To naozaj ľudia pracujú aj za menej ako 1000 €?
Krutý návrat zo zahraničia.. čo vám poviem. Stretávam sa s tým že vraj bez nočných a práce v noci môžem na viac ako 1 000€ mesačne na páske zabudnúť. To ako tu žijú ľudia z menej ako 1 000€? Keď už len potraviny sú tak neskutočne drahé. To naozaj sa máme všetci vrátiť a žiť navždy mimo Slovenska ? Jedná sa o mesto Martin. Bývam zatiaľ u rodičov no ani s vlastným bývaním to nevyzerá nádejne.
Super nazov temy,taky iny ako tema sama o sebe.
Takisto som sa vrátila zo zahraničia, kde som pracovala 5 rokov a našetrila celkom slušne, z rovnakého dôvodu ako ty. Neľutujem to, z finančného hľadiska je to horšie samozrejme, ale ten pocit, ktorý si nesieš vo vnútri ťa bude naháňať. Ak si raz rodinne založená a rodina ti chýba, tak by som ostala. Ešte nemáš deti, možno ani partnera, teraz je ten pravý čas zamakať na sebe, tj dokončiť školu. Sestra je učiteľka na ZŠ a má veľmi pekný plat, samozrejme po xyz školeniach a kvalifikáciách. Ak máš trpezlivosť s deťmi, tak to zvládneš.
Takisto som sa vrátila zo zahraničia, kde som pracovala 5 rokov a našetrila celkom slušne, z rovnakého dôvodu ako ty. Neľutujem to, z finančného hľadiska je to horšie samozrejme, ale ten pocit, ktorý si nesieš vo vnútri ťa bude naháňať. Ak si raz rodinne založená a rodina ti chýba, tak by som ostala. Ešte nemáš deti, možno ani partnera, teraz je ten pravý čas zamakať na sebe, tj dokončiť školu. Sestra je učiteľka na ZŠ a má veľmi pekný plat, samozrejme po xyz školeniach a kvalifikáciách. Ak máš trpezlivosť s deťmi, tak to zvládneš.
@anonym_f3eef9 Podla niektorych prispevkov prilis trpezlivosti nepobrala...
@anonym_autor nadpis si dala ty, či ti zmenili aby schovali tému?
@anonym_autor nadpis si dala ty, či ti zmenili aby schovali tému?
@anonym_0a6c07 to zmenila ona.
@anonym_6e27e3 jaaj tak idem čítať ako pokročila téma od druhej tretej strany. Evidentne sa MK ženy nakoniec nezapreli potom :D
@anonym_713d0c no Rataj ešte raz to mi chces povedať že platí iba 400 e zdravotné poistenie? Že na iba 1000 eur prenájom, to kde býva? A ak mu stačí 1000 na jedlo tak je iba cestoviny od rana do večera. Alebo obzerance s opakancami. Cestovne atd je kde? Drogeria..
@anonym_5299c7 rátaj ešte raz ty : vieš koľko je minimálne poistné v CH?Vieš akú má poisťovňu? Asi nie, tak si to pozri. Nevieš, ani v akom kantone žije a pracuje, ale mudruješ za čo koľko platí. Býva s kamošom v 2 izbovom byte. Každý má svoju izbu a majú spoločnú kuchyňu. Do práce to má 10 minút peši. 1 chlap sa za 1000€ naozaj prestravuje. Jasne som písala, že keď má iné výdavky, tak pošle 2500 . Temporeri u nich na firme cez agenturu zarobia este viac lebo im platia nadčasy a +25% vikend.
@anonym_5299c7 Pravdepodobne býva na izbe s ďalšími pracovníkmi. Pokiaľ mu teda zamestnávateľ neplatí ubytovanie.
@abbey1 býva na byte s kamaratom, 2 izbový byt, každý má svoju izbu, spoločnu maju kupelku a kuchynu.
@anonym_713d0c no Rataj ešte raz to mi chces povedať že platí iba 400 e zdravotné poistenie? Že na iba 1000 eur prenájom, to kde býva? A ak mu stačí 1000 na jedlo tak je iba cestoviny od rana do večera. Alebo obzerance s opakancami. Cestovne atd je kde? Drogeria..
@anonym_0a6c07
@anonym_6e27e3
áno nadpis som zmenila ja. Dúfam že dostanem aj nejaký ban a už mi nikdy nenapadne navštevovať túto temnú stranu internetu
@anonym_0a6c07
@anonym_6e27e3
áno nadpis som zmenila ja. Dúfam že dostanem aj nejaký ban a už mi nikdy nenapadne navštevovať túto temnú stranu internetu
@anonym_autor mozes poprosit adminov o zrusenie temy,oni ju zrusia.
