icon

Vycestovali by ste za prácou stovky kilometrov?

10. júl 2026

Ahojte. Rada si prečítam názory iných, hlavne žien.. Ak by ste boli mlada slobodná žena (do 30rokov), bývali by ste v hladovej doline, kde s prácou je mizerne, nemali by ste problém vycestovať stovky kilometrov a bývať na ubytovni?(na izbe minimálne jeden ďalší clovek)

anonym_6c37ba
10. júl 2026

ano isla by som

martinmmartin
10. júl 2026

a co je na tej doline take super ze uz davno tam nebyvas?
Krasna priroda a lacna borovicka?

katkaseiner
10. júl 2026

pre zaciatok chod. Nepises o aku pracu sa jedna, ked sa financne das dokopy, mozes si hladat zdielany byt (nikto iny v izbe len ty) a potom kludne aj vlastny byt alebo vlastny prenajom...

a0
10. júl 2026

@anonym_autor áno, vzala ale hladala by som si radšej zdieľaný byt, a nebrala ubytovňu. Všetko je lepšie ako žiť tam, kde líšky dávajú dobrú noc.

sissy27
10. júl 2026

@anonym_autor preco by som chcela byvat v “hladovej doline” ked tam mam nulovu perspektivu? Ako mlada, slobodna, bezdetna by som sa prestahovala za lepsim zivotom kamkolvek a kludne by som si casom ak zvysovala kvalifikaciu, aby som si mohla hladat lepsie platenu pracu a nemusela byt na ubytovni.

vikusjk
10. júl 2026

@anonym_autor no ja som takto pred dvadsiatimi rokmi odisla do BA. Nebyvala som sice na ubytovni, ale nasla som si izbu, v ktorej som bola ja a este jedna baba a vo vedlajsej izbe samostatne jedna dalsia baba a byt vlastnil dedko, ktory bol v tretej izbe :D a nemohli sme si u neho ani varit, lebo sa mu to nepacilo 🙄

anonym_e6675b
10. júl 2026
@martinmmartin

a co je na tej doline take super ze uz davno tam nebyvas?
Krasna priroda a lacna borovicka?

@martinmmartin Pockaj, tipnem si. Hmmm...domček😃

martinmmartin
10. júl 2026
@anonym_e6675b

@martinmmartin Pockaj, tipnem si. Hmmm...domček😃

@anonym_e6675b inym slovom zelezna gula na nohe....
Gulu predat a kupit kridla

anonym_f1f0b1
10. júl 2026

isla by som prec z chudobnej diery, ale nesla by som na ubytovnu byvat s dalsim cudzim clovekom

anonym_943e5f
10. júl 2026

Odišla som z podivných podmienok do zahraničia, najlepšie čo sim mohla urobiť.
Nič som nestratila, len získala

anonym_05ed3f
10. júl 2026

@anonym_autor ja by som isla. S tym ze by som si teda potom hladala zdielane byvanie. V tvojom pripade nemas co stratit, iba ziskat. Divne je, ked to radi niekto tu na koniku zene s detmi, ze ma odist z diery len tak, s batohom na pleci a detmi okolo krku. To uz je zlozita matematika, ale slobodna mlada zena, ak je zdrava, by to mohla zvladnut.

autor
10. júl 2026
@anonym_f1f0b1

isla by som prec z chudobnej diery, ale nesla by som na ubytovnu byvat s dalsim cudzim clovekom

@anonym_f1f0b1 a kde by si zo začiatku bývala?

anonym_e50820
10. júl 2026

Niekde treba začať.Ked v rodisku nie je žiadna perspektíva ,treba ísť ďalej a hľadať si svoje miesto na Zemi

anonym_f1f0b1
10. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ja som introvert a neznesiem cudzich ludi, ty to mozes mat inak, skusila by som si najst byt, kde by som mala aspon vlastnu izbu

anonym_0cdeca
10. júl 2026

Ked som mala 24 rokov, vycestovala som z pomerne velkeho mesta do Prahy, za pracou a zila som tam v zdielanom byte.

anonym_943e5f
10. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor na zdieľanom byte. Veď časom si môže nasporiť a nájsť lepšie bývanie. Začiatky sú zložité a potom už záleží od tvojej šikovnosti

alenka58
10. júl 2026

jednoznačne by som odišla, ako budeš bývať sa rozhodneš, a odišla by som aj keby som bývala na ubytovni časom keď sa zorientuješ si bývanie vyriešiš

minenkaa
10. júl 2026

Ano šla by sim,veď to bývanie by bolo aj tak len na pár mesiacov

anonym_1c5369
10. júl 2026

áno.

