V akej oblasti pracujete ako žena po štyridsiatke?
Ahojte, idem robiť takú anketu medzi zrelými ženami 40+. V akej oblasti pracujete, baví vás práca? Ja nejako prehodnocujem, som Sales Manager, resp. BD manager a už cítim, že som z práce unavená a nemám toľko energie a sily, ako keď som mala 30 alebo 35 rokov.
Normálne rozmýšľam nad tým, že by som išla robiť nejakú administratívnu prácu za niečo viac ako minimálnu mzdu, ale s kľudom...
Aktuálne mám 45 r.
Preto ma zaujíma: ženy nad 40r, v akej oblasti pracujete?
Pokojne anonymne, keďže je to viac súkromná téma, aj ja som anonym.
Ahoj. Mám 41 r., pracujem v poľnohospodárskej oblasti ako sekretárka + evidencia prác, administratíva, FA, pošta, štatistika...som tu vyše 9 r. ale už by som zmenila, cítim sa vyhorená...a niečo viac ako minimálna mzda plat.
Ja podnikám, mám svoj malý obchod už 10 rokov, no z roka na rok to akosi ide dole vodou a neviem či toto nie je môj posledný 🥲. Boli super roky, no teraz stále dačo vymýšľajú a hádžu nám polená pod nohy a už je to tak povediac dosť neúnosné. Najviac mi bude chýbať to, že som si sama sebe pánom....mám tesne pred 50tkou
42 a robim 12 rokov na ministerstve na standardnej neveducej pozicii. nemenila by som za nic.
Ja vo vyrobe,sedim,vozim sa a plat priemerny plat 2500 v hrubom,na 4 smeny.Takze mam kopec casu aj na seba,na muza aj na deti.Vsetko pekne s mierou.U mna by to bolo na depku mat len ranne,vecer spat a vkuse,vkuse,vkuse.
Mam cerstvo 40r. Pracujem v zdravotnictve na polovicny uvazok. Momentalne mi to vyhovuje, ale nechcem tuto pracu vykonavat do dochodku. Vlastne ziadnu pracu by som nevedela robit cely zivot. Ja potrebujem zmenu po urcitom case.
pracujem v IT na ciastocny uvazok, nevyhovuje mi to, ze musim byt stale za pc a je to narocne na hlavu, ciastocny uvazok a peniaze to robia znesitelnym. Neviem si predstavit zmenu, lebo by som asi na polovicu svojho platu musela robit fulltime.
mám rok po 40tke a pracujem v oblasti kultúry. plat nič moc, silno uvažujem o zmene
@anonym_autor compliance oddelenie, prácu milujem
@anonym_autor mám 42, som policajtka, začínam štúdium na akadémii policajného zboru, určite ostanem vo "firme" do konca, ale určite zmením zaradenie
analytik dat v automotive firme. moja praca ma bavi - vymyslam, tvorim reportingy a analyzujem data. ale ci bude moj mozog taky pruzny este 20 rokov az do dochodku tak to neviem ale zatial by som nemenila. 😀
56, administratíva v obchode. nie za minimálku ale povedzme že nevyskakujem. naháňať sa by som už nemala nervy 😒 prácu mám rada, ja mám veľmi zaujímavú a rôznorodú prácu, musím byť všestranná (čo ale môj zamestnávateľ nevie oceniť, ale ako som písala, už nemám nervy to riešiť...)
@anonym_autor predavačka celý život. Ale nie v potravinách. Snívala som o učiteľke v škôlke, ale žiaľ, nemám odvahu na talentové skúšky 😃
@anonym_autor zakaznicka podpora pre zakaznikov z 10 krajin, pracujem v troch cudzich jazykoch. praca ma bavi, i ked uvitala by som 75% uvazok a viac casu na rodinu a svoje konicky.
47, celý život som sa pohybovala v športovom marketingu, vlastná firma. Aktuálne rozbiehame s manželom nový projekt, ale menej hektický 🙂
@anonym_autor ahoj, zaujima ma, ako ti pomoze prehlad toho, v akej oblasti zeny pracuju pri rozhodovani sa, co by si mala ty sama dalej robit? Akoze nie v zlom, fakt ma to zaujima. Lebo tak na rozne prace je potrebne rozne vzdelanie, prax, atd...