@anonym_5299c7 rátaj ešte raz ty : vieš koľko je minimálne poistné v CH?Vieš akú má poisťovňu? Asi nie, tak si to pozri. Nevieš, ani v akom kantone žije a pracuje, ale mudruješ za čo koľko platí. Býva s kamošom v 2 izbovom byte. Každý má svoju izbu a majú spoločnú kuchyňu. Do práce to má 10 minút peši. 1 chlap sa za 1000€ naozaj prestravuje. Jasne som písala, že keď má iné výdavky, tak pošle 2500 . Temporeri u nich na firme cez agenturu zarobia este viac lebo im platia nadčasy a +25% vikend.
@anonym_713d0c Dobre a prečo sa chváliš cudzím ? Ty ako žena by si tam toľko zarobila? To ťažko. Muž musí byť cely rád, ako sa chváliš cudzím zárobkom a ešte sa chováš ako primadona zatiaľ čo on musí tvrdo makať.
@anonym_c6c74a Nebudem nikoho prosiť, už mi stačí čo som videla a počula. Ale zas veľa názorov bolo aj normálnych vecných, to sa musí nechať 🙂
@anonym_c6c74a s nemcinou pracu najdes bez problemov, asi nie v Martine ale najdes...korporaty z inych miest davaju trvaly HO pre nemcinarov lebo nas je malo 🙂 len na porovnanie so statnou spravou,ja pracujem v korporate, prac.doba 7-15:30, 5 tyzdnov dovolenky 2 dni navyse po vycerpani, 3 sick days...a to nevravim o plate
@ekira1 Nemá ma výber , ale jeho pani zlatá tu piskuje a povyšuje sa nad iných ako majú robiť a kupovať byty v hotovosti. Zatiaľ čo ona len sedí doma a niekto robí na jej riť, pardon otročí a býva v zdieľanom byte. Ale jeho panička tu dáva rady za milión. Mám dosť. 🙂
@anonym_713d0c
@anonym_713d0c
Úprimne si myslím, že tvoj muž by bol z teba sklamaný. Stretla som veľa chlapov zo Slovenska čo takto robili, a tak pokorný, dobrý muži, vždy sa dalo na nich spoľahnúť, a pred tým ako hostia boli veľmi milí a vždy som rada stretla krajanov a pokecala. V živote ani jeden z tých chlapov si nedovolili mať také reči ako ty. Hovno robíš a tvaríš sa ako majiteľka zemegule. Ble
@anonym_c6c74a s nemcinou pracu najdes bez problemov, asi nie v Martine ale najdes...korporaty z inych miest davaju trvaly HO pre nemcinarov lebo nas je malo 🙂 len na porovnanie so statnou spravou,ja pracujem v korporate, prac.doba 7-15:30, 5 tyzdnov dovolenky 2 dni navyse po vycerpani, 3 sick days...a to nevravim o plate
@miui Rozmýšľam že by som si zaplatila doučovania a do roka / roka a pol sa prihlásila na Goethe-Zertifikat C1 alebo aspoň B2 aby som aspoň niečo mala, ohľadom jazyka. Bola som aj na úrade práce, možno na tom ďalšiom stretnutí mi odporučia nejaké doplnkové kurzy a pod. uvidíme 🙂 Nevylučujem ani sťahovanie za prácou
@ekira1 Nemá ma výber , ale jeho pani zlatá tu piskuje a povyšuje sa nad iných ako majú robiť a kupovať byty v hotovosti. Zatiaľ čo ona len sedí doma a niekto robí na jej riť, pardon otročí a býva v zdieľanom byte. Ale jeho panička tu dáva rady za milión. Mám dosť. 🙂
@anonym_713d0c
@anonym_713d0c
Úprimne si myslím, že tvoj muž by bol z teba sklamaný. Stretla som veľa chlapov zo Slovenska čo takto robili, a tak pokorný, dobrý muži, vždy sa dalo na nich spoľahnúť, a pred tým ako hostia boli veľmi milí a vždy som rada stretla krajanov a pokecala. V živote ani jeden z tých chlapov si nedovolili mať také reči ako ty. Hovno robíš a tvaríš sa ako majiteľka zemegule. Ble
@anonym_autor Pyskovať je slovo odvodené od slova pysk= papuľa.
