icon

Úrad práce ma posiela robiť prácu, o ktorú nemám záujem

jahmanka22
19. jún 2021

Dobry den, chcem sa podelit o moj problem.
Som dlhodobo nezamestnana (kvoli korone) a o pracu zaujem mam. Robila som v roznych sferach, cez vychovavatelku, veducu, v administrative, chvilku som mala i zivnost... Moja posledna praca bola sice vo fabrike, ale nie vo vyrobe. Mam rozne kurzy, nedavno som absolvovala kurz uctovnictva a chcela by som sa tymto smerom ubrat. Zatial som u nas nenasla vhodnu pracu a popravde, potrebujem si doriesit nejake zdravotne zalezitosti, kym mam na to viac casu (nic vazne), takze nehladam az tak intenzivne.
Tento tyzden mi prisiel papier z uradu, ze sa mam dostavit na pohovor do velkej fabriky a ze ak ponuku odmietnem, budu to brat ako nespolupracu a vyradia ma z evidencie. Som z toho zufala, pretoze ja mam seriozny zaujem o pracu, ale nie ist do fabriky na 3 zmeny ako operator vyroby. Nechapem, preco ma vobec volaju na tuto poziciu, v ziadosti pri prihlasovani sa ako nezamestnana som uviedla, ze mam zaujem o pracu v administrative a jednozmenny pracovny cas. Jedine co ma spaja s fabrikou je, ze som v jednej sice robila 2 roky - ale nie ako operator. Mam bakalarsky titul, vela skusenosti v inych sferach a ist robit na 3 zmeny (co som nikdy nerobila), medzi ludi, od ktorych vyzaduju iba zakladne vzdelanie, ma jednoducho uraza. Nechcem sa nikoho dotknut, samozrejme. Neviem teraz, co mam robit, kedze ja mam ine ciele a predstavy, ale urad je nekompromisny. Bud budem musiet prijat tuto pracu, v com nevidim dovod, alebo ma vyradia a budem si musiet platit sama poistenie (zbytocne). Neviete mi, prosim, niekto poradit, ako mam postupovat?

marca12
19. jún 2021

@jahmanka22 teba uraza ist robit do fabriky? Keby si bola take terno,tak uz davno mas robotu. Pre tvoju info vo fabrike robi mnoho mudrych,inteligentnych ludi,ktori maju maturitu alebo vyucny list. Tak o akom zakladnom vzdelani hovoris? Ja mam vs titul,robim odbornu pracu,ake nikdy by som si nedovolila takto ponizovat niekoho. Keby som bola nezamestnana,beriem docasne akukolvek pracu. Ved tam nemusis byt navzdy.

sante81
19. jún 2021

@jahmanka22 viackrát sa o ľuďoch kt pracujú vo fabrikách vyjadruješ ako o dementoch so základným vzdelaním. Mňa osobne to uráža. Nemyslím si že ľudia vo výrobe nemajú dokončenu ZŠ. Vieme pracovať, častokrát nieje na výber v meste, častokrát je to výhodné pre mňa ako matku samoživiteľku robiť iba na jednu smenu, a takto by sa dalo pokračovať do aleluja. A to že máš titul Bc neznamena nič

marca12
19. jún 2021

@hettinka veru bakalarov su plne fabriky a pomaly aj mgr a ing. Tak sa nepokakajme s titulom. Na svk titul uz nic neznamena. U nas sa lahko studuje. Len par ludi mame naozaj kvalitne a narocne odbory vystudovane. A studovat moze ist kazdy,to je smutne.
@jahmanka22

stanulienkat
19. jún 2021

@alana1 sebavedomo vysypala svoje požiadavky???? Ty si si pomýlila Úrad práce s pracovnou agentúrou, nie?

judar
19. jún 2021

@dendula30 ziadny titul nieje terno ak ma jeho nositel v hlave piliny alebo je vseobecne sprosty jak tago a takych poznam huuufo, maju aj mgr. a pritom nevedia pravopis s/z i/y ci slova ako "muž" napisu "muš" 😂 a tam kde su sa vopchali cez zadky nez drinou

fantaghiro21
19. jún 2021

@leeo no chválil sa tym ajRichter.. Takze zs zo mohol aj on a oreck niečo nezmenil???

Toto je vec ktorá "funguje" uz ddlhodobo.. Nehovoriac o ťahoch, ktoré nie su fér.. Ale každý ma voľbu... Bud preglgne alebo si bude platiť zdravotné odvody....

@jahmanka22 pozri si na úrade práce, podpisala si s nimi dohodu,... To ze si takto umelo znižujú stavy nezamestnanosti je fakt..
Ak chceš prácu, ako pises prijms ju...
Alebo špekulujes? Tak hkadak si prácu sama a plat odvody.
A posledná možnosť, správať sa ako dospelý človek.
Ja spm bola tiež na úrade práce. A led mi prišla ponuka, kde som mala cestovať za prácou hodinu, malo zaplatena, tak som jednala na rovinu.. Obidve sme sa zhodli ze by to bola komplikácia nie len pre man ale aj ich, kedze v tom case som bola odkázaná na autobus /vlak... A nie vzdy by som sa mala akp dostaviť.....

