icon

V akých odvetviach pracujete?

22. dec 2021

Ahojte dievcata, maminy, chcela by som sa opytat v akych odvetviach pracujete. Potrebovala by som zmenit pracu. Momentalne pracujem len v pracovne dni 7:00-15:00 (16:00) v gastre. Vsade kde pozeram, ci obchody, vyroba, sklady, cokolvek tak sa pracuje na smeny, co si koli detom nemozem dovolit. Vikendy aj sviatky potrebujem bezpodmienecne volne. Musim odnasat aj vyzdvihovat deti zo skoly. Teda musim hladiet aj na pracovny cas (to by som bola ochotna pracovat aj ked len na 6h). Mam maturitu, jazykove znalosti su uz davno na bode mrazu, kedze jazyky roky nepouzivam. Mam vodicak a zaklady pc. Vyucena som v odbore ktory nema ziadnu perspektivu. Skuste prosim poradi. Dakujem za kazdy nazor😉

sidicek
23. dec 2021

A akú máš tu strednú školu, ozaj je taka neuplatnitelna? Co robia tvoji spolužiaci? Ono na zvyšovaní kvalifikácie sa najlepšie pracuje pred deťmi. Co si za celú MD spravila pre svoj osobný rast? Bohužiaľ, asi len cez dobre známosti nájsť nejaké miesto, kde by ta boli ochotní prijať a zaucit.

evica17
23. dec 2021

@lucinka1988 bud vzdelanie alebo skusenosti. Ja robim zas v stavebnictve,rysujem,navrhujem....dalo by sa rysovat ja bez vysky, ale treba ovladat program na to, co nie kazdy vie a tiez mat aj nejake stavebne znalosti (mam kolegov vysokoskolakov ale aj tych co chodili na stavebnu strednu

17alexis
23. dec 2021

@elementissa zijes v divnom svete. Nadstavbu na sestricku? Moja zlataaaa...ja mam strednu zdravotku. Na sestru MUSIS mat VS, aspon Bc. Ziadna nadstavba. To kedysi tak bolo, ze si vychodila 4 roky zdravotky a mohla si robit sestru. Ak si si dorobila spominanu nadstavbu, bola si diplomovana sestra, ak sa nemylim. Dobre rano, toto neplati min. 14 rokov 😁😁

maggie20
23. dec 2021

@17alexis tuším sanitarom stačí nejaký kurz, alebo také niečo, nie? Ale neviem, nie som si istá.

17alexis
23. dec 2021

@maggie20 ked som koncila skolu, tak sa otvaral dvojrocny vecerny kurz na sanitara, ale to vela nezarobi a ani skvelu prac. dobu nebude mat.

maggie20
23. dec 2021

@17alexis Však toto, že sanitari robia tu najhoršiu robotu a málo zaplatené. Na profesii je síce plno ponúk, už tam je častejšie aj práca z domu. Ale drvivá väčšina vyžaduje aspoň jeden jazyk aktívne. Alebo potom finanční poradcovia, poistovaci, makléri a takto. Ale na to zas musí mať človek povahu. Byť komunikatívny, nenechať sa ľahko odradiť a tak.

n2211
23. dec 2021

@agacela no účtovnícky kurz ti úrad preplatí pokial máš potvrdenie o zamestnávateľa že ťa zamestná, moja Mamka to tak má, preplatil jej úrad pracetrn kurz (cca 600-800€stojí záleží asi od mesta) a normálne pracuje, a jasne niekto to študuje aj roky ale čo viem tak ten kurz dokončila skúškou čiže nedajú ti len tak ukončenie pokial to nevieš

sivana09
23. dec 2021

Nepotrebujes si dorabat ziadnu skolu. Ak si ochotna naucit sa nejaky skill - sama, doma, knihy, kurzy, internety - nie, nie je to jednoduche, ale stoji to za to. Da ti to slobodu, moc a svojim sposobom aj istotu, pretoze sa budes vediet spolahnut sama na seba a svoje schopnosti. Ak máš aspoň angličtinu na urovni ze porozumies pisanemu textu, tak si nacitas a nastudujes naozaj cokolvek. A ako bonus, môžeš si vybrať skill, ktory ta bude bavit

marketa7584
23. dec 2021

Zkus call centrum behem obdobi nez deti vyrostou je to skvela prace.Jsem na petihodinovem uvazku a pracuji z domu uz takhle od obdobi skolky. OCR jim nikdy nevadily a pres leto si beru neplacene volno na dva mesice.Kariera na me fakt pocka a dcerka mi za to stoji.