Rada ho používaš, tak nech ho máš správne.
@anonym_autor Pyskovať je slovo odvodené od slova pysk= papuľa.
Rada ho používaš, tak nech ho máš správne.
@abbey1 tak budem pyskovať tvrdo a ešte jednu chybu tam mám, tu si si nevšimla? lebo opraviť už nejde
S bc. učiť nemôžeš iba ak robiť asistentku pre rómske deti. Dorob VŠ, resp. urob inú VŠ. Ja som ich urobila 3 a až potom som mala plat, za ktorý som si mohla všetko dovoliť aj postaviť dom. Ale treba sa obetovať a hlavne obetovať večere a noci na učenie sa.
@anonym_713d0c Čiže zdieľané bývanie. To nie je plnohodnotné bývanie pre dospelého človeka.
@abbey1 v čom to nieje plnohodnotné bývanie pre dospelého človeka? Môj muž šiel do zahraničia zarobiť peniaze, aby sme ušetrili a nemuseli sa zadlžovať, brať hypotéky a ked banky zdvihnú úroky, tak vyplakávať, že nemáme na splátky a cudzí ľudia čo si kupili byvanie za vlastné sa skladajte z odvodov na dotacie na hypoteky. Byvanie po svadbe u rodičov, svokrovcov je plnohodnotne byvanie? Plnohodnotné bývanie má doma. Zarobene vlastnymi rukami. Koľko dospelých detí býva doma s rodičmi? Aj 2-3 surodenci v jednej malej izbe?
@anonym_713d0c
@anonym_713d0c
@anonym_autor jediný, kto tu pyskuje si ty. Si drzá, arogantná. Nemáš vzdelanie, nemáš vlastné bývanie a obúvaš sa do ľudí, ktorí pracujú a dokážu si na bývanie zarobiť sami. Moja zlatá , na moju riť nezarába nikto. Ja pracujem v zdravotníctve a nemusím plakať na nete, že nemám vzdelanie a musím bývať v detskej izbe u rodičov.
Môj muž išiel do zahraničia preto, aby sme si dokazali sami kupit byvanie, zabezpecit buducnost a nemuseli žit u rodicov v detskej izbe a vyplakavat na MK, ako z 1000€ bez vzdelania nevyžijeme. Môj muž si nešiel do zahraničia užívat, ale zarobiť, aby som sa tu nemusela pýtať, kedy pride rodičák, ako mám ušetriť. Môj muž ani zďaleka ťažko nerobí. Nerobí na stavbe. Má aj kolegyne ženy, ktoré zarobia rovnako. Kto si ako zariadi, tak má. Zato, že si ty skončila po rokoch v zahraničí v detskej izbe a so svojim vzdelanim vela nezarobiš nieje môj problem. Miesto pyskovania a obuvania sa do ludi, čo si život vedia zariadit, si doplň vzdelanie. A potom môžeš zarábať aj viac ako 1000€ . My nemáme ani jeden VŠ a zarábame ďaleko viac ako 1000€. A to žijeme na východe.
@anonym_713d0c Dobre a prečo sa chváliš cudzím ? Ty ako žena by si tam toľko zarobila? To ťažko. Muž musí byť cely rád, ako sa chváliš cudzím zárobkom a ešte sa chováš ako primadona zatiaľ čo on musí tvrdo makať.
@anonym_autor ja sa nechválim cudzím, môj muž nieje cudzí. Nato, že máš Bc si strašne hlúpa. A áno, keby mám jeho vzdelanie, tak tam zarobím rovnako. Má aj ženy kolegyne. Dokonca niektoré, zarobia viac lebo si doplnili vzdelanie. V CH je kopec žien, čo zarobia slušne. Sú to lekárky, farmaceutky, zdravotné sestry. Sú tam baby, čo robia v hoteloch, kde majú ubytko a stravu zdarma alebo za min.poplatok a tak si aj slušne našetria. Moja známa chodí pravidelne do Nemecka do hotela na letnú sezonu, je tam 3 mesiace, namaka sa , ubytko a stravu ma zadarmo, zarobok si ušetri.

Mám VŠ, angličtina na úrovni B2, nemčina iba minimálne. Nepracujem v hl meste. Môj hrubý príjem je na úrovni 3500 eur. Nižší ako pred covidom - kde bol 4000 - 4500 eur. Popri mojej práci mám ešte taký mini príjem, skôr pasívny v sume 800 eur netto. 20r praxe v odbore, ziadna PN, ziadna MD, ziadna RD.