vôbec. Nepotrebuješ na toto vysokú školu, ale potrebuješ sa to naučiť. Choď na stáž cez growni.sk, porob si dve tri stáže, kukni si cez linkedin joby a budeš mať lepšie platenú prácu ako keby skončíš VŠ.

lacibo
Včera o 16:52
@anonym_8e1963

@lacibo ale ty asi máš vek 50+ona je mladá kedy bude mať taký plat?
@lapersefona ale ona má 18 r a popri škole je to výborné.A je v kaviarni v Mekaci, alebo na drive kde sedi.V kuchyni bola iba chvíľu.

@anonym_8e1963 ano mam aj vek😅 a cely zivot iba v školstve, ale aj som si zvysila max ako sa dalo, atestaciami, vzdelavanim, som aj triedna. Teraz je zmena v zakone, druhu atestaciu co je strop mozes teoreticky dosiahnut uz po 4.rokoch, skratili sa doby. Ano, chce to aj snahu, investiciu z vlastnych zdrojov, ale da sa zvysit si plat ajv skolstve.. mam kolegov ktori cely zivot placu ze mala vyplata, ale v reali nic nespravili nikdy preto, aby si ju zvysili - takze plati viac namahy = viac peňazi v tejto sfere 100%

beronsche
Včera o 16:53
@anonym_4624c4

Rok 2022
Z celkového počtu 1 852 062 slo­venských domácností má viac ako 21 percent príjem do 500 eur mesačne, polovica do 700 eur mesačne.

Skoro 85 percent slovenských domácností príjem do 1-tisíc eur mesačne. Z pohľadu počtu všetkých 5 397 540 ľudí má 2,6 milióna Slovákov mesačný príjem do 700 eur a 4,5 milióna príjem do 1-tisíc eur mesačne.
https://www.dnes24.sk/z-tohto-maju-vyzit-v-chud...

@anonym_4624c4 preboha, toto je hrozna štatistika...

Tu by si mali pozrieť individua, čo sa dookola zamýšľajú nad tým, prečo sa hovorí, že sa nám žije horšie, keď su plné nákupne centra, vybookované dovolenky a pod. idiotiny.

lacibo
Včera o 16:56

@anonym_autor ucitelom budu tiez vraj v dohladnej dobe poskytovat vyhodne pozicky - statny projekt - ako je to u studentov, moj syn VŠ si teraz taku bral..takze aj v byvani by si to mala lepsie keby si ucitelka

petronelag
Včera o 16:57
@anonym_0e2d7a

@anonym_autor Vitaj v Ficolande. Pozor, si trapko s takym platom, lebo tu kazdy odrbava stat a pod 5k netto ani nevstane z postele.

@anonym_0e2d7a Je to trochu inak, na vyšší plat treba mať vzdelanie a prax, keď nemá žiadne doklady ani o jazykoch, tak to vzdelanie je Bc. a prax rôzna, IT asi ani základy. S tým dosť ťažko nájde zamestnanie s vysokým platom, ešte ak by u nejakého súkromníka, ktorý by si to bol ochotný overiť počas skúšobnej doby - ovládanie jazyka.
Ani v zahraničí s takýmto vzdelaním nenájde prácu nejako dobre platenú. Keby sa to dalo, tak by z tadiaľ neodišla. -

lacibo
Včera o 16:57
@riick

@anonym_autor Ja som odišiel pracovne do zahraničia a je to jedno z najlepeích rozhodnutí v mojom živote. Áno musím makať, ale zarobím 4x toľko čo na slovensku. Za 1000€ by som nevstal z postele

@riick verím ti, žiaľ je to tak

hiro
Včera o 17:08
@anonym_4624c4

Rok 2022
Z celkového počtu 1 852 062 slo­venských domácností má viac ako 21 percent príjem do 500 eur mesačne, polovica do 700 eur mesačne.