anonym_1892a5
10. júl 2026
@martinmmartin

@anonym_e6675b inym slovom zelezna gula na nohe....
Gulu predat a kupit kridla

@martinmmartin v hladovej doline ani tu zeleznu gulu len tak nepredas. Ty si celkom odtrhnuty od reality

anonym_f97b20
10. júl 2026

Ja som tak sla v 25 po vyske tisicky kilometrov. V starom byte bez sporaku, dvojplatnicky, mikrovlnky, len s kanvicou a mini chladnickou sme byvali 4. Ja dokonca v izbe bez okna - podla mna to bol pred tym satnik. Poschodova postel a okolo polmetrova ulicka. Zarabalo som polovicu minimalky plus ta poschodova postel zdarma. O pol roka zmena prace, ubytko sama na izbe, plat minimalka. O 15 rokov neskor - manzel, dieta, dom a 2 nasobok priemernej mzdy.

anonym_e6675b
10. júl 2026
@anonym_1892a5

@martinmmartin v hladovej doline ani tu zeleznu gulu len tak nepredas. Ty si celkom odtrhnuty od reality

@anonym_1892a5 Samozrejme, ze predas. Ale nemozes za to cakat tolko, ako keby si predavala bungalov pri BA.

anonym_1892a5
10. júl 2026
@anonym_e6675b

@anonym_1892a5 Samozrejme, ze predas. Ale nemozes za to cakat tolko, ako keby si predavala bungalov pri BA.

@anonym_e6675b realita je vies aka? Na realitnych potraloch su take domy cele roky a aj tak ich nikto nekupuje. Na co by si niekto kupoval nehnutelnost v mieste, kde nenajde robotu, kde nie je takmer ziadna obcianska vybavenost, ani obchod, ani skolka, ani skola, lekari.... a autobus do okresneho mesta chodi tak 4x denne a kazdy rozok musis domov doviezt z 30 km vzdialeneho supermarketu v okresnom meste? Poznam v takych dedinach domy co su na predaj cele roky a ani v tych okresnych mestach to nie je o nic lepsie. Nie je robota, nie je nic.

anonym_86cfaa
10. júl 2026

Jasne, odisla som z hladovej doliny uz pred 20 rokmi. Najprv som si nasla pracu, potom som si hladala byvanie. Byvanie som si hladala blizko prace, natrafila som na byt v pesej vzdialenosti od roboty. Vzhladom na ceny byvania je jasne, ze asi na samostatne byvanie zo zaciatku mat nebudes, ale aj spolubyvanie v byte s dalsimi pracujucimi je fajn. Cokolvek je lepsie nez ubytovna. Tam by som nesla, ani keby mi za to platili.

anonym_c38b86
11. júl 2026

@anonym_autor Samozrejme ze by som vycestovala. Aj som tak urobila po VS, ked som hned po promociach rozposlala ziadosti o pracu v nasom malom meste na dalekom vychode a nikto nic, ani sa neunuvali niektori odpovedat. Medzi tym som si teda po prazdninach vybavila brigadu v Nemecku u sesternice v penzione. A potom po zime som poslala ziadosti do BA. Pozvali ma na pohovor, prijali ma a bolo rozhodnute. Tam som mal vzdy nejaky zdielany byt, 90% samostatnu izbu a raz so sestrou spolocnu. Cize ja som to brala nejak tak v pohode, ze za peniazmi, pracou musim vycestovat. Ale tak ja aj pocas vysky som chodila cez leto po brigadach v zahranici, mne to bolo asi take samozrejme. Videla som ze u nas kde nic tu nic skapal pes.

anonym_c38b86
11. júl 2026

@anonym_autor Neviem ake su tvoje predstavy, ald mozno by nebolo od veci skusit zahranicie. Nejaku letnu/zimnu sezonu v nejakom penzione (Chyzna, casnik, upratovacka...) s tym ze ti zabezpecia ubytko aj stravu. Tym padom fakt len sestris. Porobis tak ( podla platu, vydavkov a pod.) 1-2-3 roky a mizes zobrat hypo a kupit si niekde v BA, KE kde je prace viac nejaky 1izbak.

lejduska
11. júl 2026

@anonym_autor neriesila by som a isla

zelenykvet
11. júl 2026

@anonym_autor vycestovat ano, byvat na ubytovni s inym nie😩

anonym_048adf
12. júl 2026

Ked som mala 25 skoncila som vysoku skolu, rozposlala ziadosti o pracu po celom Slovensku, prestahovala sa 300km od domova s tym ze v piatok mi volali a v pondelok som nastupovala. Cielom bolo prve roky mat pracu a ziskat prax ze sa potom vratim na vychodne Slovensko aby som na pracovnom trhu mala navrch pred absolventmi bez praxe.
Byvala som prvy mesiac vo firemnom dome s dvoma mexicanmi nasledne som si nasla byt na prenajom a uz tu zijem 16 rokov, nasla som si manzela a ostala tu takze tie plany sa mi casom pomenili navrat sa nekonal.