Za seba, ja mam 42 r. a uz 22 rokov som v oblasti uctovnictva - reportingu - analyz, proste tieto veci. Tiez citim, ze vekom uz nevladzem a vlastne ani nechcem robit tolko, ako ked som bola mladsia. Makala som v klude 12 hodi denne, vikendy, kedykolvek bolo treba, bez poriadnej dovolenky, lebo stale terminy, bez zastupitelnosti a za smiesny peniaz. Teraz som v celku spokojna, mam obdobie, ked je toho vela, ale potom zase je klud, viem si cerpat dovolenku, nadcasy, viem si veci naplanovat... zaroven mam po rokoch znova potrebu sa ucit, tak som si spravila diplom v IFRS, chodim s dcerou na korejcinu, beriem v praci rozne projekty, aby moja praca bola rozmanitejsia, zvazujem MBA studium... Platovo by som urcite inde mohla mat viac, ale zatial som v takej mojej komfortnej zone, z ktorej sa mi nechce von a kym nie som nutena, tak z nej asi dobrovolne nevystupim.
55, Business Development + Program Management v priemysle. Plat 6000 €. Náročné, ale baví ma to.
Mám 53r. robím v oblasti účtovníctva od mojich 20 rokov. Momentálne pracujem vo vlastnej firme asi 3-4 dní v mesiaci, finančne nič moc, ale konečne si môžem užívať aj život.
Mam po 50tke, cca 20 rokov robim v bankovnictve. Zacinala som na pobocke, teraz ako analytik. Robim vacsinou doma na HO, mam aj ine benefity, ale plat stagnuje, v podstate je dost nizky na to, co robim a kde. Ale odist neplanujem, rada by som vydrzala do dochodku, hoci buducnost je otazna.
Mam 45 - robim na odd business developmentu - mam na starosti retenciu a direct kampane. Pracu neplanujem menit, nie je stresova, bavi ma. Plat je uspokojivy. Ale do dochodku mam este 22 rokov, takze si nemyslim, ze tu ostanem do dochodku 😃. Chcela by som este nejakych 5-7 rokov este potiahnut a ked uz deti vyletia z hniezda ist vyskusat robit aj nieco ine, popr zahranicie
45 rokov, reality a tiež už cítim, že nemám taký drive ako pred 20 rokmi a že moji mladí kolegovia idú iné tempo
Ja 38 sestra na amb plat 1100 v čistom. 80% úväzok ...hotová unavená zničená ...bez energie ... môj vysnívaná pozícia je nerobiť a zarobiť 😁😁😁😁 ale nie robila by som čokoľvek iné ale také kde by som žila...tu umieram...
44 uradnicka, hladam inu pracu
44, administrativa v nemeckej firme, platovo nevyskakujem, ciastocny HO a zial, tiez uz citim, ze za "mladymi"nestiham🫣praca ma bavi, aj nebavi, su kludnejsie aj narocnejsie dni, zatial som viac spokojna ako nie, hlavne tym, ze mam este pomerne male deti, pri kt.je HO "na nezaplatenie", o zmene zatial neuvazujem
ja som "dievca pre vsetko", neviem ci to ma nejaky fancy nazov tato pozicia, robim uctovnictvo dlhe roky, okrem toho mame eshop 20rokov tento rok, cize obsluhujem, tovar riesim, zakaznikov, telefonaty- vsetko.. administrativa, legislativa, fakt vsetko, myslim, ze nic nedavame robit externe.. nebavi ma to uz, par mesiacov sa fakt zamyslam, ze sa na to vykaslem. Plat neriesim, ja som zvyknuta na striedavo slnecno - oblacno, cize o to nejde, kym je na zakladne veci co treba je dobre :D
Inak ja sledujem, ze ti co zacinali v mladosti makat na plny plyn, tak fakt uz maju po tej 40tke velakrat utlm, totalny. Partner ma teraz 50rokov, makame roky, a ten hadam 5r bol vypnuty, ako pracoval, zarabal.. ale fakt okolo 43-48r ani pocut nechcel o robote. Ja sa dostavam do tohto stavu. zatial co napr kamosky co mam, co studovali, cestovali alebo boli doma s deturencami, potom sa rozbehli po 30tke, teraz su na vrchole v mojom veku :DD Tak mozno to bude tym, ze po istej dobe, fakt potrebujeme zmenu, vypnut.
Mam 52, zijem v zahranici v turistickej zone, mam svoju restauraciu. Milujem svoju pracu, robim maximum a zisk je nadstandartny, mam tyzden dopredu plno len z rezervacii cez email, potom su dalsi, co volaju alebo pridu priamo, ale skor ako o tyzden stol nedostanu. Kvalita jedla je top, rovnako ako pristup ku klientom. Treba sa stale zlepsovat a rast. Som sama sebe sefkou a vsetko si organizujem sama
49,domáca v jednej rodine ,plat dobrý ,práca v klude

Ja pracujem v školstve, som učiteľka pre 1. stupeň a plánujem tam zostať do dôchodku.