Skoro 85 percent slovenských domácností príjem do 1-tisíc eur mesačne. Z pohľadu počtu všetkých 5 397 540 ľudí má 2,6 milióna Slovákov mesačný príjem do 700 eur a 4,5 milióna príjem do 1-tisíc eur mesačne.
https://www.dnes24.sk/z-tohto-maju-vyzit-v-chud...

Tak táto IVRA a asi jej jediný člen a generátor tlačových správ sa mi zdá nejako pochybný. Na jeho webe pomazal všetky staré tlačové správy (napríklad z roho roku 2022) kde by sa dalo zistiť ako prišiel k tým číslam a tak isto má zmazané aj všetky nové pdf:
https://ivra.sk/tlačové-správy/2023-a-2024
Podľa mňa si zobral údaje zo štatistického úradu a asi zle pozrel na čo sa pozerá. Napríklad že si zobral údaj "Celkový disponibilný prijem domácnosti" a nevšimol si že to je: "Príjem na osobu" - na jednu osobu v domácnosti (je to tam hore uvedené). Teda pri 4-člennej je to 4x viac.
"Skoro 85 percent slovenských domácností príjem do 1-tisíc eur mesačne."
Toto čo napísal - to by znamenalo že v 85% domácnostiach robí len jeden človek a aj to za minimálnu mzdu. Čo je jasná blbosť.
Keď sa pozrieme na údaje z úradu z ktorých vraj vychádzal tak zrazu vidíme úplne iné čísla... (aj pre ten rok 2022)

marca12
Včera o 17:09
@anonym_54ba76

Ked nemas ziadnu kvalifikaciu, skusenosti a vzdelanie tak ano.

@anonym_54ba76 Castokrat ti ani kvalifikacia nepomoze. Sukromny podnikatel ta nikde adekvatne neohodnoti

sara07
Včera o 17:14

vrat sa pracovat do rakuska, odkladaj si ak teda mieniš sa raz vratit a kupit si tu nehnutelnost

anonym_c6c74a
Včera o 17:19
@ejbyk

@anonym_c6c74a pracuješ vo firme na Orave?
Pár x som ťa tu už zazrela...
Len či myslíme rovnakého zamestnávateľa, ak to nie je tajomstvo....
Ďakujem.

@ejbyk nie

anonym_2490ff
Včera o 17:19

Chces vediet real? Vo verejnej sprave plat v cistom 830e. Ale pre mna je dolezita pracovna doba 7-15, ze som s detmi. A to mam vs, druhu si robim v odbore.. je to na smiech, uz som pocula, ze za taky plat by nevstali ludia z postele. Ale zas nemam hypoteku, len smiesny uver. Ale ceny potravin su rovnake pre mna a aj pre tych, ktpri zarabaku trikrat tolko co ja a stale pizukaju, ake je vsetko drahe.
A zas ja som vdacna aj za taku pracu, kedze zijem v kraji, kde sa do prace dostanes len po znamosti, ak teda neratam pracu za pasom na trojsmenky, alebo gastro.

eeffka
Včera o 17:20
@anonym_autor

@anonym_54ba76 No :( študovala som učiteľstvo ale došla som len po bc. Potom mi ochorel otec a išla som robiť do zahraničia, najskôr gastro, potom som robila asistentku a koordinátorku pre stavebnú firmu (rakúsku) . Takže nemám žiadny “papier” ani životopis asi nevyzerá pre firmy dobre aby ma vôbec zavolali, uvedomujem si to. Tak vlastne neviem čo ďalej, či dorobiť Mgr. alebo začať niekde odznova.

