Voľno z práce na pohreb: Aké sú pravidlá?
Ahojte môžem si dať v robote deň voľno plateného čo sa týka pohrebu? V pohrebnej služby povedali že iba jeden človek si môže uplatniť deň voľno čo mi príde hlúposť ako ste to mali vy? Pracujeme v rozličných robotach.
@anonym_eef2de keby len hlúpa, to ešte polutujes, že za ti nemôže. Ona je aj arogantna
Komu si bola na pohrebe? Súrodencovi, rodičovi, neteri, pratete? Lebo to je podstatné. Aký rodinný príslušník to bol. U nás keď mi umrel otec dostala som 3 dní. Keď starý otec 1 deň. Keď bratranec voľno som dostala tiež len neplatené. Keď svokor tak 1 deň platený.
Komu si bola na pohrebe? Súrodencovi, rodičovi, neteri, pratete? Lebo to je podstatné. Aký rodinný príslušník to bol. U nás keď mi umrel otec dostala som 3 dní. Keď starý otec 1 deň. Keď bratranec voľno som dostala tiež len neplatené. Keď svokor tak 1 deň platený.
@sense Neprezradí ti!!!! Už sa ofučala.
@sense nechapes? rodinnemu prislusnikovi🙈
Plati Zakonnik prace, ak k tomu nemate specialne nieco v praci v kolektivnej zmluve (dni navyse a pod.) alebo v smernici. CIze je presne dane, pri kom si mozes zobrat toto volno. Ked do tejto kategorie nespadas, tak si beries dovolenku, nahradne volne, co len uznas za vhodne.
U nas jedna kolegyna dostala hystericky zachvat a jacala tu po nas kompletne po vsetkych, ked sme jej neuznali potvrdenie o pohrebe frajerovej babky, lebo jej bola blizka ako rodina..... tak tu scenu stropila taku, ze dovidenia, do narodneho by ju mohli zobrat.
Potvrdenie pozostalym dava niekde pohrebna sluzba, niekde Obecny urad (kolegyna doniesla take potvrdenie o umrti babky z malej dediny na strednom Slovensku).
keď sa celá rodina vyjadrujete aj v práci alebo v pohrebníctve tak ako ty tu, tak sa nečudujem že si navzájom nerozumiete… 😏
pohrebníctvo vystaví doklad každému kto to potrebuje - pohrebákom to je jedno aké voľno budeš v práci uplatňovať…
ak si pohreb nevybavovala ale si rodinný príslušník zomrelého a máš nárok na platené voľno, môže vás byť aj 200…
v podstate aj 200 by vás pohreb mohlo vybavovať, ale zmluvu by mal pravdepodobne len jeden a ostatní by to nemali ako dokázať…

@chrobak7 zle sa vyjadrili v pohrebnictve jeden povie tak druhý tak tak si s toho ťažko vyberiem keď zákonník neovladam
@zuzik1822
ty neovladas viac veci ako len zakonnik prace 🙂