icon

V akých odvetviach pracujete?

22. dec 2021

Ahojte dievcata, maminy, chcela by som sa opytat v akych odvetviach pracujete. Potrebovala by som zmenit pracu. Momentalne pracujem len v pracovne dni 7:00-15:00 (16:00) v gastre. Vsade kde pozeram, ci obchody, vyroba, sklady, cokolvek tak sa pracuje na smeny, co si koli detom nemozem dovolit. Vikendy aj sviatky potrebujem bezpodmienecne volne. Musim odnasat aj vyzdvihovat deti zo skoly. Teda musim hladiet aj na pracovny cas (to by som bola ochotna pracovat aj ked len na 6h). Mam maturitu, jazykove znalosti su uz davno na bode mrazu, kedze jazyky roky nepouzivam. Mam vodicak a zaklady pc. Vyucena som v odbore ktory nema ziadnu perspektivu. Skuste prosim poradi. Dakujem za kazdy nazor😉

Strana
z3
17alexis
24. dec 2021

@dominikac321 ano, recepcnej ponukaju tolko, mavaju to v inzeratoch. A sestricka ma este o dost menej...

dominikac321
24. dec 2021

@17alexis ironia, ze? recepcnej daju viac ako sestricke a pritom ceny ich zakrokov och...

20iffka
26. dec 2021

Tazko poradit,ked ťa nepoznam 😉 co rada robis? Resp.chces cokolvek len aby si prijem mala? Ja osobne som učiteľka (nemenila by som-ked ma mala volno mam aj ja +pracovna doba mi vyhovuje,kedze si mozeme aj z domu robit), popri skolstve sa venujem este financnemu poradenstvu (flexibilna pracovna doba,len vela ucenia)... Su baby, ktore pecu, vytvaraju nieco,vyrabaju... Mas zaujem este o studium? Co su priority zamestnania....kludne napis aj spravu 😉

desore
27. dec 2021

@17alexis Nechcem sa hadat, ale sestricky 40+ nemaju tituly a robia. Staci im SŠ. Mamin kolega hlada do zamestnania sestricku, idealne s praxou, VŠ nie je podmienka.

derdia
27. dec 2021

Sprav si kurz pedikerka, alebo kozmeticka. Objednas 5 bab na jeden den a 100vka vo vrecku. Keby nie som tam kde som, urcite idem tymto smerom.

17alexis
27. dec 2021

@desore je to preto lebo ked sa menil zakon, tak zmena sa netykala tych sestier, co mali aspon 10- rocnu prax. Poznam vsak mnohe, ktore si tu VS dorobili lebo sa bali, ci sa este viac neposunie ta hranica.

elementissa
27. dec 2021

@17alexis môže byť, moja svokra je zdravotná sestra a ona mi hovorila, že má kolegyne s nadstavbou. Nešpecifikovala aké sú staré. Dala som to ako možnosť. Ak by mala záujem, tak si natuduje viac a zistí, že to tak už nefunguje. Snáď si nemyslíš, že užívateľky MK sú chodiaca wikipedia a poznajú všetky reformy vo všetkých oblastiach. Ja som len posunula ďalej informáciu ktorú mám od blízkej osoby pracujúcej v danej oblasti na danej pozícii. A áno, aj ona má "iba" strednú zdravotnícku.

elementissa
27. dec 2021

@zara1969 tak moja svokra je zdravotná sestra a to o tých nadstavbach mám od nej. Neviem čo je zlé na školníčke, my sme mali aj na ZŠ aj na SŠ skolnicku. Neviem prečo by nemala byť prínosom. Každá práca je užitočná.

elementissa
27. dec 2021

@zuzanockamt no školníčka na našej strednej maximálne zametala pred vchodom, hrabala listie na dvore, otvárala a zatvárala triedy, kontrolovala svetlá, teplotu, menila žiarovky, dopĺňala pomôcky do tried... Na manuálnu robotu sme mali chlapa údržbára, nakoľko takto som to videla aj na ZŠ aj na SŠ, aj muž mi hovoril, že to tak mali, tak som predpokladala, že bude viacero škôl s takym rozdelením. A naše školníčky nemali zlú pracovnú dobu. Od 7 do 15 každý deň. Plat bol isto mizerný, ale ak nemá žiadne vzdelanie ani zručnosti, je to určite lepšie ako byť na úrade práce

17alexis
28. dec 2021

@elementissa jasne, ze si to nemyslim, ale davat niekomu radu, ze urob si nadstavbu a chod robit sestricku, ak nevies, ci to je mozne, je zavadzanie a pride mi aj celkom vtipna ta predstava, ze kde by si robili tu nadstavbu. Viem, ze teraz existuje alebo by mal zacat existovat odbor prakticka sestra, ale stale to nie je plnohodnotna sestra. Stale plati, ze musi mat VS. Nemoze robit samostatne. Avsak ako som aj vyssie posala, da sa robit u zubara, tam VS netreba, len strednu v tom odbore.

ivannaegresiova
4. nov 2023

Ako ste sa nakoniec rozhodli ? Pre nejaký kurz alebo školu ? Kde pracujete alebo nepracujete?ja sa teraz tak isto rozhodujem lebo nemám VS ci mám ísť externe alebo mám si urobiť nejaký kurz

Strana
z3