Este mi v mijej veci vyhoveli, podpísali papiere o neprijati ktoré úrad práce potreboval a hotovo...

Niekedy si treba len otvoriť ustáť a jednať na rovinu

mpg
19. jún 2021

Jedna známa sa presťahovala a tiež sa prihlásila na úrad, hovorila, že tam sú vyvesené zoznamy voľných miest, ona si to chodila pozerať a sama sa snažila si z toho niečo vhodné vybrať. Oni jej ešte nič neponúkli, ale bola pozrieť na viacerých miestach a hovorila, že od 1.júla má už dohodnutý nástup.

alana1
19. jún 2021

@stanulienkat preco akoze? len preto ze sa ocitla na urade prace tak ma sklopit usi a byt ticho ? ved ked ma dlhorocnu prax, jasnu predstavu o tom co chce, tak urcite sa netreba bat predniest im svoje poziadavky...tety na urade su tlacene aby znizovali nezamestnanost takymto sposobom, tak uz len kvoli tomu sa netreba bat ozvat...

dendula30
19. jún 2021

@judar súhlas 👏 ja len reagujem na autorku. nepáči sa mi, keď sa niekto pozerá zhora na ostatných, pretože nie je pravda, že vo fabrikách pracujú len ľudia so základným vzdelaním ... a pravopis niektorých nekomentujem 😂

lubkavargova1
19. jún 2021

@alana1 lenze je rozdiel skoncit na urade lebo fakt chces si najst pracu alebo inu moznost nemas a skoncit na urade lebo si si platila akoze odvody a teraz nech toto robi za teba stat..toto je cisto vyuzivanie socialneho systemu ako aj ona sama potvrdila. Ved moze mat aj insitut "dobrovolne nezamestnana", platit si odvody a aj tak ma narok na davku. Pocas toho si riesit lekarov a hladat pracu, ktoru aj tak rychlo najde vsak ma titul Bc, a obrovske skusenosti.

jahmanka22
autor
19. jún 2021

@alana1 dakujem, plne suhlasim

alana1
19. jún 2021

@lubkavargova1 dobre dam ti priklad, manager pride o pracu dostava pol roka podporu vo vyske cca 1500e a pride mu ponuka ist za pas za 600e v hrubom...predpokladam, ze ty by si si urcite vybrala ten pas 😂

judar
19. jún 2021

@dendula30 to je taka naivna slepota ked si vacsina mysli ze ked vystuduje vs tak ma o pracu v obore postarane rovnako ako slepota pri tom ze vo fabrikach ci za kasami robia ludia co podla presne takychto povysovatelov nemaju naviac a preto robia to co robia...ale to ze taka predavacka ci s vs ci bez vs ma vyssi plat nez daka administrativna uradnicka s vs to nevidia 😅

stanulienkat
19. jún 2021

@alana1 Holt, ale podmienky sú dané. Keď nemám prácu a vhcem pracovať a potrebujem peniaze, zoberiem aj tú prácu pri páse a keď sa mi nepáči, naozaj nemusím byť evidovaná na tom úrade práce. Môžem byť dobrovoľne nezamestnaná. Autorka nie je princezná, aby sa jej doprosovali s prácou, podpisovala určite nejakú zmluvu, kde súhlasila s podmienkami. Myslíš, že tie úradníčky si vyťahujú voľné fleky na riaditeľov z prdele??

alana1
19. jún 2021

@jahmanka22 dokonca poznam top managera, ktory v praci vyhorel...dal vypoved...a urobil si polrocnu dovolenku, aby si oddychol...takze nie je na tom nic zle a urcite tieto damy, co vam vypisuju o vyuzivani systemu su tie prve, ktore to robia...zlodej krici, chytte zlodeja...

lubkavargova1
19. jún 2021

@alana1 predstav si, ze pokial clovek potrebuje pracu, a ma taku situaciu, ze potrebuje ju poriesit, tak ju vezme.
Mam VS, aj doktorat a predstav si, ze som isla robit do SBS za smiesnych 2,40 Eur na hodinu a aj nocne tam boli BEZ priplatku. Pocas toho (8 mesiacov) som riesila a hladala inde pracu tiez. Takze, ano aj som dochadzala do prace 75 km do a z prace naspat kazdy den domov...clovek ked potrebuje si poriesit rodinu, tak ano dokaze vsetko a dokaze odhodit vsetky pismenka pred menom a aj za menom.
Ked clovek dostane facku od zivota, rozhodne premysla inak :D :D

luccija
19. jún 2021

@jahmanka22 mas prioritu zdravie a podporu.neboj sa oni vedia, ze ak mas titul hoc aj mensi dlho tam nebudes.Zahraj vabank povedz ake mas zdr.problemy, ak by to bola chrbtica tak superr prinajhorsom povedia nech prinesies od mudr.papier a uvidis...oni budu vediet, ze Ta vezmu a hned odides...prinajhorsom Ta vyradia...ak vies, ze nechces nastupit inu moznost nemas.

