Učitelia: Zlepší sa niekedy vyčerpanosť a únava?
Učím 5. rok a cítim extrémnu únavu, nemám ešte ani 30.
Každý deň som veľmi vyčerpaná. Samozrejme, najviac psychicky. Tí, ktorí ste takisto pedagógovia najmä na základných školách, máte to tak isto/mali ste to tak isto/začali ste robiť niečo inak, aby to tak nebolo?
Ja mám častokrát pocit, že niet z tohto povolania úniku, som v ňom úplne ponorená a zviazaná.
Ďakujem.
@anonym_b024d3 preco by mala ist za pas, pre boha
nech ich poslu do kniznice, alebo robit nejaku administrativu, preco vsetci posielaju ucitelov za pas, cize ak sa mi postazuje niekto iny s VS, napriklad lekar, tak ho poslem za pas, OK.
@zuzana76 uviedla som ako príklad ...zase ma nemusíš chytať za slovíčka . Napísala si to tak, akoby práca za pásom bola niečo, za čo sa treba hanbiť ...
Treba odísť keď to takto cítiš, lebo sa to môže stupňovať a ak nechceš skončiť vyhoretá na antidepresívach, tak urob zmenu. Možno na rok, možno dva a možno natrvalo. Ešte si mladá, poposielaj životopisy a niečo určite nájdeš. Ja som zo školstva preč už 4 roky a zatial ma návrat neláka, ale mám tak niekde v kútiku duše tušenie, že to raz príde a zatúžim znova učiť.
@zuzana76 "Povaleči z kaváren - do polí a továren!" Toto normalizačné a protiintelektuálne zmýšľanie je v nás zakorenené viac, ako si dokážeme pripustiť. V každej diskusii o učiteľoch to vidno.
@anonym_f763d2 ak sa cítim vyhorená, nezvládam prácu, som unavená a nemám ju rada, tak odídem . To sťažovanie je už cez čiaru , tak sa potom nediv, že ľudia sú už na to alergickí . Dva mesiace mali na oddych, je 22.9. a už je zle ...
@zuzana76 uviedla som ako príklad ...zase ma nemusíš chytať za slovíčka . Napísala si to tak, akoby práca za pásom bola niečo, za čo sa treba hanbiť ...
@anonym_b024d3 ale tu sa nebavíme o tom, či sa za prácu treba hanbiť alebo nie, zas to neprekrúcajme. Nikto tu nepísal, že za prácu za pásom sa treba hanbiť.
@anonym_b024d3 ale tu sa nebavíme o tom, či sa za prácu treba hanbiť alebo nie, zas to neprekrúcajme. Nikto tu nepísal, že za prácu za pásom sa treba hanbiť.
@anonym_f763d2 ale no ....
@anonym_f763d2 ak sa cítim vyhorená, nezvládam prácu, som unavená a nemám ju rada, tak odídem . To sťažovanie je už cez čiaru , tak sa potom nediv, že ľudia sú už na to alergickí . Dva mesiace mali na oddych, je 22.9. a už je zle ...
@anonym_b024d3 tu ti dávam za pravdu. Som síce bývalá učiteľka, ale okrem hluku, mi išlu na nervy hlavne večne uhundraní kolegovia. Ja keď som začala pociťovať, že sa necítim v práci komfortne rozoslala som životopisy a do dvoch mesiacov som menila prácu. Niektoré učiteľky sú večne unavené, sťažujú sa na plat, na deti, na rodičov, na všetko a ostávajú v tomto naladení učiť až do dôchodku, čo si v konečnom dôsledku zlížu najmä tie deti, lebo nie je nič horšie ako otrávený, unudený, alebo nervózny učiteľ.
Mne tieto témy prídu ako účelové. Vždy to skončí rovnako.....
@anonym_b024d3 nie, netreba, ale zase vzdelany clovek, co prahne po uceni sa novych veci, by sa za pasom unudil k smrti a zaujimave, ze lekara ci pravnika tam nik neposle
@anonym_b024d3 „Dva mesiace na oddych“ – a potom 22. septembra už nárok na únavu zaniká🙂.