@anonym_autor ja ked precitam koordinator na stavbe to je pre mna toto, takze pis volaj faxuj, nepodcenuj sa

anonym_739359
Včera o 17:32
@any_soj

@anonym_54ba76
@anonym_13dd50
Mne je to také vtipné, keď dospelí ľudia toto píšu - že ak nemáš kvalifikáciu, vzdelanie... - učiteľ s Mgr. má tabuľkový plat v čistom 1034€, a za každý rok praxe si prilepšíme prvé roky o 3,50€ v hrubom... Čiže po 10 rokoch praxe je to plus úžasných 41€ v hrubom :D
Pripomína mi to, ako keď som robila v mekáči, brigádnik gymnazista nadával na učiteľov, že čo riešia, prečo im nestačia platy - "mali sa lepšie učiť, aby nemuseli učiť!".

@any_soj tak by si sa mala asi lepsie ucit ked pises taketo veci. To si zacinajuci ucitel?. Mas atestacku? Si kvalifikovana? Triednictvo a kredity? A osobak? A uvazok mas polovicny alebo aky? Lebo inak by si mala podstatne viac. Tak sa odporucam dokvalifikovat alebp nastudovat moznosti odmenovania v skolstve.

klotildabazarik
Včera o 17:37

@anonym_autor a co si robila doteraz v zahraničí ked si si nenasetrila na vlastné bývanie na sk?

anonym_739359
Včera o 17:37
@yoginka231

V pohode vieš zarobit 3+ netto. Kukni si linkedin a aké sú tam jobby, po čom je dopyt. Dátová analýza, produktový manažér, dizajnér atď. Na 3ke začínajú kvalitný ľudia a nieje ich tu vôbec. Nepotrebuješ na toto vysokú školu, ale potrebuješ sa to naučiť. Choď na stáž cez growni.sk, porob si dve tri stáže, kukni si cez linkedin joby a budeš mať lepšie platenú prácu ako keby skončíš VŠ.

@yoginka231 tak ty to zabijas doslova. Naucit sa na 3k plat z onlinekurzov????.tak to nechcem vidiet u datovu analyzu prpgramovanie alebo dizajn takejto youtubovej rychlokvasky. Ty to snad asi predavas tie kurzy alebo co ja normalne nechapem. Potom to v tomto state tak vyzera. Ked mi elektriku montuje kadernik. Muruje casnik a vari maliar. Dovi dopo

sara07
Včera o 17:41
@anonym_739359

@yoginka231 tak ty to zabijas doslova. Naucit sa na 3k plat z onlinekurzov????.tak to nechcem vidiet u datovu analyzu prpgramovanie alebo dizajn takejto youtubovej rychlokvasky. Ty to snad asi predavas tie kurzy alebo co ja normalne nechapem. Potom to v tomto state tak vyzera. Ked mi elektriku montuje kadernik. Muruje casnik a vari maliar. Dovi dopo

@anonym_739359 však ty zaplatiš za kurzy , potom robiš ty kurzy a tak sa točia prachy dokolečka
ano tieto rychlokvašky mám tiež najradšej, pokial nie je ultra talent

anonym_4df68e
Včera o 17:54
@anonym_70488d

@any_soj kamaratka má zatiaľ len Bc. a robí v školstve asistentku a má teraz 1400 eur v hrubom po 4 r.praxe+adaptacny ..keď bude Mgr.bude mat viac..je zaradená v 6.triede

@anonym_70488d kamoska s mgr zarobí 920€ ako asistentka a vychovávateľka takže to neni žiadna sláva.

anonym_7c1206
Včera o 18:16

@anonym_autor Kamarátka robí v škôlke v kuchyni a má 680 v čistom, takže áno je veľa ľudí čo nemajú ani tú tisícku mesačne.

anonym_3c1dc6
Včera o 18:35

@anonym_autor pozri, nepracuj za toľko.. keď vieš vyžiť z nuly. Alebo nepracuj za toľko, keď si vieš nájsť lepšie platenú robotu. Alebo nepracuj za toľko a ziv sa, podnikaj sama. Naozaj nikto ta nútiť nebude, nie sme v otrokárskej spoločnosti.

