Výška podpory v nezamestnanosti po rodičovskej dovolenke
Zdravím všetkých a prosím o radu.Neviete mi niekto poradiť ako si zistím výšku podpory.Na internete som našla že sa to vypočíta z hrubej mzdy 2 roky pred materskou.Mne to vyšlo okolo 450 eur,lebo som hrubu mzdu mala cca 900 eur. Lenže sestra mala 800 eur podporu za február,tak neviem. Tiež bola na rodičovskej. Ďakujem Ľubica
@veronikadamianko je mi luto, ze sa to tu takto zvrtlo
@evittam
@zalka
@majusqa77 baby su fakt velmi skusene a vedia v tom "chodit" vela mamickam tu pohotovo poradia v ramci ich volneho casu, to ako klobuk dole!!!
Ja tiez dakujem pekne,skoda ze som na diskusiu nenatrafila skor
Baby este by som sa chcela spytat,dufam ze posledna moja otazka.
Toho 1.1.mi skoncil prac.pomer dohodou.
Rodicak mi trva do 8.3.
Teraz 5.1. sa zamestnam s tym ze budem mat tych 64€ v hrubom na den.(zamestnana na 3dni)
A este v minulom roku som brigadovala na poste za minimalnu mzdu.
Bude sa to vsetko priemerovat? Myslim na vypocitanie podpory na vymeriavaci zaklad?
Alebo sa bude brat posledna praca.
Viem ze je to za posledne dva roky od prihlasenia sa do evidencie,ale som z toho jelen
@veronikadamianko Ani ja s tebou. Ja necitujem svoj nazor ale zakony. A dokonca vlastne nemalé skusenosti nielen s vlastnou podporou a inymi vecami. Skus to pochopit a zbytočne tu nepresadzovat, že pravda je to,ze ty si nic nevypisovala a mala si stastie na tetusku co to vypisala za teba. Ušetris si nervy.😁😉
@veronikadamianko Ano?! A ty mas akoze aké skúsenosti?! Ze ti dali nevies kde nejake potvrdenie a tvrdis ze ti ho dali niekde inde😂😂😂😂😂😂😂😂.
@veronikadamianko Ja ovladam zakony v praxi aj skusenosti mam, uz vyse 20rokov. Ale vďaka za informácie.
@deusa VZ pre podporu je hrubý príjem za posledné dva roky pred žiadosťou o podporu, z ktoreho sa odvadzali odvody do SP na PvN. Ako som tu uz napisala.😉
Nema ti byt čo ľúto. Mlada pani ma proste viac skúseností a viac vie z jedného vybavovania podpory ako my co s tým prichádzame do styku a zaujímame sa o problematiku už roky. Akurát,ze ani nevie kde jej dali ake potvrdenie. Asi pani za okienkom nemala na nu nervy a vypisala tlacivo za nu nech ma pokoj.😉 Aj na takých ludi slnko svieti.
@veronikadamianko A nikde nie som neslusna. Ty by si skôr mohla mať viac porozumenia a vedieť uznat, že nemáš pravdu. A mat viac úcty a vdaky k informáciam a znalostiam tych co tomu rozumeju. Pekny den.
@evittam hej hej to chapem ze z prijmov z dvoch rokov pred evidenciou,len ci nahodou na mojej konkretnej situacii mi neviete pomoct?
Bola som zamestnana od 11.11.2013 (zarabala som v priemere 550€)
Vo februari v roku 2016 som nastupila na matersku,rodicovska mi konci 8.3.2019. Prac.pomer mi skoncil 1.1.2019
Medzitym som v decembri 2018 brigadovala 5 dni na poste.
A teraz by som sa skusila zamestant od 5.3. Na tie tri dni za mzdu tych64€ na den.
@deusa ojha a máš vyplatnú pásku z tej brigády na pošte? A ešte ako dlho si bola tam zamestnaná, prihlásená v SP, to sa spýtaj ked si pôjdeš po pásku a po výplatu od kedy do kedy ti trvala dohoda, lebo ti to môže veľmi nepríjemne a negatívne ovplyvniť tvoju podporu ... takže zatiaľ to nechaj všetko otvorené, a čakaj za výplatnou pásku z pošty. Potom sa ozvi.
@deusa no v podstate denný priemer treba mať 64 ...
z pošty budeš mať 90/11 = 8,18e denný priemer,
takže ak vezmeme do úvahy tých 11 dní
ak by si mala zmluvu od 5.1-11.1. tj. 7 dní .. tak plat za tých 7 dní by si mala mať ...
rátam
11+7 ) ´18 dní x 64e = 1152e
1152 -90 e z dohody = 1062 e plat za 7 dní
tj. za 1 kalendárny deň 152e plat cca
@mija777 dobry vecer. Podarilo sa Vàm takto získat max.podporu? 🙂
@zalka
@evittam prosim o radu dopredu aby som neurobila blbost a netrieskala si hlavu potom.
14.12.2019 bude mat maly 3 roky. V praci mi hrozi vypoved, asi nebude pre mna adekvatne miesto ako som mala pred MD. Pocas RD som ale pracovala na dohodu 150bruto mesacne. Dovolenku som si po MD vycerpala. Ako najlepsie postupovat aby som mala slusny VZ pri podpore (aspon z mojho platu pred MD co bolo 1600eur brutto). Tlacit na vypoved s odstupnym alebo dohoda s vypovednou lehotou 2mes.a zamestnat sa hned na to u znamych vo firme ( s dennym platom 64eur brutto) aspon na mesiac aby som dostala max.VZ. Odstupne a plat pocas vyp.lehoty sa do VZ na vypocet podpory nezohladnuju ci ano? Dakujem za radu.
@romiada no ak chceš s platu pred MD .. tak pre teba platí len jedno,
skončiť PP v posledný den RD tj. 14.12.19 ked bude mať syn 3 roky.
Nečerpať, nepracovať nič, a z prípadného odstupného by sa odvody neplatili.. a vyrátali by ti podporu z platu pred MD
kedy si dátumy pracovala na dohodu
@evittam citam tu tieto prispevky, tak ak som dobre pochopila, ak sa mi skonci prac.pomer k 31.3.2019, kedy mi skonci RD, tak budem mat narok na podporu v nezamestnanosti. Da sa zhruba vediet, v akej vyske?

@evittam mozno ovladate zakony v uvodzovkach ale slusnost vam nic nehovori ..