@anonym_b024d3 nie, netreba, ale zase vzdelany clovek, co prahne po uceni sa novych veci, by sa za pasom unudil k smrti a zaujimave, ze lekara ci pravnika tam nik neposle
@zuzana76 poznám robotníkov, ktorí sú nesmierne inteligentní, sčítaní. Poznám ľudí s vysokou školu, ktorí nemajú inú možnosť ako uživiť rodinu a pracujú fyzicky. Poznám xy učiteliek, ktoré vyštudovali len pre ten komfort pracovného času a voľno v čase prázdnin. A nik sa tak nesťažuje ako práve učitelia ...o tom to je
@anonym_b024d3 „Dva mesiace na oddych“ – a potom 22. septembra už nárok na únavu zaniká🙂.
@anonym_f763d2 nemali dva mesiace voľno ?
@anonym_f763d2 nemali dva mesiace voľno ?
@anonym_b024d3 písala som snáď, že nemali dva mesiace voľno?
@anonym_b024d3 tu ti dávam za pravdu. Som síce bývalá učiteľka, ale okrem hluku, mi išlu na nervy hlavne večne uhundraní kolegovia. Ja keď som začala pociťovať, že sa necítim v práci komfortne rozoslala som životopisy a do dvoch mesiacov som menila prácu. Niektoré učiteľky sú večne unavené, sťažujú sa na plat, na deti, na rodičov, na všetko a ostávajú v tomto naladení učiť až do dôchodku, čo si v konečnom dôsledku zlížu najmä tie deti, lebo nie je nič horšie ako otrávený, unudený, alebo nervózny učiteľ.
@anonym_524857 ❤👏
@anonym_b024d3 písala som snáď, že nemali dva mesiace voľno?
@anonym_f763d2 a nedala si to do úvodzoviek ? ak som nepochopila, tak sa ospravedlňujem ...
@zuzana76 poznám robotníkov, ktorí sú nesmierne inteligentní, sčítaní. Poznám ľudí s vysokou školu, ktorí nemajú inú možnosť ako uživiť rodinu a pracujú fyzicky. Poznám xy učiteliek, ktoré vyštudovali len pre ten komfort pracovného času a voľno v čase prázdnin. A nik sa tak nesťažuje ako práve učitelia ...o tom to je
@anonym_b024d3 tak sa stazuju, ja ich chapem
@anonym_b024d3 tak sa stazuju, ja ich chapem
@zuzana76 tak sa nesťažujem a nájdem si inú prácu. Nie sú jediní, kto to má ťažké . Všetci máme . A mnoho krát ešte ťažšie, ako učitelia .
@anonym_f763d2 a nedala si to do úvodzoviek ? ak som nepochopila, tak sa ospravedlňujem ...
@anonym_b024d3 v pohode, chápem, to som dala ako citát z tvojho príspevku, preto tie úvodzovky
@petronelag Uvedomujem si to. Lenže tá náročnosť je tam aj lepšie ohodnotená.
@anonym_autor Myslis? Praveze vobec nie. Kazdy vidi len ITckarov,korporaty,ale kolko ludi robi u sukromnikov,na uradoch atd. Myslis,ze tie panie na urade,co maju denne naval spoluobcanov,tie sa ako citia? My,co robime s ludmi,myslis,ze chodime domov vysmiate? Ja chodim domov tak vyflusnuta,ze potrebujem min.hodinu kludu a ticha. Proste je to povahou,velmi si vsetko pripustame,sme emocionalne. Clovek sa musi snazit odosobnit,inak skoncime s vyhorenim. Ja som si uz jedno vyhorenie zazila prave preto,ze som nevedela vypnut hlavu a emocie.

@anonym_b024d3 preco by mala ist za pas, pre boha
nech ich poslu do kniznice, alebo robit nejaku administrativu, preco vsetci posielaju ucitelov za pas, cize ak sa mi postazuje niekto iny s VS, napriklad lekar, tak ho poslem za pas, OK.
@zuzana76 "Povaleči z kaváren - do polí a továren!" Toto normalizačné a protiintelektuálne zmýšľanie je v nás zakorenené viac, ako si dokážeme pripustiť. V každej diskusii o učiteľoch to vidno.