anonym_bfe091
Včera o 18:45

@anonym_autor Ja som mala menej ako 1000 aj s nočnými službami ako opatrovateľka dala som výpoveď.
Nebolo to iba kvôli výplate boli tam aj iné veci.

anonym_94e0e7
Včera o 18:54

@anonym_autor no, v roku 2019 som robila na polovicny uvazok, v hrubom som mala 320 eur, teda 640 by to bolo na plny uvazok, a to nebola ani ta uplne najminimalnejsia mzda 🫣. A teraz, co pozeram ponuky prace, tak ano, vacsinou ponukaju okolo 1000, aj to v hrubom, samozrejme. A nie su to uplne nekvalifikovane prace ani nahodou.

anonym_94e0e7
Včera o 18:58
@anonym_2b9cd1

Kde su všetky modrokonikove milionarky?
Ved tu kazda zaraba 2500+

@anonym_2b9cd1 toto aj mna zaujima 😅🤣.

simona20201309
Včera o 19:01

@anonym_autor buď zarobí manžel veľmi dobre a ten plat pod 1000e nie je problém, alebo žijú s rodičmi v rodičovskom dome/byte. Alebo nemajú deti, alebo žijú chudobné z úst do úst

anonym_94e0e7
Včera o 19:01
@anonym_20294c

@anonym_2e190c nemusíte sami ste si ich urobili ;)

@anonym_20294c tieto dristy 🫣

autor
Včera o 19:13
@anonym_d7eecb

@anonym_autor ty si odišla do zahraničia zato, že ti ochorel otec? Nemala si skôr zostať pri ňom, a pomáhať mu?

@anonym_d7eecb Otec moju starostlivosť absolútne nepotreboval ale prišiel o prácu, riešil si ID. Tak asi si nenechám od invalida platiť školu a život ? A áno odišla som do zahraničia a čo? Zlákala ma vidina lepšiej výplaty a života v inej krajine. a?

autor
Včera o 19:19
@klotildabazarik

@anonym_autor a co si robila doteraz v zahraničí ked si si nenasetrila na vlastné bývanie na sk?

@klotildabazarik Škrabala sa na riti a výplaty dávala striedavo na červenú čiernu a ty? Kde si žila doteraz? Kde sa dá mať obyč prácu a za 4 roky kúpiť nehnuteľnosť v hotovosti? Čo je dnes cca 140 000€? To by vychádzalo za 4 roky, odkladať viac ako cca 2,900€ mesačne . Ak vieš o takej krajine, napíš, viac ľuďom pomôžes.

iwesska
Včera o 19:21

Bavis sa o Martine,ale si predstav,ze taky plat je uplne bezny v BA a to tu mame trosku ine ceny byvania ako v MA. Ale s dobrou nemcinou by si vedela mat viac v zahranicnej firme. Radsej by som ale zostala v tom AT.

anonym_6f87a7
Včera o 19:23

@anonym_autor áno, predstav si že pracujú aj za menej ako 1000 eur. Ja som jedna z nich a to sa na moje miesto hlásia desiatky ľudí, takže mám čo robiť aby som sa na tom fleku udržala. A to som v BA, mám VS a 10 rokov prax. A predstav si, že by som nemenila aj keď musím z toho nejako vyžiť a platit účty. Lebo inak by som si ani robotu už nenašla. Nechodím po dovolenkách a nakupujem v sekaci. Jedlo len málinko, moc toho nepojem, do restik nechodím. Môžme sa poďakovať Fickovi že to tak dobre zariadil, že je tu Kofola všade a malo práce lebo Kofola bude robiť za menej a že zahraničné firmy odchádzajú preč kvôli našej úžasnej provychodnej politike a nezamestnanost prudko rastie a ešte len bude rásť. Dúfam že si bola voliť naposledy, keď si už dosla nastalo z toho zahraničia aspoň vidíš kto je tu pánom, poplatna gerontovlada a Socky. Tých je tu najviac, preto tu je veľké 💩