alana1
19. jún 2021

@lubkavargova1 skus si precitat este raz co som ti pisala...je to vec volby...

antoniatonka
19. jún 2021

ty pises, ze komentujuci ti zavidia? 😂 podla písaného ty zavidis inym, ze su evidovaní a ty mas taku smolu, ze ti ponukli pracu🙂 je to tak, kto chce pracovat, robi aj za pasom, mat vysokoskolske vzdelanie, ci maturitu, nie je osvedcením o vyssom iq a zarukou vysokej pracovnej moralky

jahmanka22
autor
19. jún 2021

@alana1 presne tak. Ak je niekto spokojny za pasom, neberiem mu to. Kazdy je iny. Nikoho neodsudzujem. Keby tu tymto hejterom ponúkli ist robit pracu, co som robila ja, tak by tiez neboli nadseni. Ale z ineho dovodu. Mna to naplnalo, oni by to nezvladli. Takisto ako keby som ja bola za pasom. Ich to naplna, ja by som to nezvladla. Kazdy si je strojcom svojho stastia a ak su oni stastni tam, kde su, ok. Ja by som tam stastna nebola. Ale skor si myslim, ze kazdy jeden, kto ma tu dnes udupal, je v skutocnosti nestastny a nadava na svoju pracu a neurobi nic, aby to bolo lepsie, len bude nadalej nadavat na vsetko a na vsetkych.

alana1
19. jún 2021

@jahmanka22 kasli na ostatnych a ich nazory - chod si za svojim snom 🙂 silno drzim palce

jahmanka22
autor
19. jún 2021

@alana1 dakujem pekne 🙂 mna neodradia, ide o moje stastie a spokojnost, nie o ich. Tieto nazory ma skor len utvrdzuju v niektorych veciach... 😉

mpg
19. jún 2021

Len v tomto prípade ísť si za svojím snom nebude celkom jednoduché, v praxi to tak nefunguje, že si niekto urobí kurz učtovníctva a dá sa mu v tom hneď zamestnať, tam ešte treba prax a dosť dlhá, Učtovníctvo je aj zodpovednosť, termíny, pokuty, znalosť zákonov a predpisov. Treba aj hľadať sám a nespoliehať sa na úrad.

9lf9
19. jún 2021

@jahmanka22 pises ze si dlhodobo nezamestnana a to znamena ze ai bez prace viac ako 12mes. cize to uz nepoberas ziadnu podporu ta je 6mes.+ predlzenie co bolo. Na to ci hladas a co si si dala do poziadaviek sa prihliada kym clovek nie je dlhodobo nezameatnany a potom ti moze byt ponuknuta praca akakolvek kde splnas poziadavky zamestnavatela. Este pochopim mamicky s malymi detni ak su same alebo muz v cudzine ze chcu na 1smenu pracovat kvoli skolke ale tak akoze ja mam Bc. a do fabriky nepojde je smutne sebavedome. za ziadnu pracu sa netreba hanbit , to by sa mal prave ten co nechce robit.Ak by si bola take terno pre trh prace tak by si bez prace nebola rok doma a nepohrdala ponukou zamestnat sa. A ako uz bolo pisane evidencia je dobrovolna a nie je to prac.agentura ale institucia kde ti je ponukana praca popri tom ako si ju hladas sama a cez urady prace su ponuky hlavne do vyroby na kvalifikovabe miesta si firmy nepotrebuju ludi hladat cez urady.

jankaovecka
19. jún 2021

@jahmanka22 ja ti tiez drzim palce. Ak mas narok na podporu urcite ju vyuzi! Suhlasim, stat nas zdiera, preco by som nemohla byt pol roka doma ak mam moznost a oddychnut si.. chod do toho! Chod si za svojim!😊

mamamasama
19. jún 2021

@jahmanka22 tieto premudrele neradia, len vyryvaju.. ani si ich nevsimaj.. nemaju sa kde vyventilovat od deciek, tak chodia buzerovat na MK, ale suhlasim s dievcatami.. . rob zo seba neschopnu, proste, ze toto nie je tvoja salka kavy a hotovo..

sickynickyobsadene
19. jún 2021

@jahmanka22 máš pravdu,máš odrobene...vyhodili tá kvôli korone...odvádzala si dane...do dôchodku ešte vyrobis...ser na tieto drísty a využi podporu...či kurník si biela tak nemáš právo???
Na pohovor chod,nech máš pečiatku, a tie mrchy tá nevyradia.

tanisha
Autor odpoveď zmazal
mpikusova
19. jún 2021

@jahmanka22 mňa by zaujímalo, keď píšeš, že si dlhodobo evidovaná, koľko si už na úrade?

evamarek77
Odpoveď bola odstránená