norikk
23. dec 2021

Špedícia 8.00 -16.00

lucyjka6
23. dec 2021

Moj nazor,jasne ze v dnesnej dobe je VSvzdelanie velmi dolezite ako aj jazyky,ale nie kazdy ma nato vlohy,ja tiez pracujem v statnej sfere a mam dieta,pracovny cas je flexibilny aj nejaky ten home office,ale byvale kolegyne dali vypoved lebo uz boli z tej prace frustrovane,jedna si urobila kurz zumby hodiny si prisposobovala ako ona mohla velmi si pochvalovala ale prisiel CoViD chvilku robila online kurzy no nic moc,sekla s tym,urobila si nejake kurzy na mentalny coucing a zatial jej to vynasa objednavaju si ju velke firmy ,cize stale sa musi vzdelavat,..nie kazdy sa vie prisposobovat tejto dobe ,no a ta druha zacala predavat produkty zdravej vyzivy a vysplhala sa az na tu najvyssiu poziciu directora a pod sebou ma ludi kt.prakticky robia za nu..cize tam staci mat presvedcovacie schopnosti a vzdelanie staci aj zakladne,a kludne moze robit z domu...takze tolko....

sofia1
23. dec 2021

@17alexis ked mam vystudovanu zdrav.skolu a nikdy som v tom nerobila,tak myslis,ze ešte môžem?Neviem si predstaviť ist zase do skoly na vs na 4 roky...

sidicek
23. dec 2021

@sofia1 v dnešnej dobe urcite

diaszoky
23. dec 2021

Skus domov sociánych sluzieb ergoterapia tam
U nas robia do 15:00

sofia1
23. dec 2021

@sidicek co urcite??

sofia1
23. dec 2021

@diaszoky co sa tam robí?

sidicek
23. dec 2021

@sofia1 ze vás ako sestru určite zoberú, keďže ich je velky nedostatok

matenka
Autor odpoveď zmazal
sofia1
23. dec 2021

@sidicek len som to nikdy od školy nerobila

zuzanockamt
23. dec 2021

@elementissa školníčka pre matku s deťmi iste nie, prac.doba hrozná, plat minimálny a musí ovládať isté manuálne zručnosti.

tncka
23. dec 2021

@dominikac321 suhlas,skola ta nenauci z uctovnictva nic ale ze velke nic

17alexis
23. dec 2021

@sofia1 bez VS mozes robit sestricku u zubara, ak mas odbor zdravotnicky asistent, ale na sestru v ambulancii ci nemocnici musis mat Bc.

sofia1
23. dec 2021

@17alexis no ked mam odbor asistent vyzivy tak asi len toho....ale v živote som to nerobila

17alexis
23. dec 2021

@sofia1 tak to neviem, ake su moznosti, co hovori zakon. Ja som asistent, vzali ma do Schil Dental Clinik pred dvomi rokmi, ale plat hrozny, tak som nenastupila. Inak by som s tym mohla robit aj v nemocnici, ale nie plnohodnotnu sestru.

cobhan
23. dec 2021

Stiahni si do mobilu Duolingo a trošku opráš jazyky, na YouTube sú videá k základným PC znalostiam a bežným pracovným zručnostiam. Pokiaľ chces precvičiť jazyk, tak si nájdu videá po anglicky ( alebo aký jazyk máš) a zabiješ dve muchy jednou ranou. Rovnako si tam celé audio knihy po anglicky, takže môžeš niečo počúvať a zároveň upratovať, kočíkovat, cvičiť...
Do vzdelania by som peniaze neinvestovala pokiaľ si si nie úplne istá, že je to to, čo chces robiť. Základné kurzy a informácie sa dajú nájsť zadarmo na internete.

gemerka17
23. dec 2021

@17alexis to by ma zaujímalo, koľko platil schill. Tvrdí aká je to prestizna klinika. Tam prachy dobre pretekaju.

17alexis
23. dec 2021

@gemerka17 nechcem verejne, ale ked si pozries, kolko ponukaju callcentra, tak tam to v tom case vyslo v cistom asi o 20€ menej. 🤣🤣🤣 Ale poznam babu, co tam robi uz asi 10 rokov a ta sa uz hybe lepsie. Kazdorocne zvysia plat o par drobnych. Aspon na pohovore to teda nevyzeralo byt ziadne terno. Su vsak aj ambulancie, kde nukaju este menej, mam aj znamu, co robi inde a za menej ako davaju tam.

dominikac321
23. dec 2021

@gemerka17 950 v hrubom na recepcii so spickovou anglictinou, KE, aspon to tak prezentovali na pohovore

gemerka17
23. dec 2021

@dominikac321 😂 ak so špičkovou angličtinou tak to už lepšie korporát :D :D :D

dominikac321
24. dec 2021

@gemerka17 ved toto ze akonahle clovek vie vyborne jazyk nebude robit na recepcii od vidim do nevidim a to si teraz nie som ista ci ten plat nebol o kusok nizsi, no odisla som z pohovoru sklamana...